witam jestem nowym użytkownikiem tego forum posiadam corse 1.4 8v rok 97! wczoraj zanabyłem ringi i teraz kilka pytań do bardziej doświadczonych:
- czy żeby zdjąć stare lampy trzeba zdjąć zderzak jeżeli tak jak trzeba to zrobić czy jest może jakaś fotorelacja?
- czy ktoś z Poznania służyłby ewentualnie pomocą w ich założeniu?
pozdrawiam i czekam na odpowiedzi dziś walczyłęm godzine i za choinke nie chciały wyjść
jak zdjąć przednie lampy??
-
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: jak zdjąć przednie lampy??
szczerze to tam są dwie śruby do odkręcenia (nie pamiętam ile, bo dawno to robiłem ), poza tym troszkę może Ci "haczyk" o brzeg zderzaka, chyba że go zdejmiesz wtedy dojście jest zajebiste, ale ja bym tego nie robił tylko z powodu zmiany lampionów (czyli nie musisz ściągać koniecznie zderzaka), kostki są te same co w oryginalnych lampionach więc nie ma z tym problemów + podłączasz dwa kabelki żeby ringi działały... powodzenia, naprawdę spokojnie można samemu zrobić
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Re: jak zdjąć przednie lampy??
A więc masz dwie śruby mocujące jedna na górze i druga z przodu do tego jest zabezpieczeniez tyłu łampy i to wszystko. U mnie założenie ringów trwało może 2 godziny. Jedyny problem jaki napotkałem to taki że kable od postojówek były za krótkie.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie