KONI Sport Kit i... o korektorze siły hamowania
- ZEDYO
- Nowy
- Imię: Krzysztof
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
KONI Sport Kit i... o korektorze siły hamowania
Przeglądałem archiwum, ale jakoś nie zauważyłem aby ktoś pochwalił się zawiasem firmowanym przez KONI, więc pytanie jak w tytule.
W FOSAB'ie z uwagi na promocje KONI taki zestaw kosztuje 1750zł to chyba najlepsza cena za kompletne zawieszenie, jak sądzicie???
Skłaniałem się też ku secikowi EIBACH'a, ale za KONI przemawia cena i regulowana twardość amorka.
Proszę doradźcie bo Miedzianka tuż tuż więc autko musi nabrać wyrazu
W FOSAB'ie z uwagi na promocje KONI taki zestaw kosztuje 1750zł to chyba najlepsza cena za kompletne zawieszenie, jak sądzicie???
Skłaniałem się też ku secikowi EIBACH'a, ale za KONI przemawia cena i regulowana twardość amorka.
Proszę doradźcie bo Miedzianka tuż tuż więc autko musi nabrać wyrazu
Ostatnio zmieniony 11 cze 2005, o 21:14 przez ZEDYO, łącznie zmieniany 1 raz.
:)17 Real Blue... Corsa Too :)17
Clarion DRX9375R + DPH9300, u-Dimension RM-V41, Xetec G10XLSG, PowerBass 2XL-6C, Eagle Cable MC90 i muzyka gra:)
Clarion DRX9375R + DPH9300, u-Dimension RM-V41, Xetec G10XLSG, PowerBass 2XL-6C, Eagle Cable MC90 i muzyka gra:)
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
bo ten kit to w miare nowosc. ja mam amorki koni i sprezyny weitec. na rozkreconych amorkach jest twardo(ciezko ugiac auto opierajac sie o blotnik) na skreconych jest super
ale markosa zawias jest sztywniejszy bo na tym codziennym ustawieniu jest deseczka, a moze byc twardszy , nie wiem jak u innych ziombli z forum hehehehe
ale markosa zawias jest sztywniejszy bo na tym codziennym ustawieniu jest deseczka, a moze byc twardszy , nie wiem jak u innych ziombli z forum hehehehe
- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
Zedyo a ile u nich kosztują same amorki koniego? Takie do krótkich springow? Może też jakieś promocje
Ostatnio zmieniony 13 maja 2005, o 23:59 przez Hiv, łącznie zmieniany 1 raz.
Może znów corsa...
- ZEDYO
- Nowy
- Kontakt:
Nie wiem ile kosztuja w FOSAB'ie amorki bo interesowalo mnie kompletne zawieszenie i nie pytalem, ale w X-CAR komplet zoltych koni wyszedl cos ok 900 zl, a dzisiaj rozmawiajac od nich z pracownikiem (gdy mu powiedzialem ze to zawieszenie ktore mnie interesuje maja 200zl drozej) zapewnial mnie ze u nich na dzien dobry dostaje sie 10% rabatu i twierdzil ze zawsze beda tansi od FOSAB'aHiv pisze:Zedyo a ile u nich kosztują same amorki koniego? Takie do krutkich springow? Może też jakieś promocje
- ZEDYO
- Nowy
- Kontakt:
Z tego co sie orientuje to sa tylko dwa rodzaje: czerwone i zolte (sport), ale te ostatnie wystepuja w trzech wersjach w zaleznosci od dlugosci sprezyn.Hiv pisze:Nie może być... :0ZEDYO pisze:w X-CAR komplet zoltych koni wyszedl cos ok 900 zl
To chyba nie te SPORT co Porszak ma???
Ja podalem Ci cene tych o normalnej dlugosci.
- ZEDYO
- Nowy
- Kontakt:
Rozumiem ze interesuja Cie amorki do CORSY A 1.6 GSI?Hiv pisze:Wiec są żułte do seryjnych springów, do -40 i do wiecej niż -40?
Coś w tym stylu będzie? Jaka może być cena tych do springów -60/40 i wiecej?
Masz możliwość się dowiedzieć?
Jesli tak to najkrotsze sa:
- przod: 8710-1276SPD50 - cena 656,40zl
- tyl: 80-2530SP1 - cena 349,08zl
Sa to ceny z X-CAR'u bez tych obiecanych 10% znizki
- Kotlin
- Swój
- Imię: Rafał
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Tel.: [+48 22] 853 31 69
Fax: [+48 22] 853 58 19
Email: office@fosab.com.pl
Internet: http://www.fosab.com.pl
Moze jutro bede u nich to sie moge zapytac po ile sa same amorki.
Jesli o ten fosab wam chodzi? Choc nie wiem czy jest inny:)
Fax: [+48 22] 853 58 19
Email: office@fosab.com.pl
Internet: http://www.fosab.com.pl
Moze jutro bede u nich to sie moge zapytac po ile sa same amorki.
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
ale to sa ceny za szt. chyba? wtedy x2 wszystko wychodzi ok 1800 zlZEDYO pisze:
Rozumiem ze interesuja Cie amorki do CORSY A 1.6 GSI?
Jesli tak to najkrotsze sa:
- przod: 8710-1276SPD50 - cena 656,40zl
Sa to ceny z X-CAR'u bez tych obiecanych 10% znizki
Jest jeden Fosab Ja bym tam dzwonil albo pojawial sie osobiscie, bo na maile nie odpisuja. No chyba, ze ja mialem taki niefartKotlin pisze: Moze jutro bede u nich to sie moge zapytac po ile sa same amorki.
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
chyba nie sadzisz, ze to sa ceny za pareZEDYO pisze:- przod: 8710-1276SPD50 - cena 656,40zl
a wracajac do tematu ten kit koniego to zajebista oferta.. dopasowane sprezyny z amortyzatorami, regulacja twardosci, rozsadne obnizenie.. tylko brac! endo tez taki kupuje
[EDIT]
pirat byl pierwszy z cenami
-
- Nowy
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Faktycznie w X-Carze bardzo mila obsluga i wogole mozna sie czegos dowiedziec na spokojnie, tyle, ze oni sklepu jeszcze nie dawno nie mieli i np. jak mialem cos odebrac to trzeba sie bylo umawiac, gdzies na miescie. Wiec musi byc troche taniej. W kazdym badz razie mi to nie przeszkadza.ZEDYO pisze: Nie wiem ile kosztuja w FOSAB'ie amorki bo interesowalo mnie kompletne zawieszenie i nie pytalem, ale w X-CAR komplet zoltych koni wyszedl cos ok 900 zl, a dzisiaj rozmawiajac od nich z pracownikiem (gdy mu powiedzialem ze to zawieszenie ktore mnie interesuje maja 200zl drozej) zapewnial mnie ze u nich na dzien dobry dostaje sie 10% rabatu i twierdzil ze zawsze beda tansi od FOSAB'a
Co do tych cen, to tak jak Pirat i Markos pisali, na bank sa to ceny za sztuke.
B x14sz
- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
No to się rozumie...
Za 900 to ja bym już dziś tam jechał
Skoro amorki same ok. 1800 to cały kit super sprawa jeśli poniżej 2k(podejrzewam, że za te 1750 w FOSABIE to nie będzie jakaś super gleba..)
Bo mnie sie tak moja zawieszka spodobała, że chce jeszcze TWARDZIEJ
Wiec jak ktoś będzie pytał to prosze o info za ile bedzie kit -60/40 a może nawet 60/60 bo kto wie czy takiego teraz nie mam
Za 900 to ja bym już dziś tam jechał
Skoro amorki same ok. 1800 to cały kit super sprawa jeśli poniżej 2k(podejrzewam, że za te 1750 w FOSABIE to nie będzie jakaś super gleba..)
Bo mnie sie tak moja zawieszka spodobała, że chce jeszcze TWARDZIEJ
Wiec jak ktoś będzie pytał to prosze o info za ile bedzie kit -60/40 a może nawet 60/60 bo kto wie czy takiego teraz nie mam
Może znów corsa...
- !markos
- M A S T E R
nowe kity konisport
corsa a BRAK (widocznie w koni jest rozroznienie, do tigry tez nie ma..)
corsa b 35mm 1130-2200
corsa c 40/20mm 1130-2201
proponuje wykonac jeden telefon do fosabu i spytac o te 2 numery katalogowe, a wszystko stanie sie jasne..
@ hiv
koni nie robi tak mocno obnizajacych kitow (chyba, ze mowimy o gwincie..)
mowilem, ze predzej czy pozniej tak wlasnie skonczysz, ze bedzie ci malo i bedziesz krecil pokretelkiem, zeby bylo jeszcze twardziej
mi juz na szczescie przeszlo i odkrecilem przod na 50%, a tyl na jakies 35%
corsa a BRAK (widocznie w koni jest rozroznienie, do tigry tez nie ma..)
corsa b 35mm 1130-2200
corsa c 40/20mm 1130-2201
proponuje wykonac jeden telefon do fosabu i spytac o te 2 numery katalogowe, a wszystko stanie sie jasne..
@ hiv
koni nie robi tak mocno obnizajacych kitow (chyba, ze mowimy o gwincie..)
mowilem, ze predzej czy pozniej tak wlasnie skonczysz, ze bedzie ci malo i bedziesz krecil pokretelkiem, zeby bylo jeszcze twardziej
mi juz na szczescie przeszlo i odkrecilem przod na 50%, a tyl na jakies 35%
-
- Post Mistrz
- Kontakt:
ja potwierdze kolejny raz ze wyglada niezle ale tak twardo to nie jest - u mn ie jest twardziej nie mowiac juz o markosieHiv pisze:W takim razie najkrótsze amorki + spingi weiteca!markos pisze:koni nie robi tak mocno obnizajacych kitow (chyba, ze mowimy o gwincie..)
Ale jak super jest!markos pisze:mowilem, ze predzej czy pozniej tak wlasnie skonczysz
Najfajniejszy modzik w mojej corsie puki co
corsa A & Audi S3
- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
Hmmmqomo pisze:ja potwierdze kolejny raz ze wyglada niezle ale tak twardo to nie jest - u mn ie jest twardziej nie mowiac juz o markosieHiv pisze:W takim razie najkrótsze amorki + spingi weiteca!markos pisze:koni nie robi tak mocno obnizajacych kitow (chyba, ze mowimy o gwincie..)
Ale jak super jest!markos pisze:mowilem, ze predzej czy pozniej tak wlasnie skonczysz
Najfajniejszy modzik w mojej corsie puki co
Sprawdzaliśmy to tylko przez dociskanie na błotniku, nie wiem czy to dobra metoda na bezposrednie porównanie... W jeździe jest fajnie
Może znów corsa...
- ZEDYO
- Nowy
- Kontakt:
Własnie dlatego mnie dziwi to co piszecie, ze ceny w X-CAR sa to ceny za sztuke, a nie za pare, bo nawet w X-CAR ten zestaw KONI SPORT bez zadnych znizek kosztuje 1961,60zl. Szkoda ze jest sobota i nie moge w tej chwili potwierdzic tych waszych domyslow. Z tego co sie orientuje to KONI ostatnio bardzo zjechalo z cen, a w FOSAB'ie maja aktualnie promocje na KONI -20% na amorki i kompletne zawieszenia.Aro83 pisze:ZEDYO - jesteś pewien, że ten kit kosztuje 1750? to by wychodziło jakby springi dorzucali gratis, niedawno ten kit kosztował 2300-2400 PLN
@HIV
Ten zestaw, to faktycznie nie jest to jakas mocna gleba bo obnizenie to -35mm, ale mi wlasnie o takie chodzilo. Jezeli faktycznie myslisz o amorkach KONI to jezeli dobrze widzialem w ich katalogu, to proponuja do nich sprezyni H&R i EIBACH.
- Aro
- Weteran
- Imię: Arek
ja się prawdę mówiąc dowiadywałem o kit do C (chyba dużej różnicy nie powinno być) i to było ze 2 miesiące temu, więc pewnie masz rację
w takim wypadku cena jest bardzo atrakcyjna a wręcz zajebista, wszyscy chwalą Koni, do tego regulacja twardości, ale tak czy siak muszę jeszcze trochę pozbierać
jak się dowiesz czegoś to daj znać tutaj, z góry dzięki
w takim wypadku cena jest bardzo atrakcyjna a wręcz zajebista, wszyscy chwalą Koni, do tego regulacja twardości, ale tak czy siak muszę jeszcze trochę pozbierać
jak się dowiesz czegoś to daj znać tutaj, z góry dzięki
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Re: KONI Sport Kit do CORSY B - ma ktoś w swoim aucie???
No dobra to pochwale sie u mnie siedzi KONI sport w połączeniu ze spręzynkami Eibacha i uważam ten secik za całkeim udany, w zakrętach prowadzi się poprawnie, przy delikatnych nierównościach twardość nie jest aż tak bardzo odczuwalna natomioast przy nagłych uskokach asfaltu ma się wrażenie, że wpadło sie w krater.ZEDYO pisze:Przeglądałem archiwum, ale jakoś nie zauważyłem aby ktoś pochwalił się zawiasem firmowanym przez KONI, więc pytanie jak w tytule.
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- ZEDYO
- Nowy
- Kontakt:
Zasiegnalem w X-CAR jezyka na temat tych cen amortyzatorow i faktycznie okazalo sie ze ceny podane w ich cenniku sa to ceny za sztuke, a to ze ten kit jest taki tani to po prostu promocja z uwagi na to ze jest to nowosc ktora KONI chce podbic rynek.
@Markos
Akurat w Hondach ten kit moze sie sprawowac troszke inaczej, bo w nich regulowana jest twardosc tylu i przodu, a z kolei w Corsie B regulowany jest tylko przod - tak wynika ze specyfikacji zapodanej w pdf'ie na stronce:
http://www.koni.com/konisport/
@Markos
Akurat w Hondach ten kit moze sie sprawowac troszke inaczej, bo w nich regulowana jest twardosc tylu i przodu, a z kolei w Corsie B regulowany jest tylko przod - tak wynika ze specyfikacji zapodanej w pdf'ie na stronce:
http://www.koni.com/konisport/
- !markos
- M A S T E R
jechalem po torze z dwoma roznymi ustawieniami, nie wyczulem wiekszej roznicy, moze oprocz tego, ze na twardszym setupie mialem lepsze wyjscia z zakretow, chociaz na tak niskich oponach roznice sa juz dosc niewielkie
nie sadze, zeby brak regulacji tylu jakos znaczaco wplywal na czasy takiego auta na torze...
nie sadze, zeby brak regulacji tylu jakos znaczaco wplywal na czasy takiego auta na torze...
- ZEDYO
- Nowy
- Kontakt:
Akurat w zestawie do CORSY C tyl tez jest regulowanyAro83 pisze:no ale na ulicę taka regulacja będzie bardzo mile widziana!markos pisze:nie sadze, zeby brak regulacji tylu jakos znaczaco wplywal na czasy takiego auta na torze...
- !markos
- M A S T E R
przy braku regulacji z tylu amortyzatory beda mialy polowe (albo mniej) swojej max sily tlumienia, nie bedzie to mialo wiekszego znaczenia w normalnie obciazonym samochodzie, ktory jedzie po ulicy..Aro83 pisze:no ale na ulicę taka regulacja będzie bardzo mile widziana
a jak slusznie zauwazyl zedyo tl w corsie c tez ma regulacje