Ksenony - czy warto...

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
Marko
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Ksenony - czy warto...

Post autor: Marko »

Drodzy Forumowicze...!! chciałem się spytać czy taki zestawy są coś warte:
http://www.allegro.pl/item684391760_zes ... ny_h1.html
http://www.allegro.pl/item686779331_zes ... id_h7.html
czy wiecie może czy Ktoś na Forum modził do artebów ksenony? :)
Awatar użytkownika
RotkiV
Swój
Imię: Wiktor

Re: Ksenony - czy warto...

Post autor: RotkiV »

do artebów???
masz na myśli założyć zwykły HID H4 ??
czy może masz na myśli przerabiać arteb na soczewkę??
jeśli H4 to odpuść proszę... wg mnie niema większej WIOCHY niż wkładać xenona do zwykłej lampy :)3 lans lansem ale nie wiem czym kierują się tacy b.... (warzywo rosnące na polu :-D )
którzy takie rzeczy montują ....
ja osobiście nie potrzebuje żeby mi ktoś jadąc za mną oświetlał drzewa przede mną :-?
normalnie agresor mi się włącza jak widzę takiego ,,tuningowca"

Jeśli chcesz soczewkę to ktoś ma klubie przerobionego właśnie chyba arteba na bixenon na jednej dużej soczewce ale nie pamiętam dokładnie kto :pig:
Awatar użytkownika
Tom
Nowy

Post autor: Tom »

Rotkiv musisz sie zaopatrzyc w przyrząd o wadze 200g i na światłach gdy pali się czerwone można bardzo szybko poprawnie ustawic światła takiemu delikwentowi :pig:
tu przykładowa aukcja z przyrządem do ustawiania świateł :-D :-D
http://www.allegro.pl/item694018419_yat ... _200g.html

Odpuśc sobie kolego taki zestwaw albo kup soczewki i wtedy montuj ksenon chyba że nie zależy Ci na dowodzie rejestracyjnym.

Arteba z soczewką na biksenonie ma bear :)2
Obrazek
Obrazek
Marko
Nowy

Spoko wyluzuj RotkiV :-P Pomijam już tą całą Twoją demagogię :oko: Ja się tylko zastanawiam co zrobić ze swoimi światłami przednimi, były angele - i średnio mi się to podobało, arteby są fajne no ale właśnie jest to tylko zwykła lampa. Generalnie jest wg. mnie mega problem ze znalezieniem fajnych lamp przednich do Corsy B, chyba się zgodzicie?, na szczęście w tej chwili jest to sprawa drugorzędna, bo ważniejsze mody w planach :grin: p.s
lans lansem ale nie wiem czym kierują się tacy b.... (warzywo rosnące na polu :-D )
chciałeś mnie obrazić...?haha :lol: ...
Odpuśc sobie kolego taki zestwaw albo kup soczewki i wtedy montuj ksenon chyba że nie zależy Ci na dowodzie rejestracyjnym.
Arteba z soczewką na biksenonie ma bear :)2
Dzięki Tom , muszę zobaczyć jak to wyszło Bear-owi, wiedziałem że ma takie plany na przerobienie artebów, ale nie wiedziałem że już to zrobił :)2
Awatar użytkownika
RotkiV
Swój
Imię: Wiktor

Post autor: RotkiV »

Nie, nie chcialem cie tym obrazic. :)2
nie okresliles sie konkretnie co masz zamiar zrobic .. czy HID H4 czy soczewka wiec nie naskakuje na ciebie..
cieszy mnie to ze nie masz zamiaru powielac glupoty innych.

Jak dla mnie najfajniejsze co mozna zrobic corsie to front ala`KLARI
soczewka (ta najladniejsza bez bajerów) i badlook :)2

a unioslem sie dla tego ze u mnie po miescie jezdzi kilku takich wlasnie z xenonem z zwyklej lampie i wala po oczach strasznie :)9 a inna sprawa jest to ze duzo jezdze w nocy i taki delikwent stwarza ogromne zagrozenie dla siebie jak i dla innych w tym mnie... stad moja teoria ze to tylko do lansu zakladaja :)3

A konkretnie nie odpowiedzialem na techniczna czesc pytania bo nigdy nie stałem przed wyborem ZEnona wiec nie wiem ktory lepszy, Na giełdzie jest ogloszenie z xenonem cyfr. i analogowym. i do tego jeszcze upsut jakis tam jest...
soczewka i zenon ja osobiscie mam w dalszych planach :-D
Awatar użytkownika
Tom
Nowy

Jeżeli już kupowac to tylko cyfrowy :)2
W stosunku do analogowego, na cyfrowym nie odczujesz żadnych szumów i zakłóceń. Jak kupisz analogowy to możesz zapomniec np. o używaniu CB radia.
Obrazek
Obrazek
Marko
Nowy

Jak dla mnie najfajniejsze co mozna zrobic corsie to front ala`KLARI
soczewka (ta najladniejsza bez bajerów) i badlook :)2
tutaj się z Tobą zgodzę, bardzo fajny front, takiego samego badloka al'a Klari planuję zrobić za niedługo, bo "chodzi to za mną od dłuższego czasu", nie wiem tylko co zrobię z lampami, może poradzę się Bear-a i zrobię podobnie jak on, albo pozostaje mi zakup soczewki, no tylko tutaj ciężko o tą "nieprzesadzoną", nie jestem zwolennikiem np. ringów :-?
soczewka i zenon ja osobiscie mam w dalszych planach :-D
no widzisz... :D
kruszyn1
Swój
Imię: Mateusz

Post autor: kruszyn1 »

ringi można mieć nie podłączone tak jak ja... ;)
Kadett 2.0 8v aktualna zbawka
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
Marko
Nowy

ringi można mieć nie podłączone tak jak ja... ;)
hehe, no w sumie też jest to jakieś wyjście : generalnie lampki clear black są fajne, ale kiepsko świecą, mam tutaj na myśli bardziej stronę wizualną (świecą na żółto = jak normalna lampa :zakrecony: ), a nie praktyczną - bo świecą bardzo mocno, tak że niektórzy mrugają do mnie (dziwni ludzie;), może dlatego że nie chciało mi się włożyć silczników i mam je niewyregulowane..? :P :grin:
Awatar użytkownika
Tom
Nowy

Marko pisze: może dlatego że nie chciało mi się włożyć silczników i mam je niewyregulowane..? :P :grin:
ja bym się nie przyznał... :0
Obrazek
Obrazek
Marko
Nowy

ja bym się nie przyznał... :0
a co chcesz na mnie donieść Tom, (tylko gdzie..?) :P
a tak na serio to jutro założę te silniczki i będzie luz :oko: p.s ja się przyznałem bo mam nadzieję, że Forumowa Społeczność to jedna wielka Rodzina :grin:
Awatar użytkownika
Tom
Nowy

nie chodziło mi o żadne donoszenie przecież :grin: :-D
chodziło o to że składałeś, nieposkładałeś i sie do tego przyznałeś... :grin:
Obrazek
Obrazek
Marko
Nowy

chodziło o to że składałeś, nieposkładałeś i sie do tego przyznałeś... :grin:
po prostu doszły do mnie lampy późno wieczorem, koniecznie chciałem je zamontować tego samego dnia, no ale noc mnie zastała i nie zdążyłem, a teraz człowiek tak zaganiany że nie mam czasu tego włożyć, ale muszę... :P
Awatar użytkownika
corsarz
Swój
Imię: Grzesiek
Kontakt:

Post autor: corsarz »

Marko jeśli chcesz włożyć zenony do artebów to pisz do rQs'a bo on ma właśnie tak zrobione, i powiem że nie dość że zajebiście świeci, to wcale nie oślepia.
Marko
Nowy

dzięki Corszarzu za info :)2 już stukam do RQS-a
Awatar użytkownika
corsarz
Swój
Imię: Grzesiek
Kontakt:

Post autor: corsarz »

nie wiem czy Ci narazie odpisze bo chyba jeszcze przez tydzien siedzi gdzies w skandynawii i moze nie miec dostepu do neta
Awatar użytkownika
rQs
Nowy
Imię: Bartek
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: rQs »

Odpiszę, odpiszę :D - prv poleciał :)

Dokładniej to w Finlandii, trafiłem akurat w okres zakończenia Rajdu Finlandii, jutro ma być cała ceremonia rozdania nagród itd... widziałem podobne furki u nas, ale nie z takimi nazwiskami na tylnych bocznych szybach.
Obrazek Obrazek Obrazek
Do sprzedania -
Obrazek
Granatowe x14sz by Bartek

I najważniejsze
PAMIĘTAJ, wymieniaj świece!
Awatar użytkownika
Bear_
Weteran
Imię: Arek
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Kontakt:

Post autor: Bear_ »

Bry, ;) ja osobiscie moge napisac Ci na pw co i jak to Wygladalo w moim przypadku bo duzo do pisania wiec szkoda miejsca na forum zajmować. Ale jak masz troszke kasy, dobre zdolności manualne i cierpliwość to polecam bo jakość światła jest zupelnie w innej klasie ze tak powiem, a i takich lamp nie ma no bo jest to niejako nieopłacalne tak zeby tylko miec lampy ;) przypomnij mi sie na pw to po pracy Ci opisze w temacie coby bylo dla potomności tez albo na pw i dobre bedzie ;) pozdro

-- Pt sie 07, 2009 12:33 pm --

Ok, to ja moze przy chwili czasu napisze o co kaman w przypadko tego co swieci w autku mojej zone :grin:

Mianowicie, jak juz pisalem wyzej, jak sie ma troszke czasu, pieniążków (bo zbytnio tanie to nie jest), cierpliwosc i zdolnosci manualne da sie zrobic...

Koszta:
1) soczewki - u mnie VALEO bi-xenon ladowane do audi, bmw, porsche itp. najwieksze valeo jakie w tej chwili jest w osobowkach... cena ok 50-75 zł/szt.
2) potwornice - u mnie VALEO (osobiście polecam OSRAM - sa malutkie, wodoszczelne i szybko sie grzeja)... cena ok. 150-170 zl/szt. za uzywke ale to trzeba miec pewne zrodlo bo ja np musialem zmianiac raz a jak nie to okolo 230-250 zl/szt. za nowa
3) zarniki - mialem philipsa i teraz osram... polecam osrama... uzywki w granicach 90 zł nowe ponad 100 zł

Oczywiscie o calym systemie mowimy D1S nie D2S...

Co do szczegolow... te soczewki sa dosc duze wiec upchnac je w lampie jest to troszke roboty... ja osobiscie mam je zamocowane w lustrze (wycieta dziura odpowiednio i wstawiona soczewka) podstawione kable pod sterowanie elektromagnesem do klapki z dlugich...

Soczewke jak sie montuje to trzeba przymierzac co chwili wszytsko do autka zeby te soczewki w miare sensownie patrzyly przed siebie itp. jezeli chodzi o ich ustawienie, poniewaz potem przy ewentualnej regulacji elektrycznej czy recznej to ten zakres jest ograniczony...

Ja dodatkowo wywalilem jeszcze z arteba zaczep trzymajacy lustro... zamiast niego mam wstawiona regulacje z seicento co pozwala mi na pewien zakres regulacji prawo/lewo... polecam bo przydatne przy ewentualnych korektach...

Potem bynajmniej w moim przypadku obudowa soczewki i lustro prysniete na czarno bez zadnych maskownic itp...

Tak to wyglada w skrocie ;)

jak cos pytac :D
Obrazek
- Była CB C16XE -> C18XE Smallblock 2 - 140 PS, 183 Nm
- Jest Astra H Caravan Z19DTH OPC Line - 205 PS, 411 Nm

PAMIĘTAJ, wymieniaj świece!
Awatar użytkownika
blood1989
Nowy
Imię: Mateusz
Podziękował;: 1 raz

Post autor: blood1989 »

wiesz co kolego ja na artebach miałem xenony i powiem tak tak jak to założyłem tak po kilku dniach to wywaliłem. Po 1 auto poziomowanie po 2. spryskiwacze po3 soczewka najlepiej po 4 taki zestaw za 200zł to szajs podstawka plastikowa ogólnie nie polecam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”