brisk
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
brisk
o rany ludzie dziś przejżałem na oczy i zmieniłem świece z brisk na ngk jak ręką odjął 4 usterki znikneły !!!!!! brisk to ohyda przereklamowane hujstwo kumlowi upalił sie jedna elektroda i poszła w cylinder możecie się domyślać jak to komentowł u mnie na briskach od 2 tygodni od mrozu fura zaczeła palić 20l na 100 motor palił na 3 gary rano przerywało ssanie szwankowało obroty niestabilne itd itp. po wymianie pali 10l odpala od kopa i wogule jest wpyteeeee oczywiście to są moje odczucia u was mogą dobrze działać 

-
- Nowy
- Kontakt:
A ino... NGK jest debeściak... od 60kkm bez wymiany, zero wypadających zapłonów i temu podobnych niespodzianek.
Choć to tylko takie moje dumanie podparte jakimiś artykułami i kurna mogę się mylić
BTW większość sportowych wózków buja właśnie na NGK.
Co do cen to z NGK powinieneś się zmieścić w 50zeta.
I ty jeszcze pytasz??? Odpowiedź jest prosta. A co się tyczy 'sportowej żyłki' to sportowe są wszystkie te świece, które dają zawsze iskrę i które nie powodują wypadania zapłonu. Jeśli zaś sprawa idzie o te wszystkie świece 2,3,4-elektrodowych to in my opinion jest to szyte grubymi nićmi - napięcie w układzie zapłonowym masz stałe i pozwala na wytworzenie jednocześnie dwóch zdrowych iskier więc jeśli założysz świece wieloelektrodowe to albo na nich i tak pojawi się jedna iskra albo dwie liche albo bedziesz miał w jednym cylindrze 4 a w drugim 0. Ot filozofia.Jakie świece wybrać, aby nie mieć żadnych problemów, które by miały w sobie tą 'sportową żyłkę'?
Choć to tylko takie moje dumanie podparte jakimiś artykułami i kurna mogę się mylić

BTW większość sportowych wózków buja właśnie na NGK.
Co do cen to z NGK powinieneś się zmieścić w 50zeta.
Beny CTM #081
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
markos: mozesz dolaczyc do testerow
puch sie skusil na swieczki w ramach zakupu przyprzegladowego...
ucho: tak jak napisal beny - dobre swiece kup i tyle... ceny afair w granicach 15 zl/sztuka maksymalnie... dla Twojego silnika bedzie troszke tansza...
retox: do corsy a znalazlyby sie na pewno wieloelektrodowe - nalezaloby zerknac w katalog... ja swiece zmienilem jak do tej pory 4 razy... 1 raz po 60 000 na brisk, drugi po tym jak zabilem briski zmiana na oryginal bosch'a, 3 raz z zamordowanego oryginalu (palila mi wtedy corsi olej) na nowke oryginal... generalnie ksiazka w corsie b mowi o zmianach co 60 000!

ucho: tak jak napisal beny - dobre swiece kup i tyle... ceny afair w granicach 15 zl/sztuka maksymalnie... dla Twojego silnika bedzie troszke tansza...
retox: do corsy a znalazlyby sie na pewno wieloelektrodowe - nalezaloby zerknac w katalog... ja swiece zmienilem jak do tej pory 4 razy... 1 raz po 60 000 na brisk, drugi po tym jak zabilem briski zmiana na oryginal bosch'a, 3 raz z zamordowanego oryginalu (palila mi wtedy corsi olej) na nowke oryginal... generalnie ksiazka w corsie b mowi o zmianach co 60 000!
c20rsa, czlowieku meeen!
-
- Nowy
- Kontakt:
Ucho: Idziesz do sklepu i mówisz świece do Opla Corsy silnik C12NZ, X14SZ lub inny jaki tam masz... gość looka w katalogu i dostajesz pasujące świece.
Jef: Po pierwsze NGK to NGK, żaden skrót, taka nazwa firmy, z Japonii zresztą. A co do świec do Poldka... hm... nie sądzę żeby ten samochód był popularny w Japonii i skośne robili jakieś dedykowane świece ale z pewnością istnieje typ grający z silnikami Poldka.
Jef: Po pierwsze NGK to NGK, żaden skrót, taka nazwa firmy, z Japonii zresztą. A co do świec do Poldka... hm... nie sądzę żeby ten samochód był popularny w Japonii i skośne robili jakieś dedykowane świece ale z pewnością istnieje typ grający z silnikami Poldka.
Beny CTM #081
-
- Swój
- Kontakt:
TYlko musisz mu powiedzieć (sprzedawcy) że chcesz z serii V-Line. Bo NGK robi dwa rodzaje 1.Zwykłe świece i 2. V-Line (różne układy elektrody, czasem jest rozdwojona wewnętrzna, czasem zewnętrzna).UcHO pisze:No nie chodzi mi o cenę, lecz o jakość, Mam zajśc do sklepu i powiedzieć że chcę świece NGK do Opla Corsy i podać silnik, czy coś jeszcze, jakieś numerki?
Łódź wikingów i taczanka (ale Opel i też czarny) 
CTM#119

CTM#119