Jako ze jestem nowy to na poczatku chcialbym napisac cos o sobie. Kierowca jestem dosc mlodym ( prawko od pol roku) , ale staz za kierownica juz mam dosc spory ( troche jezdzilm bez prawka , a teraz troche jezdze po trasie ). Do niedawna w garazu moglem znalezc forda windstara 3,8 V6 i CC700 , ale przyszla pora na zmiany , cienias poszedl w ludzi a na jego miejsce przyszla corsa B 1,2i 95 r

Chcialbym sie Was spytac jakie osiagi ma to autko , bo moje sie zachowuje dosc dziwnie. Na jedynce dopiluje to cudo do 50 km/h , na 2 spokojnie pojdzie do 80 km/h na 3 do 120 km/h no i..... wlasnie , zostaje 4 i 5 a przeciez teoretycznie predkosc maksymalna to 140. Nie bawilem se ile to autko wyciagnie , bo nie mialem gdize , ale takie rozpedzanie jest dla mnie dosc dziwne , bo boje sie ze cos jest nie tak ze skrzynia , albo autko nie poleci wiecej niz 130.
Nie bedzie to co prawda dla mnie rozpacz , bo to ma sluzyc do jezdzenia po miescie ( na trase mam duzego) , ale chcialbym wiedziec jak jest. Z gory dziekuje za wszelkie pomocne informacje.