Parę gadżetów corsa B pomoc w wyborze

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
kondrax
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Parę gadżetów corsa B pomoc w wyborze

Post autor: kondrax »

Witam

Mówi się że o gustach się nie dyskutuje ale chciał bym znać waszą opinię, mianowicie chcę optycznie parę rzeczy z tuningować w mojej 3 drzwiowej corsie B 1,5TD (kolor jej czarna):

- migacze boczne białe czy te czarne http://allegro.pl/item676336418_opel_ti ... _nowe.html
- lampy przednie białe czy te czarne http://allegro.pl/item699795709_opel_co ... _nowe.html czy http://allegro.pl/item689889606_opel_co ... uning.html
- podświetlenie pokręteł, wyświetlacza itp: myślałem o białych LED-ach, niebieskie według mnie oklepane i wiejskim tuningiem zalatuje, ma może ktoś białe lub zielone, pomarańczowe i fotkę wrzuci? Był bym wdzięczny.

Myślałem o foli przyciemniającej na tylne lampy ale boję się trochę że się jakiś miły Pan z policji przyczepi do tego. Ktoś jakieś doświadczenia ma w tym temacie ?
Awatar użytkownika
kruger
Świeżak

Re: Parę gadżetów corsa B pomoc w wyborze

Post autor: kruger »

ja mam tylnie lampy przyciemnione sprejem do lamp. Samochód od 6-7 lat przechodzi z nimi przeglądy bez problemu, przy kontroli policji też nie było nigdy problemów... A co do reszty gadżetów to widziałbym u ciebie i ciemne lampy z przodu i ciemne kierunki (co by wszystko jakoś sie zgrywało)
kondrax
Świeżak

Post autor: kondrax »

Dziękuje za odpowiedź.

Folia wydaje się mi że będzie lepsza bo w razie czego zerwać można a spraj to nie wiem czym zmyje.

Kierunki myślałem czarne właśnie. Nie wiem co z przednimi czy się przez czarne lampy takie małe oczka nie zrobią i dziwnie będzie wyglądać. Patrzyłem na forum i necie corsy ale jakoś nie wiem co wybrać. Gorzej jak z babą :D
Marko
Nowy

Post autor: Marko »

jak masz ciemny kolor auta, to kupuj przednie lampy czarne i kierunkowskazy czarne/dymione :)
A na tył to rozwiązanie z folią "jakieś" tam jest (na pewno szybsze do zrealizowania), tym bardziej że np. czarne MHW na tył ciężko dostać. p.s co do lamp pozostaje jeszcze pytanie czy chcesz iść w stronę soczewek, albo pozostaC przy zwykłej lampie H4 np. Arteb-y.
Awatar użytkownika
corsarz
Swój
Imię: Grzesiek
Kontakt:

Post autor: corsarz »

czarne migacze i lampy, bo z srebnymi smiesznie czarna będzie wyglądać, co do przyciemniania tylnych lamp to sobie daruj, bo nie dość że to wcale jakoś strasznie estetyki nie poprawia to utrudnia życie innym uczestnikom drogi. Podświetlenie białe jest spoko, np. rQs ma swojej CB takie i bardzo ładnie to wygląda.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”