Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin działu
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Witam! Jak w temacie szukam corsy z jak najwiekszym przebiegiem silnika i opisem jego stanu itp. Jak do tej pory widzialem corse z silnikiem 8v która miala najechane 470tys i dalej jezdzial i pewnie dalej jezdzi. Moja corsa ma juz najechane 260tys w tym 150 tys na lpg i chodzi jak złoto nic oleju nie bierze odpala na dotyk nic nie stuka cichutko i równo pracuje. Wiec słucham was i wybierzemy rcordowa corse.
Moja 12 letnia babcia ma najechane 220 tyś km i dalej rośnie. Wersja silnikowa 1.0 12V, kupiona w salonie i od samego początku w jednych rękach. Sądze że 300 tyś km bez większych problemów pokona, prędzej korozja go zje niż wyzionie ducha
Widzę, ze jak naraźie królują corsy 8v. Ja mam 3 corsy 1.2 8v 260 tys, gsi 1.6 16v 203tys i 1.4 16v 190tys i wszystkie chodzą idealnie a moj ojciec ma opla combo 1.7 D Isuzu mam juz prawie 300tys i silnik suchy jak pieprz będzie jakaś gsi powyżej 300tys??
1.2 8V 1995 rok 273 tyś (w Polsce od 6 lat w jednym Garażu i bez awarii) 1.6 16V 227 700 dziś przekroczone ... W Sumie czasem się mu zdarzy po świrować ale Bez zarzutu
370 000 i silnik padł wypalone zawory, brak kompresji prawdopodobnie wszystkie walki powycierane szkoda rozbierać i sprawdzać już jest inny dawca wkładany
Co do stanu to nowe amory nowe wszystkie drążki końcówki itp praktycznie wszsytko nowe prócz resorów i sprężyn bo mowa tu o combo 96 rok