tak tylko apropos spalania
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
tak tylko apropos spalania
nie musicie nic pisac,chciałem się tylko pochwalić.Pojechałem w sobote do Katowic i z powrotem,troche się na miejscu pokręciłem i uwaga
na 45litrach,czyli pełnym baku przejechałem 723km jestem bardzo zadowolony pozdro
na 45litrach,czyli pełnym baku przejechałem 723km jestem bardzo zadowolony pozdro
COMA-PIERWSZE WYJŚCIE Z MROKU !!!!!!!!!!
- Aro
- Weteran
- Imię: Arek
Krisso, trochę ciężko jest sprawdzić ile przejechałeś na pełnych 45L!
ja ostatnio ze 3-4 dni jeździłem na rezerwie, świeciła, migała, wskazówka leżała już prawie poniżej podziałki a weszło mi 39 litrów
jakiś czas temu oglądałem Top Gear'a jak próbowali pojechać Audi A6 chyba, z Londynu do Glasgow i z powrotem na jednym zbiorniku... spalanie wyszło im 7+ L ropy/100 i od momentu kiedy komputer pokazał mu że nie ma nic paliwa przejechał jeszce prawie 100km
tak więc najlepiej zalej na full, przejedź 100km i zalej znowu do pełna i będziesz wiedział ile tak naprawde Ci pali
ja ostatnio ze 3-4 dni jeździłem na rezerwie, świeciła, migała, wskazówka leżała już prawie poniżej podziałki a weszło mi 39 litrów
jakiś czas temu oglądałem Top Gear'a jak próbowali pojechać Audi A6 chyba, z Londynu do Glasgow i z powrotem na jednym zbiorniku... spalanie wyszło im 7+ L ropy/100 i od momentu kiedy komputer pokazał mu że nie ma nic paliwa przejechał jeszce prawie 100km
tak więc najlepiej zalej na full, przejedź 100km i zalej znowu do pełna i będziesz wiedział ile tak naprawde Ci pali
-
- Nowy
- Kontakt:
no ja sam jestem w szoku.W mieście pali prawie 10l a wiec jak dla mnie (nie klocmy sie znow ) -dużo.Bałem się ile spali mi w trasie no i tu taka niespodzianka.Zatankowałem na Jet'cie jakieś 10km od wawki gdzie 95 była za 3.43 :0 Zalałem pod korek,maks do pełna.Wpadłem na katowicką i cały czas trzymałem 4000rpm czyli jakies 130km/h.Z taką prędkością całą trase praktycznie zrobiłem z wyjątkiem jakichś świateł
w Częstochowie no i samych Katowic.Zrobiłem troche kręcąc się po samych Katowicach i pod wieczór do wawy.W drodze powrotnej pusto i spokojnie więc znowu 4000rpm aż do wawki i jakby nie patrzeć na liczniku
73..6? czy jakoś tak,nawet jakbym chciał zaokrąglić to 700 kilosów to jak sami mówicie szok troche.Ale kurde,co się bede martwic miłą niespodzianką Jak postawiłem furke na podwórku to pogłaskałem
kierownice i powiedziałem że w nagrode w poniedziałek bedzie miał nowy rozrząd i pare różnych dupereli
w Częstochowie no i samych Katowic.Zrobiłem troche kręcąc się po samych Katowicach i pod wieczór do wawy.W drodze powrotnej pusto i spokojnie więc znowu 4000rpm aż do wawki i jakby nie patrzeć na liczniku
73..6? czy jakoś tak,nawet jakbym chciał zaokrąglić to 700 kilosów to jak sami mówicie szok troche.Ale kurde,co się bede martwic miłą niespodzianką Jak postawiłem furke na podwórku to pogłaskałem
kierownice i powiedziałem że w nagrode w poniedziałek bedzie miał nowy rozrząd i pare różnych dupereli
-
- Nowy
- Kontakt:
ja właściwie byłem w Będzinie a do Katowic samych podjechałem dwa razy do akademika. Dzionek był tak zagoniony że nawet nie miałbym czasu.Sooorrrrkiiii poprawie się następnym razemKurbat pisze:Krisso @ : ale dałeś dupy.
Byłeś w Katowicach i sie nawet "pokręciłeś" troche, ale żeby PW napisać wcześniej to do głowy nie przyszło , a spota by zrobic mozna było chociaz na chwile żeby rekę podać.... eh
-
- Weteran
- Kontakt:
no ja myśle, a co d Bedzina to sam wiesz "ja właściwie byłem w Będzinie " to tak jakbys napisał np. "ja właściwie byłem na Mokotowie a nie w Warszawie"krisso pisze: ja właściwie byłem w Będzinie a do Katowic samych podjechałem dwa razy do akademika. Dzionek był tak zagoniony że nawet nie miałbym czasu.Sooorrrrkiiii poprawie się następnym razem
czekamy na poprawę
sorki za OT
-
- Weteran
- Imię: Marcin
czyli wszytsko w normie bo jak się butuje to niestety musi sobie pojeść odpowiednio!markos pisze:a wystarczy uwazniej przegladac c20rsa.comfuel economy: 11.5 liters/100km (city); 8.8 liters/100km (highway@110kmh); 9.5 liters/100km (average)
jak sie go na maxa butuje to pali pewnie ze 13 z kawalkiem
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
mnie ostatnio spalił 7,5l/100 km ale gazu, fakt że jechałem w trasie maksymalnie 140 km/h i nie przekroczyłem 4 tys obr/min. Test przeprowadzony został w celu sprawdzenia róznicy w spalaniu przy "normalnej " i spokojnej jeździe. Przy "normalnej " wyniki wachają się od 8,5 do 9 litrów gazu na 100 km.!markos pisze:x14xe i 6.2l/100km? chyba, ze jechales ze stala predkoscia 100km/h...
Ps. silnik x14xe
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
-
- Swój
- Kontakt:
No to ja powiem ze moje c20xe spaliło mi raz 9,5 litra gazu po mieście (jak to mozna nazwac jazda (to tak dla testów)) normalnie pali w granicach 10-11 litrów gazu.
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Opel/Corsa/7258" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Weteran
pracuje siękrisso pisze:.............. droge jeden patrol,w okolicach częstochowy,na trasie nic a nic :0
jest zawsze jest tylko nie zawsze działakrisso pisze:.............. a w droge powrotną ciemno było więc może nie widziałem,ale błysnęło by mi coś po oczach .Raczej na trasie nie było żadnego takiego sprzętu
-
- Weteran
dokładnie, a nawet do 50km/h gdzie-niegdziePorszak pisze:fotki strzelaja na skrzyzowaniach przed czesta, tam gdzie sa ograniczenia do 70. na srodku drogi na slupach sa szare skrzynki z takim peryskopem
-
- Weteran
to zalezy ile przekroczyłes dozwoloną prędkośćkrisso pisze:sie okaze czy przyjdzie mandacik pocztą...ehh,cienko by było ,ile można dostać za takie wykroczenie??
- Sznaps
- Nowy
no dzisiaj sobie zmierzylem dokladnie czyli do pelna -> 100 kilosów -> do pelna -> i wyszlo mi niecałe 6,5 spalanie w mieście więc jestem zadowolony jeździłem tak jak zwykle (wacha 95 neste).
1.2i rulez
1.2i rulez
No bubbles no beer
AE82 4agze -> http://www.cultrides.com/content/toyota ... gze-sznaps
- =JUHol=
- Weteran
- Kontakt:
odgrzebuje trupy ale jakos nie widzialem tego tematu to napisze ze jak jechalem z poklem na modlin 2 lata temu jego 2.0 to trase torun-modlin-torun (398km) (tankujac w toruniu totalna rezerwe) zrobilismy na 22 litrach :0 do trasy Wawa-Gdansk predkosc ~100km/h pozniej troche szybciej . bardzo sie mile zaskoczylem wowczas
- Sznaps
- Nowy
Dzisiaj mi się udało po raz pierwszy wypalić całą wachę . Coś zabrakło wyczucia i ledwo zdążyłem z korku wpakować się na krawężnik jak już mocno skakał . A kurcze wydaje mi się że kiedyś już miałem wskaźnik za czerwonym polem i jakoś jeszcze jechał a tak baniaczek i z buta.
No bubbles no beer