Jak zamontować dolot ?
- blood1989
- Nowy
- Imię: Mateusz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 0
Jak zamontować dolot ?
Witam mam mały problem jak zamontować dolot do corsy b 1.0 12v ? mam kilka pytań. Wiem że z foto które niżej sie znajduje trzeba wymontować 1 i 3 ale 3 rozgałęzia się do jakiejś obok skrzynki co w niej jest mozna to wszystko wyciągnąć ? i co to jest za kabel czy cos 2 ? ogólnie zastanawiam sie jak to zamontować czy zostawić ta orginalną rure az za ten kabel 2 a reszte wyciągnac tą skrzynke z filtrem i tą rure ? proszę o pomoc ? z góry dziękuje

- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Re: Jak zamontować dolot ?
zapewne jest to przeplywomierz i niewatpliwie nie wolno ci sie go pozbyc. co tak wlasciwie chcesz osiagnac bawiac sie w wymiane rurek w tym silniku? "sportowe" dzwieki? bo sportowych doznan raczej sobie nie zapewnisz, a wymieniajac oryginalny filtr papierowy na jakis badziewny stozek mozesz zalatwic przeplywomierz. warto dla "brumbrum"? 

-
Piciu
- Świeżak
?niech sobie chłopak robi tam tłumik i dolot jak ma ochote..jak zjeb.. silnik np. stożkiem jacky to jest jego silnik .nie kazdego stac na SWAP-y i kazdy robi mody jakie sprawiają mu przyjemnność bo o to chyba chodzi co?o zabawe,lepiej byś mu pomógół a nie sie naśmiewał!markos pisze: co tak wlasciwie chcesz osiagnac bawiac sie w wymiane rurek w tym silniku? "sportowe" dzwieki? bo sportowych doznan raczej sobie nie zapewnisz,
Corsa in progress

- blood1989
- Nowy
powiem tak sprostujmy cos po to jest forum zeby pytać po 2 to zdjęcie pożyczone jest z internetu po 3 chcialem uzyskac bardziej basowy dźwięk i tyle. Też dla tego pytam jak się do tego zabrać zeby nie zepsuć nic ?
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
wsadź jakiś basowy tłumik ...blood1989 pisze:...chcialem uzyskac bardziej basowy dźwięk i tyle...
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- blood1989
- Nowy
mam tłumik basowy
kupilem tylko słyszałem ze stożkowym filtrem poprawie dźwiek nie chce robic z silnika 1.0 auta wyścigowego bo to nie możliwe chodzi mi żeby poprawić dźwięk i dla tego pytam was jak najlepiej zamontowac dolot. Zastanawialem sie czy można stozkowy filtr umieścić w skrzynce gdzie znajduje się org filtr powietrza oczywiście po małych modyfikacjach takowej skrzynki
czy to dobry pomysł ? jesli nie to prosze was o pomoc jak zrobic ten dolot jaki filtr kupić najlepiej nie jakąś tandete z giełdy ? Pytam was bo jesteście zapewne obeznani w tym temacie a ja jestem laikiem 
- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Kontakt:
[album]2029[/album]
i jak napisal markos, zacznij powoli odkladac na nowa przepływke
i jak napisal markos, zacznij powoli odkladac na nowa przepływke
-
kruszyn1
- Swój
olejek którym sie nasącza filtr będzie osiadał na przepływce i zdechnie, kwestia czasu tylko...
Kadett 2.0 8v aktualna zbawka
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
- blood1989
- Nowy
aha w ten sposob czyli jak sie ma przepływomierz to nie da rady dać stożka to tego typu corsy ? czy może jest jakiś sposób ?
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
tutaj temat jest poruszony: viewtopic.php?f=58&t=66191
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- blood1989
- Nowy
czyli najprostszy sposób i najbezpieczniejszy dający ten sam efekt co stożek (dźwięk) daje wycięci otworu w puszce gdzie znajduje sie filtr tak ? a w jakim miejscu go najlepiej wyciąć wiem ze z boku od strony błotnika ale gdzie na środku z boku czy jak ? Moze ktoś konkretnie napisze gdzie co jak ?? z góry dziękuj
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
wszystko jedno gdzie, dziura to dziura
nie sadzilem, ze ktos kiedys bedzie na tym forum pytal o wiercenie airboxa w celu wplyniecia na barwe dzwieku dochodzacego z dolotu
nie sadzilem, ze ktos kiedys bedzie na tym forum pytal o wiercenie airboxa w celu wplyniecia na barwe dzwieku dochodzacego z dolotu

- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Kontakt:
- -=kLaRi=-
- Support Team

- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
A to na pierwszym miejscu!markos pisze:ja bym na jego miejscu umyl silnik i komore.. lepiej wydane pieniadze..
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/