CB-radio jakie wybrać?

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
G4lu5
Nowy
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

CB-radio jakie wybrać?

Post autor: G4lu5 »

Witam,
mam pytanie do doświadczonych użytkowników Cb radia czy radyjko Alan 109 jest warte zakupu? czy może kupić coś innego? Myślałem tez o Uniden 520 ale to radio nie posiada homologacji. Alan za to kusi swoją ceną ale jak z jakością tego radia?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
RotkiV
Swój
Imię: Wiktor
Podziękował;: 0

Re: CB-radio jakie wybrać?

Post autor: RotkiV »

alan 109 ? to zalerzy za jaka kase, wiecej niz 50 zl bym nie dal :pig:
przy dzisijszym natezeniu ,,stacji" CB, zakup kazdego radia bez RF Gaina to pomylka.
Unideny 510/520 owszem nie maja homologacji, ale co z tego ? ty dostajesz deklaracje zgodnosci z ktoregos roku, ba nawet mozesz sobie ja z neta sciagnac... homologacja jest dla sprzedawcy.
ewenulanie fajne radio to ONWA MK3 ale tez bez RF gaina a w wiekszych miastach bardzoo sie przydaje.
sa jeszcze jakies TTi, inteki, ale np.
tti odrzuca mnie wygladem i masa przelaczniczków i niebieskim podswietleniem a z jakoscia srednio
intek w sumie nie był by zly ale brak RF i za prosty wizualnie
Zdecydowanie w niskim buzdzecie wygrywa Uniden :)2
UNIden 520 - okolo 280 zl
Onwa MK3 - okolo 250 zl za nowe radia

wg. kupuj unidena i bedziesz zadowolony raz a dobrze :)2
jak bys mial PRESIDENTA w reku i rozkrecił go, to na plycie glownej zobaczyl bys napis UNIDEN... to moze tylko swiadczyc o b.dobrej jakosci unidena

PS. jak chcesz poczytac wiecej o CB to zapraszam na http://www.autokacik.pl
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

Jakis czas temu stałem przed podobnym dylematem i wybór padł na Unidena 520 xl, zadwolony jestem do dziś :)2
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
kruszyn1
Swój
Imię: Mateusz

Post autor: kruszyn1 »

-=m&m=- pisze:Jakis czas temu stałem przed podobnym dylematem i wybór padł na Unidena 520 xl, zadwolony jestem do dziś :)2
podpisuję się pod tym wszystkim łapkami ;)
Kadett 2.0 8v aktualna zbawka
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
Awatar użytkownika
G4lu5
Nowy

Ja też się nasłuchałem że Uniden 520 to jest bardzo dobre radyjko ale dzisiaj nie dysponując dużą ilością wolnego czasu pojechałem tak z ciekawości do jednego ze sklepów z takim oto właśnie sprzętem i sprzedawca powiedział mi tak: "My unidenów nie mamy bo są nielegalne i my ich nie sprzedajemy, są to bardzo dobre radia ale tylko te stare do rocznika 2006 natomiast unideny teraz sprzedawane są przestrojone i nie działają już tak jak te stare, jeśli udałoby Ci się kupić stare to będziesz zadowolony, a jeśli to nowe to już zadowolony zbytnio z niego nie będziesz" :pig: polecił mi inne radio Maxon CM10 z automatycznym squelchem którego Uniden nie posiada, natomiast nie ma RF Gaina ale powiedział mi że on nie jest zbytnio potrzebny i na pewno nie będę go używał. RF gain zdaje egzamin w konwojach itp. a w miejscie czy na trasie mi nie będzie potrzebny.. Viktor znowu pisał że nie opłaca się kupować radia bez RF'a..cena tego radia 260zł i do tego musiałbym jeszcze antenke. Co mi napiszecie na temat wypowiedzi sprzedawcy :)5
Awatar użytkownika
RotkiV
Swój
Imię: Wiktor

Post autor: RotkiV »

:0 mozesz napisac co to za sklep :)3
Maxon ?? :pig: pierwsze slysze..
co do starych i nowych unidenów to po czersci koles ma racje... ale..
Stare Unideny sa MADE IN PHILIPINESS i jak bys takiego trafil to super :)2
nowe to chyba made in china, ale spokojnie kupilem ostatnio nowego Unidena tacie i szczerze to nie widze roznicy miedzy ,,starym" a ,,nowym"
Automatyczny SQ fajny bajer, Presidenty tez maja ASC ale zeby to dobrze dzialalo wymaga wykalibrowania :)3
Unideny sa Nielegalne ale tylko w SPRZEDAZY w posiadaniu i urzytkowaniu legal. a innna sprawa jest to ze nikt tego nie sprawdza wiec nie ma sie co bac :)2

a to ze gosciu mowi ze RF-gain nie bedzie ci potrzebny hmm koles chyba jeszcze nie mial stycznosci z taka funkcja w radiu :pig: ...
moze sie za bardzo madruje... ale w sumie to juz chyba 5-7 lat z CB uzytkuje...

jak chcesz sie przekonac jak dziala RF gain to mozemy sie kiedy zgadac i ci pokaze :)2
wierz mi ze warto dolozyc nawet te 50 zl. i miec cos lepszego
Awatar użytkownika
G4lu5
Nowy

RotkiV pisze::0 mozesz napisac co to za sklep :)3
Maxon ?? :pig: pierwsze slysze..
Ten sklep to znany bełchatowski extreme :zakrecony:
No to własnie raczej Maxon ja doszedłem do tego wniosku bo sprzedawca posługiwał się tylko nazwą CM10... Jestem zdecydowany na Unidena 520 ale to musze się wstrzymać do przyszłego miesiąca :oko:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”