X12SZ temperatura pracy silnika
-
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
X12SZ temperatura pracy silnika
Corsa B, silnik X12SZ (8V) - proszę o info jak powinna sie zachowywać temperatura w tym silniku (prawidłowa praca) ?? Wymienilem termostat i czujnik temperatury silnika i licze na to że nareszcie spalanie spadnie mi do sensownego poziomu..... wszystkiemu winne są zawirowania temperatury i auto jeździ na ssaniu wtedy kiedy nie powinno... teraz mam nadzieje bedzie oki chcialbym sie jednak upewnic czy wskazania na desce sa prawidlowe.... jak to jest z ta temperatura, jak powinn asie ksztaltowac w trakcie jazdy ??
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
92stopnie na trasie
Post powered by E46 150KM 330Nm Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
podłacze sie tutajqomo pisze:Corsa a ma kreski nie ma podanej temperatury...a jeste mciekawy bo mi nie wychhdzoi pozapolowePorszak pisze:qomo pisze:a w corsie a ile pokazuje Wam kresek co?
???? nie zalapalem
zauwazylem ostanio ze moja corsa (A) ma temerature pracy w granicach połowy skali (połozenie wskaznika pionowe). Tak jak Qomo napisales u mnie rowniez nie wychodzi poza 1/2 skali ale wczesniej normalnie silnik po zagrzaniu spadał tak do 1/4 skali i utrzymywał sie w tych okolicach tzn. oscylowal wokól 1/4 i troszke powyżej. Teraz to raczej wlasnie pozostaje w okolicach 1/2 skali, choc jak wspomnialem w zasadzie nigdy mi nie przekrocza 1/2.
Nie wiem czy to dobrze czy przedtem było lepiej.
Generalnie to jest tak:
Moze inni uzytkownicy corsy A napisza w jakim zakresie pracuja ich silniki.
pozdrawiam
-
- Post Mistrz
- Kontakt:
dobrze by bylo jakbys napisal jaki masz silnikabsolon pisze:podłacze sie tutajqomo pisze:Corsa a ma kreski nie ma podanej temperatury...a jeste mciekawy bo mi nie wychhdzoi pozapolowePorszak pisze:
???? nie zalapalem
zauwazylem ostanio ze moja corsa (A) ma temerature pracy w granicach połowy skali (połozenie wskaznika pionowe). Tak jak Qomo napisales u mnie rowniez nie wychodzi poza 1/2 skali ale wczesniej normalnie silnik po zagrzaniu spadał tak do 1/4 skali i utrzymywał sie w tych okolicach tzn. oscylowal wokól 1/4 i troszke powyżej. Teraz to raczej wlasnie pozostaje w okolicach 1/2 skali, choc jak wspomnialem w zasadzie nigdy mi nie przekrocza 1/2.
Generalnie to jest tak:
pozdrawiam
corsa A & Audi S3
-
- Weteran
- Imię: Marcin
a u mnie gotuje się do prawie 100st.C i włancza się wentylatorek i tak w kółko i......... niestety tak nie powinno być, ale to wina mojego zderzaka:((
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
-
- Weteran
masz seryjny zderzaczek?? bo ja niestety niemam, zero nawiewu ma chłodnice i to może byc ten problem!! tak stwierdzili spece:))krisso pisze:kurcze,ja mam x14xe i mam wlasnie tak ze szybko podlatuje do 100 C -wentylatorek i do 95 mniej wiecej i tak w kolko.Tak nie powinno być?? Czym to moze byc spowodowane ?? :0
-
- Nowy
- Kontakt:
Ja mam C12NV wskazówka dzwiga się za niebieskie pole do pierwszej kreski i tam już zostaje.Raz jak jechałem w lato był taki korek ze Zgorzelca, że stanela w połowie.Jak długo silnik pracuje bez jazdy to do połowy tez dojdzie,ale nigdy nic mi się nie zagotowalo.absolon pisze:podłacze sie tutajqomo pisze:Corsa a ma kreski nie ma podanej temperatury...a jeste mciekawy bo mi nie wychhdzoi pozapolowePorszak pisze:
???? nie zalapalem
Generalnie to jest tak:
pozdrawiam
Jak temperatura dzwiga się za mocno przy normalnej jeżdzie może to być zapowietrzenie lub "zasyfienie" ukladu chłodzenia.
-
- Nowy
- Kontakt:
narazie mam seryjny zderzak (juz niedlugo ) ale zaczyna mnie to martwic skoro mowicie ze tak nie powinno byc mam drobny wyciek z chlodnicy ale taki ze raczej nie powinno to az tak wplywac,co to jeszcze moze byc?kozzi pisze:masz seryjny zderzaczek?? bo ja niestety niemam, zero nawiewu ma chłodnice i to może byc ten problem!! tak stwierdzili spece:))krisso pisze:kurcze,ja mam x14xe i mam wlasnie tak ze szybko podlatuje do 100 C -wentylatorek i do 95 mniej wiecej i tak w kolko.Tak nie powinno być?? Czym to moze byc spowodowane ?? :0
-
- Nowy
- Kontakt:
Moge Cię zmartwic!Ten malutki wyciek może mieć wpływ.Kiedyś u kumpla w BMW 7 która się grzała wymieniali 4 razy "wiskoze" i nic to nie dawało.W końcu wymienili chłodnice bo gdzieś tam z boku lekko ciekła i ... zero problemu.krisso pisze:narazie mam seryjny zderzak (juz niedlugo ) ale zaczyna mnie to martwic skoro mowicie ze tak nie powinno byc mam drobny wyciek z chlodnicy ale taki ze raczej nie powinno to az tak wplywac,co to jeszcze moze byc?kozzi pisze:masz seryjny zderzaczek?? bo ja niestety niemam, zero nawiewu ma chłodnice i to może byc ten problem!! tak stwierdzili spece:))krisso pisze:kurcze,ja mam x14xe i mam wlasnie tak ze szybko podlatuje do 100 C -wentylatorek i do 95 mniej wiecej i tak w kolko.Tak nie powinno być?? Czym to moze byc spowodowane ?? :0
-
- Swój
- Kontakt:
Nowka pewnie ze 200-300 zl a tego syfu nie lej bo moze uszczelnic ci nie tylko chlodnice ale i inne zeczy np termostatkrisso pisze:zakupilem uszczelniacz do chlodnicy w plynie,tylko szczerze to zastanawiam sie czy to wlac bo uslyszalem niedawno opinie ze to tylko moze pogorszyc sprawe a w dodatku nie wiem jakiej pojemnosci jest chlodnica w corsie B i ile tego syfu mam tam wlac.A ile mniej wiecej wynosi koszt nowej chlodnicy??
..::CTM#117::..
-
- Weteran
lepiej kup chłodnicekrisso pisze:zakupilem uszczelniacz do chlodnicy w plynie,tylko szczerze to zastanawiam sie czy to wlac bo uslyszalem niedawno opinie ze to tylko moze pogorszyc sprawe a w dodatku nie wiem jakiej pojemnosci jest chlodnica w corsie B i ile tego syfu mam tam wlac.A ile mniej wiecej wynosi koszt nowej chlodnicy??