Zawieszenie przod
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
- kamiloooo
- Post Mistrz
- Imię: Kamil
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Zawieszenie przod
kupilem dzis zawieche. sa krotsze amory. w komplecie nie bylo tych gumowych ogranicznikow co zaklada sie na trzpien zeby nie dobijal amorek (to po to jest?? ) wlozylem te z seryjnych amorow i moje 1 pytanie brzmi czy moze miec to wplyw na obnizenie auta i czy musza w ogole byc te gumy?? a drugie pytanie to: wzielem cala gore od seryjnych amorow, te wszystkie podkladki, gumki i inne gowna, czy tako moze byc czy w sportowych amorach jakos inaczej ma to byc zalozone bo w komplecie mialem jakies inne ale nie wiedzialem jak to zalozyc
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Re: Zawieszenie przod
nie moze. no pomysl chwile - jak odboj na amortyzatorze moze miec wplyw na wysokosc samochodu nad ziemia..kamiloooo pisze:...wlozylem te z seryjnych amorow i moje 1 pytanie brzmi czy moze miec to wplyw na obnizenie auta
nie musza, ale bezpieczniej jest jak sa na swoim miejscu.kamiloooo pisze:i czy musza w ogole byc te gumy??
moze byc, ale jesli dostales w komplecie co innego, to powinienes to podmienic.kamiloooo pisze:wzielem cala gore od seryjnych amorow, te wszystkie podkladki, gumki i inne gowna, czy tako moze byc czy w sportowych amorach jakos inaczej ma to byc zalozone
czy "nie wiedzialem jak to zalozyc" oznacza, ze sam wymieniales przednie zawieszenie..? czy ktos, kto to robil nie mial pojecia jak zbudowana jest kolumna?kamiloooo pisze:bo w komplecie mialem jakies inne ale nie wiedzialem jak to zalozyc
- kamiloooo
- Post Mistrz
- Kontakt:
tak sam wymineialem i wszystko jest ok... te gumowe podkladki co byly w komplecie nie pasuje w zaden sposob... jest nawet maly rysunek i probowalem na wszystkie spsoby i nie udalo sie dlatego wlozylem z serii.. z tym wplywem tych gum na wysokosc tak pomyslalem bo jak guma zatrzymuje krotki trzpien to moze on od razu kiedy stoi samochod juz sie opiera na nich.... ale to raczej nie mozliwe przy dosc twardych amorach...
-
- Post Mistrz
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
co znaczy clakiem si?? opiusz wrazenia..jak z twdoscia?? ugina sie cos wogole??kamiloooo pisze:nie ma sie czym chwalic, "zainwestowalem" 800zl w zawieszenie CupLine :0 niezbyt znane ale jezdzis sie calkiem si, jak zrobie foty to wrzucearts pisze:moze pochwalisz sie co zakupiles i zapodasz jakies fotosy ??
corsa A & Audi S3
-
- Weteran
- Kontakt:
Trzeba było dołożyć 200zł i kupić OMP z regulowanym stopniem twardości. Ostatnio się tak jakoś na to czaje....kamiloooo pisze:nie ma sie czym chwalic, "zainwestowalem" 800zl w zawieszenie CupLine :0 niezbyt znane ale jezdzis sie calkiem si, jak zrobie foty to wrzucearts pisze:moze pochwalisz sie co zakupiles i zapodasz jakies fotosy ??
- kamiloooo
- Post Mistrz
- Kontakt:
zdecydowalem sie na 60/40 twardosc jest taka w sam raz nie za duzo sie ugina ale juz jestem przyzwyczajony do nie miekkiego zawieszenia, tylko znowu mam problem otoz kiedy zalzoylem na tyl sprezyny sportowe z seryjnymi amorami (wybiktymi juz niezle) to siadlo pieknie do samego nadkola, a tu ze sporotwymi amorami wyglada jak woz drabiniasty czy nowe amory czy nie wiem moze sprezyny musza sie jakos ulozyc?? bo z seryjnego tylu zrobil sie megoa seryjny tyl w kwestii wysokosci
-
- Post Mistrz
- Kontakt:
hymmm no musiszp oszukac krotszych sprezyn moze to zmusi amorek do zejscia nizej...chociarz moze sie rozsypac sam amor :0kamiloooo pisze:ja nic nie boje ja chce tylko zeby optycznie siedzial na glebie bo teraz gdybym mial drabine to bylby woz drabiniastyqomo pisze:
amorki sa tak tawrde ze nie pozawalja na wieszke ugiecie
nie boj nic ja tez tka mam
corsa A & Audi S3
-
- Post Mistrz
- Kontakt:
kamiloooo pisze:to jesli chce miec niskie i twarde zawieszenie to co mam zrobic??qomo pisze: hymmm no musiszp oszukac krotszych sprezyn moze to zmusi amorek do zejscia nizej...chociarz moze sie rozsypac sam amor :0
mi sie wydaje ze jelsi amor jest do - 40 to tak bedzie najplepiej dzialal...
jesli chesz - 60 to musiz taie nzalezc i juz
corsa A & Audi S3