Witam,
mam pytanie do doświadczonych użytkowników Cb radia czy radyjko Alan 109 jest warte zakupu? czy może kupić coś innego? Myślałem tez o Uniden 520 ale to radio nie posiada homologacji. Alan za to kusi swoją ceną ale jak z jakością tego radia?
Pozdrawiam
CB-radio jakie wybrać?
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
- RotkiV
- Swój
- Imię: Wiktor
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: CB-radio jakie wybrać?
alan 109 ? to zalerzy za jaka kase, wiecej niz 50 zl bym nie dal
przy dzisijszym natezeniu ,,stacji" CB, zakup kazdego radia bez RF Gaina to pomylka.
Unideny 510/520 owszem nie maja homologacji, ale co z tego ? ty dostajesz deklaracje zgodnosci z ktoregos roku, ba nawet mozesz sobie ja z neta sciagnac... homologacja jest dla sprzedawcy.
ewenulanie fajne radio to ONWA MK3 ale tez bez RF gaina a w wiekszych miastach bardzoo sie przydaje.
sa jeszcze jakies TTi, inteki, ale np.
tti odrzuca mnie wygladem i masa przelaczniczków i niebieskim podswietleniem a z jakoscia srednio
intek w sumie nie był by zly ale brak RF i za prosty wizualnie
Zdecydowanie w niskim buzdzecie wygrywa Uniden
UNIden 520 - okolo 280 zl
Onwa MK3 - okolo 250 zl za nowe radia
wg. kupuj unidena i bedziesz zadowolony raz a dobrze
jak bys mial PRESIDENTA w reku i rozkrecił go, to na plycie glownej zobaczyl bys napis UNIDEN... to moze tylko swiadczyc o b.dobrej jakosci unidena
PS. jak chcesz poczytac wiecej o CB to zapraszam na http://www.autokacik.pl
przy dzisijszym natezeniu ,,stacji" CB, zakup kazdego radia bez RF Gaina to pomylka.
Unideny 510/520 owszem nie maja homologacji, ale co z tego ? ty dostajesz deklaracje zgodnosci z ktoregos roku, ba nawet mozesz sobie ja z neta sciagnac... homologacja jest dla sprzedawcy.
ewenulanie fajne radio to ONWA MK3 ale tez bez RF gaina a w wiekszych miastach bardzoo sie przydaje.
sa jeszcze jakies TTi, inteki, ale np.
tti odrzuca mnie wygladem i masa przelaczniczków i niebieskim podswietleniem a z jakoscia srednio
intek w sumie nie był by zly ale brak RF i za prosty wizualnie
Zdecydowanie w niskim buzdzecie wygrywa Uniden
UNIden 520 - okolo 280 zl
Onwa MK3 - okolo 250 zl za nowe radia
wg. kupuj unidena i bedziesz zadowolony raz a dobrze
jak bys mial PRESIDENTA w reku i rozkrecił go, to na plycie glownej zobaczyl bys napis UNIDEN... to moze tylko swiadczyc o b.dobrej jakosci unidena
PS. jak chcesz poczytac wiecej o CB to zapraszam na http://www.autokacik.pl
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Jakis czas temu stałem przed podobnym dylematem i wybór padł na Unidena 520 xl, zadwolony jestem do dziś
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
-
- Swój
- Imię: Mateusz
podpisuję się pod tym wszystkim łapkami-=m&m=- pisze:Jakis czas temu stałem przed podobnym dylematem i wybór padł na Unidena 520 xl, zadwolony jestem do dziś
Kadett 2.0 8v aktualna zbawka
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
- G4lu5
- Nowy
- Podziękował;: 1 raz
Ja też się nasłuchałem że Uniden 520 to jest bardzo dobre radyjko ale dzisiaj nie dysponując dużą ilością wolnego czasu pojechałem tak z ciekawości do jednego ze sklepów z takim oto właśnie sprzętem i sprzedawca powiedział mi tak: "My unidenów nie mamy bo są nielegalne i my ich nie sprzedajemy, są to bardzo dobre radia ale tylko te stare do rocznika 2006 natomiast unideny teraz sprzedawane są przestrojone i nie działają już tak jak te stare, jeśli udałoby Ci się kupić stare to będziesz zadowolony, a jeśli to nowe to już zadowolony zbytnio z niego nie będziesz" polecił mi inne radio Maxon CM10 z automatycznym squelchem którego Uniden nie posiada, natomiast nie ma RF Gaina ale powiedział mi że on nie jest zbytnio potrzebny i na pewno nie będę go używał. RF gain zdaje egzamin w konwojach itp. a w miejscie czy na trasie mi nie będzie potrzebny.. Viktor znowu pisał że nie opłaca się kupować radia bez RF'a..cena tego radia 260zł i do tego musiałbym jeszcze antenke. Co mi napiszecie na temat wypowiedzi sprzedawcy
- RotkiV
- Swój
- Imię: Wiktor
:0 mozesz napisac co to za sklep
Maxon ?? pierwsze slysze..
co do starych i nowych unidenów to po czersci koles ma racje... ale..
Stare Unideny sa MADE IN PHILIPINESS i jak bys takiego trafil to super
nowe to chyba made in china, ale spokojnie kupilem ostatnio nowego Unidena tacie i szczerze to nie widze roznicy miedzy ,,starym" a ,,nowym"
Automatyczny SQ fajny bajer, Presidenty tez maja ASC ale zeby to dobrze dzialalo wymaga wykalibrowania
Unideny sa Nielegalne ale tylko w SPRZEDAZY w posiadaniu i urzytkowaniu legal. a innna sprawa jest to ze nikt tego nie sprawdza wiec nie ma sie co bac
a to ze gosciu mowi ze RF-gain nie bedzie ci potrzebny hmm koles chyba jeszcze nie mial stycznosci z taka funkcja w radiu ...
moze sie za bardzo madruje... ale w sumie to juz chyba 5-7 lat z CB uzytkuje...
jak chcesz sie przekonac jak dziala RF gain to mozemy sie kiedy zgadac i ci pokaze
wierz mi ze warto dolozyc nawet te 50 zl. i miec cos lepszego
co do starych i nowych unidenów to po czersci koles ma racje... ale..
Stare Unideny sa MADE IN PHILIPINESS i jak bys takiego trafil to super
nowe to chyba made in china, ale spokojnie kupilem ostatnio nowego Unidena tacie i szczerze to nie widze roznicy miedzy ,,starym" a ,,nowym"
Automatyczny SQ fajny bajer, Presidenty tez maja ASC ale zeby to dobrze dzialalo wymaga wykalibrowania
Unideny sa Nielegalne ale tylko w SPRZEDAZY w posiadaniu i urzytkowaniu legal. a innna sprawa jest to ze nikt tego nie sprawdza wiec nie ma sie co bac
a to ze gosciu mowi ze RF-gain nie bedzie ci potrzebny hmm koles chyba jeszcze nie mial stycznosci z taka funkcja w radiu ...
moze sie za bardzo madruje... ale w sumie to juz chyba 5-7 lat z CB uzytkuje...
jak chcesz sie przekonac jak dziala RF gain to mozemy sie kiedy zgadac i ci pokaze
wierz mi ze warto dolozyc nawet te 50 zl. i miec cos lepszego
- G4lu5
- Nowy
- Podziękował;: 1 raz
Ten sklep to znany bełchatowski extremeRotkiV pisze::0 mozesz napisac co to za sklep
No to własnie raczej Maxon ja doszedłem do tego wniosku bo sprzedawca posługiwał się tylko nazwą CM10... Jestem zdecydowany na Unidena 520 ale to musze się wstrzymać do przyszłego miesiąca