groszek - ja37

Tuning Corsy - To forum ma na celu prezentację Waszych projektów, modyfikacji i tego wszystkiego co zrobiliście przy swoich Corsach aby poprawić fabrykę.
kojot_zabijak
Świeżak
Posty: 11
Rejestracja: 27 wrz 2011, o 21:10
Imię: Rafał
Model: Corsa E
Silnik: C12NZ 45PS
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: groszek - ja37

Post autor: kojot_zabijak » 20 lut 2017, o 00:32

F23 Z vectry b 2.0 powinna tam się zmieścić, a wybierak na linki przecież tam jest więc kaseta od vb z linkami i plug and play.

Awatar użytkownika
ja37
Support Team
Support Team
Posty: 1741
Rejestracja: 2 lut 2007, o 01:12
Imię: Grzesiek
Model: Corsa B
Silnik: Z20LET 200 KM
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 2 times
Been thanked: 19 times
Kontakt:

Re: groszek - ja37

Post autor: ja37 » 20 lut 2017, o 12:08

Dzis obejrzę F23, ale z zafiry, zobaczę, czym to ugryźć.

darco16v
Nowy
Posty: 191
Rejestracja: 24 lip 2014, o 09:22
Imię: Darek
Model: Corsa E
Silnik: Z20NET 175 KM
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: groszek - ja37

Post autor: darco16v » 20 lut 2017, o 18:26

yosh pisze:
darco16v pisze:F18 z diesla ma fajne przełożenia i dość nieźle znosi moment obrotowy.
Miałem przez chwilę u siebie F18 , nie wiem jak przekładnia ale dyfer skończył się szybko , w skrzyni D16 dyferencjał jest nieporównywalnie mocniejszy .
F23 to kawał tłustej landary ,i coś mi się wydaje że jest nieco dłuższa i nie zmieści się pod podłużnicą , połączenie z drążkiem biegów też będzie wyzwaniem.

Pamiętam że gdzież widziałem kompletną przekładnię Quaife z pancernymi przełożeniami prostymi pod f20 , niestety cenę lepiej czytać w pozycji siedzącej :)18

F28 załatwiło by problem , tylko skąd brać :Search:
Jeśli Getrag F28 sie mieści w tej budzie to F23 tym bardziej.

Awatar użytkownika
ja37
Support Team
Support Team
Posty: 1741
Rejestracja: 2 lut 2007, o 01:12
Imię: Grzesiek
Model: Corsa B
Silnik: Z20LET 200 KM
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 2 times
Been thanked: 19 times
Kontakt:

Re: groszek - ja37

Post autor: ja37 » 20 lut 2017, o 20:11

F23 wejdzie, tylko jedna łapa do przeróbki,
ale przeróbka zmiany biegów na linki - chyba, że ktoś ma pomysł, jak przerobić, żeby pod samolot corsowy pasowało.
Ponoć F17 miały sterowanie i takie i takie, było to zamienne, taki mechanizm zaoszczędził by mi kombinacji.
Ale zastanawiam się nad F40 - dobra cena i skrzynia niemal pancerna.

Jaca.
Nowy
Posty: 105
Rejestracja: 26 wrz 2009, o 13:45
Silnik: 20XE 156 KM
Lokalizacja: Szczecin
Has thanked: 0
Been thanked: 4 times

Re: groszek - ja37

Post autor: Jaca. » 20 lut 2017, o 23:41

0d F10 do F20 możesz sobie dowolnie zmieniać całe wieżyczki wybierające wedle uznania na linki bądź na drążek


Niemcy często w Corsie A sobie zmieniają na wersje linkowe ;)


niestety od F23 dzwony skrzyni są inne
wybieraki maja w innym miejscu

darco16v
Nowy
Posty: 191
Rejestracja: 24 lip 2014, o 09:22
Imię: Darek
Model: Corsa E
Silnik: Z20NET 175 KM
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: groszek - ja37

Post autor: darco16v » 21 lut 2017, o 22:20

Ja bym wstawiał już linki bo u mnie był taki objaw ze gdy turbina wstawała to silnik się tak wychylał ze nie szło zapiąć trzeciego biegu w pełnym ogniu. Na linkach nie ma już takiej sytuacji. Tak samo teraz gdy do corsy b włożyliśmy napęd 4x4 haldex wraz z skrzynią od audi TT. Silnik 3,2 na turbinie holset hx55. Muszą być linki bo inaczej się nie da

Awatar użytkownika
ja37
Support Team
Support Team
Posty: 1741
Rejestracja: 2 lut 2007, o 01:12
Imię: Grzesiek
Model: Corsa B
Silnik: Z20LET 200 KM
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 2 times
Been thanked: 19 times
Kontakt:

Re: groszek - ja37

Post autor: ja37 » 24 mar 2017, o 11:45

Na razie jest F18 i się nie mieli.
Z dobrych wieści, to że po prawie roku walki z wypadającymi zapłonami chyba uporałem sie z usterką.
Na razie 7km przejechane z butowaniem i ani razu się nie zająknął ;)

czerwo
Swój
Posty: 566
Rejestracja: 5 lis 2011, o 22:39
Imię: Robert
Model: Corsa B
Silnik: C20XE 150 KM
Lokalizacja: Kielce
Has thanked: 19 times
Been thanked: 6 times

Re: groszek - ja37

Post autor: czerwo » 24 mar 2017, o 12:37

Zdradź co to było, bo mnie już wrodzona ciekawość zżera :D

Awatar użytkownika
ja37
Support Team
Support Team
Posty: 1741
Rejestracja: 2 lut 2007, o 01:12
Imię: Grzesiek
Model: Corsa B
Silnik: Z20LET 200 KM
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 2 times
Been thanked: 19 times
Kontakt:

Re: groszek - ja37

Post autor: ja37 » 24 mar 2017, o 12:48

Prozaiczna sprawa.
Przerwa na świecach.
Ustawiłem 0,65mm i jest gitara.

Widać zdmuchiwało iskrę.

Awatar użytkownika
ja37
Support Team
Support Team
Posty: 1741
Rejestracja: 2 lut 2007, o 01:12
Imię: Grzesiek
Model: Corsa B
Silnik: Z20LET 200 KM
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 2 times
Been thanked: 19 times
Kontakt:

Re: groszek - ja37

Post autor: ja37 » 28 mar 2017, o 17:02

Hmmm, 1,5 bara to chyba ciut za dużo na seryjne graty? :grin:

Awatar użytkownika
ja37
Support Team
Support Team
Posty: 1741
Rejestracja: 2 lut 2007, o 01:12
Imię: Grzesiek
Model: Corsa B
Silnik: Z20LET 200 KM
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 2 times
Been thanked: 19 times
Kontakt:

Re: groszek - ja37

Post autor: ja37 » 31 mar 2017, o 18:00

Pytanie za 100 punktów.
Zawór upustowy ProPerfekt.
Taki, jak kiedys zakładałem, pewnie na fotach jeszcze jest.
Kupiłem nowy, leżał trochę przez kłopoty z silnikiem.
Dziś założyłem i lipa.
Musi być otwarty, bo największe doładowanie to 0,7 bara.
To sie jakos czyści, czy ustawia?
Niby dwutłoczkowy jest i ma wytrzymać do 2,5 bara.
Co zrobić z nim?

Awatar użytkownika
ja37
Support Team
Support Team
Posty: 1741
Rejestracja: 2 lut 2007, o 01:12
Imię: Grzesiek
Model: Corsa B
Silnik: Z20LET 200 KM
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 2 times
Been thanked: 19 times
Kontakt:

Re: groszek - ja37

Post autor: ja37 » 14 kwie 2017, o 16:04

Cóż, rozumiem, że nie mam podpowiedzi.

Za karę zamówiłem sobie zestaw hamulcowy, który już od kilku lat powinien u mnie gościć ;)

http://www.brakes.pl/product_info.php/t ... 8171_51836

http://www.brakes.pl/product_info.php/k ... 0375_70377


Może wreszcie dam radę zahamować z 10 razy z 200 -->0

Jaca.
Nowy
Posty: 105
Rejestracja: 26 wrz 2009, o 13:45
Silnik: 20XE 156 KM
Lokalizacja: Szczecin
Has thanked: 0
Been thanked: 4 times

Re: groszek - ja37

Post autor: Jaca. » 14 kwie 2017, o 20:56

ja37 pisze:Cóż, rozumiem, że nie mam podpowiedzi.
dostałeś odpowiedz na gg, co prawda 1 kwietnia ale dostałeś :smile:



przetestuj heble choć wiem ze moje podwórko na nich hamuje mając większe moce i większe auta :wink:

Awatar użytkownika
ja37
Support Team
Support Team
Posty: 1741
Rejestracja: 2 lut 2007, o 01:12
Imię: Grzesiek
Model: Corsa B
Silnik: Z20LET 200 KM
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 2 times
Been thanked: 19 times
Kontakt:

Re: groszek - ja37

Post autor: ja37 » 14 kwie 2017, o 21:00

gg to nie tu, myślałem, że ktoś coś jeszcze poradzi ;)
Nie bedę sie bawił z tym zaworem, nie będę specjalnie pod niego programu robił, niech leży ;)

Awatar użytkownika
ja37
Support Team
Support Team
Posty: 1741
Rejestracja: 2 lut 2007, o 01:12
Imię: Grzesiek
Model: Corsa B
Silnik: Z20LET 200 KM
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 2 times
Been thanked: 19 times
Kontakt:

Re: groszek - ja37

Post autor: ja37 » 22 kwie 2017, o 20:26

No nic, zostaję przy programie Klasena, to mi starczy.
To chyba starczy na lekkie auto z napędem na jedną oś.
No i bezpieczny dla silnika, nie będę sie bał, że wybuchnie.

Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Posty: 5606
Rejestracja: 30 lis 2003, o 22:27
Imię: Marcin
Model: Corsa B
Silnik: C16XE 109PS
Lokalizacja: EBE-Bełchatów
Has thanked: 0
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Re: groszek - ja37

Post autor: Porszak » 25 kwie 2017, o 22:39

mozesz Stelmiego podpytac o ten blow off
http://www.nascar.strefa.pl
ObrazekC16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm

Awatar użytkownika
ja37
Support Team
Support Team
Posty: 1741
Rejestracja: 2 lut 2007, o 01:12
Imię: Grzesiek
Model: Corsa B
Silnik: Z20LET 200 KM
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 2 times
Been thanked: 19 times
Kontakt:

Re: groszek - ja37

Post autor: ja37 » 26 kwie 2017, o 06:13

Podpytam.

Ale to i tak pewnie nic nie da.
Są zawory hybrydowe, ale one działają tak, jakby był blow i dv razem podpiete, czyli wielka kupa.

Mam dv tłoczkowy, też dość fajnie słychac.

Awatar użytkownika
ja37
Support Team
Support Team
Posty: 1741
Rejestracja: 2 lut 2007, o 01:12
Imię: Grzesiek
Model: Corsa B
Silnik: Z20LET 200 KM
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 2 times
Been thanked: 19 times
Kontakt:

Re: groszek - ja37

Post autor: ja37 » 3 maja 2017, o 17:01

Tak się wybrałem na zlot AKP i sobie wystartowałem w wyścigach ;)
Nie była to ćwiartka, bo za krótki odcinek, było 300m.
I przywiozłem do domu 2 miejsce ;)
Mimo, że spaliłem start i trójka nie weszła ;)
Żadne OPC nie miało podejścia, wygrała astra G z czymś dużym, doładowanym kompresorem.

Fajne są reakcje ludzi na zlotach, jak przyjechałem, to nikt się corsą nie interesował, ale jak zrobiłem próbny przejazd na wytyczonej drodze do wyścigów, to od razu było gęsto przy aucie :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Posty: 5606
Rejestracja: 30 lis 2003, o 22:27
Imię: Marcin
Model: Corsa B
Silnik: C16XE 109PS
Lokalizacja: EBE-Bełchatów
Has thanked: 0
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Re: groszek - ja37

Post autor: Porszak » 3 maja 2017, o 19:08

gratulowac!!
akp to chyba tak troche mniej na tuningi nastawiony klub czy zle mysle?
http://www.nascar.strefa.pl
ObrazekC16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm

Awatar użytkownika
ja37
Support Team
Support Team
Posty: 1741
Rejestracja: 2 lut 2007, o 01:12
Imię: Grzesiek
Model: Corsa B
Silnik: Z20LET 200 KM
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 2 times
Been thanked: 19 times
Kontakt:

Re: groszek - ja37

Post autor: ja37 » 3 maja 2017, o 19:18

Bo ja wiem?
Były 2 astry z saabami turbo, kilka opc jakies V też.....
Tu i GSI i ATT, taka zbieranina.

Awatar użytkownika
przyciaga
Moderatorzy
Moderatorzy
Posty: 1077
Rejestracja: 28 maja 2008, o 08:20
Imię: Ania
Model: Corsa E
Silnik: Z20NET 175 KM
Lokalizacja: Częstochowa
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0
Kontakt:

Re: groszek - ja37

Post autor: przyciaga » 4 maja 2017, o 04:14

Nooo gratki. Cieszę się że cały czas coś dłubiesz i są efekty :Bravo:
Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...

Pamiętaj, wymień świece.

Awatar użytkownika
ja37
Support Team
Support Team
Posty: 1741
Rejestracja: 2 lut 2007, o 01:12
Imię: Grzesiek
Model: Corsa B
Silnik: Z20LET 200 KM
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 2 times
Been thanked: 19 times
Kontakt:

Re: groszek - ja37

Post autor: ja37 » 9 maja 2017, o 21:14

Obrazek

Wreszcie nadeszła paczuszka ;)

szymi870
Nowy
Posty: 238
Rejestracja: 2 lis 2008, o 10:48
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times

Re: groszek - ja37

Post autor: szymi870 » 9 maja 2017, o 22:36

Dawaj znać jakie będą efekty :) Jezdziles kiedyś na ATE power disc z klockami ATE ?

Awatar użytkownika
ja37
Support Team
Support Team
Posty: 1741
Rejestracja: 2 lut 2007, o 01:12
Imię: Grzesiek
Model: Corsa B
Silnik: Z20LET 200 KM
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 2 times
Been thanked: 19 times
Kontakt:

Re: groszek - ja37

Post autor: ja37 » 10 maja 2017, o 02:32

Nie miałem okazji.
Komplet ate leży mi w domu, bo miał być zakładany.

Ten zestaw był kiedyś u killera, chyba pamietasz ile razy pod rząd wytrzymywał hamowanie z 200?

Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Posty: 5606
Rejestracja: 30 lis 2003, o 22:27
Imię: Marcin
Model: Corsa B
Silnik: C16XE 109PS
Lokalizacja: EBE-Bełchatów
Has thanked: 0
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Re: groszek - ja37

Post autor: Porszak » 10 maja 2017, o 19:27

mialem ate i byly ok, tylko z ferodo premier. niestety czyszczenie rowkow obowiazkowe, chyba ze to wina klockow ...
http://www.nascar.strefa.pl
ObrazekC16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm

Awatar użytkownika
ja37
Support Team
Support Team
Posty: 1741
Rejestracja: 2 lut 2007, o 01:12
Imię: Grzesiek
Model: Corsa B
Silnik: Z20LET 200 KM
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 2 times
Been thanked: 19 times
Kontakt:

Re: groszek - ja37

Post autor: ja37 » 18 lip 2017, o 19:33

Spy foto ;)
Obrazek
 
Obrazek

Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Posty: 5606
Rejestracja: 30 lis 2003, o 22:27
Imię: Marcin
Model: Corsa B
Silnik: C16XE 109PS
Lokalizacja: EBE-Bełchatów
Has thanked: 0
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Re: groszek - ja37

Post autor: Porszak » 19 lip 2017, o 22:10

oooo dawno spy foto nie bylo, :good:
http://www.nascar.strefa.pl
ObrazekC16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm

Awatar użytkownika
ja37
Support Team
Support Team
Posty: 1741
Rejestracja: 2 lut 2007, o 01:12
Imię: Grzesiek
Model: Corsa B
Silnik: Z20LET 200 KM
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 2 times
Been thanked: 19 times
Kontakt:

Re: groszek - ja37

Post autor: ja37 » 20 lip 2017, o 06:58

Ano wreszcie opony nie będą tarły, może większe jakieś wejdą?
No i pozbędę się sierpów, już mnie denerwowały.
Może i maska nie będzie podniesiona na zawiasach, bo będą duuuże wyloty zamontowane.

Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Posty: 5606
Rejestracja: 30 lis 2003, o 22:27
Imię: Marcin
Model: Corsa B
Silnik: C16XE 109PS
Lokalizacja: EBE-Bełchatów
Has thanked: 0
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Re: groszek - ja37

Post autor: Porszak » 20 lip 2017, o 23:09

jak to moze wejda wieksze opony? jak to robisz to musza wejsc wieksze. co tam planowałes włozyc? nie szukałes jakiegos laminatu. np cały przód.
http://www.nascar.strefa.pl
ObrazekC16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm

Awatar użytkownika
ja37
Support Team
Support Team
Posty: 1741
Rejestracja: 2 lut 2007, o 01:12
Imię: Grzesiek
Model: Corsa B
Silnik: Z20LET 200 KM
Lokalizacja: Łódź
Has thanked: 2 times
Been thanked: 19 times
Kontakt:

Re: groszek - ja37

Post autor: ja37 » 21 lip 2017, o 05:14

Większe - myślałem szersze ;)
195 niestety nie kleją tak, jakbym chciał.
Laminat nie, to jest auto na codzień ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze Projekty”