linka predkosciomierza, zegary

Wszystkie informacje o elementach wnętrza Corsy A.
ODPOWIEDZ
mareku
Świeżak
Posty: 18
Rejestracja: 9 lut 2007, o 19:45
Lokalizacja: p-ń
Has thanked: 0
Been thanked: 0

linka predkosciomierza, zegary

Post autor: mareku » 11 sie 2008, o 00:03

witam

mam dwie sprawy dotyczace linki predkosciomierza.

pierwsza: notoryczne zrywanie linki, jak temu zapobiec? O ile dwa pierwsze razy nastapily przy samej skrzyni biegow, to tym razem ku mojemu zdziwieniu zaraz przy wejsciu do licznika. Dodatkowo wygladalo na to, ze sam licznik sie zablokowal, zatarl czy cos. pelno czarnego syfu i trudnosci w kreceniu poprzez srubokrecik. JAk juz rozruszalem to jest spoko, bez oporow idzie. Smaruje sie to ustrojstwo czy cos?

druga sprawa, gdzie szybko i tanio mozna kupic linke? Zawsze kupowalem na wildzie w sklepie z czesciami, ale teraz koles powiedzial ze nie ma i nie bedzie (wczesniej zamawial jak go prosilem). za pare dni jade w trase :> a cholernie nie lubie jezdzic bez wiedzy jaka mam aktualnie predkosc :/ juz raz tak do szklarskiej jechalem...

porady i pomoc mile widziane ;)

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 17 sie 2008, o 23:51 przez mareku, łącznie zmieniany 1 raz.
Corsa 1,2i '92r. c12nz
Obrazek

Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Posty: 4863
Rejestracja: 25 kwie 2004, o 17:33
Imię: Michał
Model: Corsa E
Silnik: Z20NET 175 KM
Lokalizacja: Wrocław/Ziemia Obiecana
Has thanked: 4 times
Been thanked: 11 times
Kontakt:

Re: [cA] 2w1 linka predkosciomierza

Post autor: -=m&m=- » 11 sie 2008, o 09:39

mareku pisze:witam

mam dwie sprawy dotyczace linki predkosciomierza.

pierwsza: notoryczne zrywanie linki, jak temu zapobiec?
spróbuj jakoś inaczej poprowadzić linke, sprawdź czy coś nie blokuje jej toru, kup tym razem linke innej firmy :oko: przed założeniem kapnij olejem i rozprowadź po lince
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert

mareku
Świeżak
Posty: 18
Rejestracja: 9 lut 2007, o 19:45
Lokalizacja: p-ń
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: [cA] linka predkosciomierza, zegary

Post autor: mareku » 18 sie 2008, o 00:00

witam, troche edytowalem temat

otoz wymienilem linke na nowa, jednak okazalo sie ze stara linka sie nie zerwala... wyglada na to, ze licznik sie zatarl :/

szukam po allegro , na swoim liczniku mam W=1125, jednak jak patrze po aukcjach, to wyglad mojego licznika przypomina W=1149. Natomiast ten W=1125 wyglad ma zupelnie inny.
Moj wyglada tak http://www.allegro.pl/item419828314_lic ... ancja.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Troche sie pogubilem z tym wszystkim. Skoro wczesniej mialem zalozony 1125 to taki tez wybrac? Czy tez jest opcja ze mialem zly zalozony? JAki powinien byc wskaznik licznika dla nizej podanego silnika?
Corsa 1,2i '92r. c12nz
Obrazek

Awatar użytkownika
Mazur
Nowy
Posty: 194
Rejestracja: 9 maja 2006, o 18:53
Model: Corsa E
Silnik: Z20NET 175 KM
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Kontakt:

Re: [cA] linka predkosciomierza, zegary

Post autor: Mazur » 19 sie 2008, o 07:54

A ja kolegę zaproszę na forum poświęcone tylko i wyłącznie Corsie A jeżeli jeszczego cię tam nie ma. http://www.corsa-a.pl/forum" onclick="window.open(this.href);return false;
Co do licznika to to najpierw mi powiedż jaki masz silnik i czy przypadkiem nie byłeś na zlocie w Sielpi. Jeżeli byłeś to masz c16se, jeżeli to nie ty to nie wiem jaki masz silnik :oko:
Obrazek
fotografia ślubna i okolicznościowa
http://www.wmazurkiewicz.pl

mareku
Świeżak
Posty: 18
Rejestracja: 9 lut 2007, o 19:45
Lokalizacja: p-ń
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: [cA] linka predkosciomierza, zegary

Post autor: mareku » 19 sie 2008, o 17:24

tak na 80% chyba kiedys tam sie rejestrowalem ;)

ogolnie silnik c12nz (co napisane nad zdjeciem na dole :) ) - co sie wiaze z tym ze na zlocie nie bylem :)


pozdrawiam
Corsa 1,2i '92r. c12nz
Obrazek

Awatar użytkownika
Mazur
Nowy
Posty: 194
Rejestracja: 9 maja 2006, o 18:53
Model: Corsa E
Silnik: Z20NET 175 KM
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Kontakt:

Re: [cA] linka predkosciomierza, zegary

Post autor: Mazur » 20 sie 2008, o 08:22

tu masz link do opisu zegarów który stworzyłem http://www.corsa-a.pl/forum/viewtopic.php?t=1001" onclick="window.open(this.href);return false;
wniosek jest taki, że musisz kupić zegary najlepiej z takim samym W=...... aby nie przekłamywały za dużo. Jeżeli tobie na tym nie zależy to spokojnie możesz szukać zegarów z obrotkiem z wersji swing lub joy z silnikiem benzynowym czyli z obrotkiem do 7 000 obr/ min. Jeżeli jednak chcesz mieć zegary któr nie przekłamują to w tej materii może tobie pomóc Mihó. Napisz do niego wiadomość prywatną, jakie masz W=...... w swoich dotychczasowych zegarach, napisz jakie masz opony a Mihó odpisze tobie jakie najlepiej W=...... powinno być w twojej CA żeby jak najmniej przekłamywały :D

P.S. pomyliłem cię z kimś innym z Poznania co śmiga taką samą CA tylko z c16se :-D
Obrazek
fotografia ślubna i okolicznościowa
http://www.wmazurkiewicz.pl

mareku
Świeżak
Posty: 18
Rejestracja: 9 lut 2007, o 19:45
Lokalizacja: p-ń
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: [cA] linka predkosciomierza, zegary

Post autor: mareku » 19 wrz 2008, o 20:06

witam

po pierwsze pochwale sie mini sukcesem, dorwalem zegary z obrotkiem z odpowiednim sobie wskaznikiem :) http://allegro.pl/item437084021_licznik ... erzem.html
wlasnie podlaczylem, wszystko gra i sie kreci, oprocz predkosciomierza nadal :/

linka jest cala (mam juz dwie nawet), predkosciomierz "recznie" gladko sie obraca. Teraz pytanie, czy jest mozliwe, czy podczas momentu zatarcia starych zegarow linka nie pekla, natomiast uszkodzeniu uleglo to cos przy skrzyni biegow?? sprawdzilem przed chwilka, wsadzilem maly srubokrecik w to miejsce i pokrecilem imitujac jazde samochodu. Obraca sie rownie gladko, co moze wskazywac na to, ze caly mechanizm w srodku poszedl z dymem??

jeszzce jedno pytanie, czy owa czesc, o ktorej mowa powyzej to jest to: http://www.aps.net.pl/sklep/product_inf ... s_id=13456 ?? bo w sumie przy tym w aucie wychodza jeszcze jakies 3 kabelki, a tu jak widze jakiejkolwiek elektroniki brak

z gory dzieki za pomoc
pozdrowienia
mareku
Corsa 1,2i '92r. c12nz
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze”