--------------------------------------------------------------------------------
Chciałem zapodać ukryty wyłącznik zapłonu i w tym celu pociągnołem + który idzie w okolicach szybya potem do cewki ( gdzieś podrodze jest bezpiecznik) przeciołem przewód podpiołem go do przełącznika i...
...okazało sie ze fura pali tak czy siak.( BTW mam gaz ale to chyba niema znaczenia).
Pytanie gdzie przeciąć + zeby auto nie zapaliło?
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
to po cholere robią to w immobilaiserach, czy innych zabezpieczeniach, gdzie ocina się trzy elementy a w tym najczęściej pompe ???mariuszz1 pisze:blokada pompy sie nie sprawdzi, bo mozna zapalic na gazie.
1) wpinasz się z przełącznikiem w kabel do albo za bezpiecznikiem do pompy paliwa
2) morzesz odłączyć też centralke gazu , to wtedy wtrysk jest odłączony i też nie zapali
Każdy element elektryki odłączony przy gazie nie pozwoli na rozrych na nim. Są przynajmniej dwa elektrozawory i centralka (przy odłączonej centralce także na paliwie nie zapali)
-
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
sam sobie odpowiedziales... trzy elementy...AdamXXL pisze: to po cholere robią to w immobilaiserach, czy innych zabezpieczeniach, gdzie ocina się trzy elementy a w tym najczęściej pompe ???
mialem na mysli sytuacje kiedy blokowane jest jedno urzadzenie...
a z centralka gazu to roznie bywa, osobiscie tego unikam, jedna juz mam na koncie . na szczescie wlasciciel byl wyrozumialy
CTM #304