Jak zrobię tego swapka to mam jechać do diagnosty on mi napisze ładna karteczkę ze dopuszcza i automatycznie ja biegiem do starostwa i oddaje stary dowód wyrabiają nowy ?? czy coś pominolem pomyliłem ? i jak to z ubezpieczeniem?
Dziekuje

corsianek napisał(a):no nie musiales wstawic tego bo ja tez znalazlem gdy w szukajke wpisalem inaczej ; p
Lichacsw napisał(a):Z tego co mi wiadomo to każde podniesienie mocy silnika musi być wbijane w dowód.
Lichacsw napisał(a):Napisałem to co powiedział mi pies.
)
Lichacsw napisał(a):Teraz wszystko jasne. Może faktycznie się nie znał a może szukał do czego się tu przyczepić.

mehes napisał(a):Mając zaświadczenie udajemy się do Wydziału Komunikacji gdzie wymieniają nam dowód na nowy z wpisem nowej pojemności silnika (okienko P.1) i w rubryce Adnotacje Urzędowe Wpisują wymiana silnika i zmiana pojemności
Uwaga
jeśli posiadacie Karte Pojazdu tam dane zmiany pojemności silnika nie są odnotowywane!
wolga85 napisał(a):A co do mocy w dowodzie to powinna być utrzymana w przedziale +/- 10 % . Spadek mocy świadczy o złym stanie technicznym silnika ,co powinno skutkować nie podbiciem przeglądu od diagnosty.

czester 1 napisał(a):mehes napisał(a):Mając zaświadczenie udajemy się do Wydziału Komunikacji gdzie wymieniają nam dowód na nowy z wpisem nowej pojemności silnika (okienko P.1) i w rubryce Adnotacje Urzędowe Wpisują wymiana silnika i zmiana pojemności
Uwaga
jeśli posiadacie Karte Pojazdu tam dane zmiany pojemności silnika nie są odnotowywane!
co kraj to obyczaj.
ja w dowodzie rejestracyjnym nie mam zadnej adnotacji o wymianie silnika. dowod jest nowy, zmienione tylko dane dotyczace pojemnosci, mocy i masy. adontacje urzedowe wpisuje sie jezeli dowod nie jest wymieniany.
w karcie pojazdu jest rubryka "zmiany parametrow technicznych pojazdu" i tam mam wpisane o wymianie silnika.

mehes napisał(a):Dodam że ja w okienku P.2 nie mam wpisanej wartości mocy

czester 1 napisał(a):mehes napisał(a):Dodam że ja w okienku P.2 nie mam wpisanej wartości mocy
to tez cos nie takpowinna byc wbita taka jaka silnik ma seryjnie. bo niby masz V6 z 45KM
.
pewnie zapomnieli

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości