Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam dzisiaj zakupiłem astrę F 93 rocznik z silnikiem 1,6i. Jest to jednopunktowy wtrysk 75km.
Powoli będe zaczynał robić przeciepke:) Tylko teraz pytanie do was co będę musiał pozmieniać.
Chodzi głownie czy wiązkę będę musiał zmieniać komputer itd...
Astre mam całą także wszystkie cześci dostępne
Ostatnio zmieniony 2 wrz 2009, o 09:18 przez danioos, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeszcze napisz jaki silnik dokładnie ma Astra. najlepiej jeśli przerzucisz całą wiązkę silnikową z Astry. komp również od niej. Grzebanie będzie żeby połączyć wiązkę Astry z tą z Corsy, ale we FAQ jest nawet opis jak to zrobić na przypadku C16NZ.
Osprzęt też weź z astry. No i nie wiadomo jaką masz skrzynię, jeśli F10 to musi wjechać ta z astry
no jeszcze nie patrzyłem jaki to silnik. wczoraj ją przywiozłem. no skrzynie z silnikiem i komp to na pewno ale nie którzy mówią że wiązka jest ta sama. na pierwszy rzut oka jest różnica u mnie w corsie jest aparat zapłonowy a w astrze cewka z kopułką i palcem. i jest jakieś podciśnienie coś takiego zamiast u mnie egra tyle na pierwszy rzut oka zauważyłem;] porobię fotki to wrzucę co i jak a półosie będą pasować z astry do mnie czy nie bardzo ??
Skoro 1.6 ma aparat zapłonowy to jest to na 100% C16NZ (ewentualnie C16LZ ale te się bardzo rzadko zdarzają) i Twoja wiązka z corsy nie będzie pasować do Twojego silnika. Całe półosie też raczej nie podejdą ze względu na długość. Prędzej same przeguby
tak silnik mam c16nz. czyli półoski mogą zostać z 1.2? wiązkę jak rozumię trzeba całą przełożyć i oczywiście komputer. a co z pompą paliwa?? a licznik z obrotkiem z indeksem w=1150 może zostać ? co będe jeszcze potrzebował do corsy czego nie da się przełozyc z astry ??
jeszcze coś czytałem na necie że imobiljzer trzeba przełożyć ? prawda to??
Pompa paliwa zostaje twoja bo jest taka sama jak w astrze (jeśli chodzi o podawane ciśnienie). Jeśli astra była wyposażona w immobiliser to będzie potrzebny transponder i kostka z kluczyka. Półosie zostawiasz swoje. Proponuję żebyś najpierw zrobił swap a potem wyprzedał co Ci zostanie bo potem można się obudzić z ręką w nocniku
poowooli idzie do przodu z swapem. mam pytanie czy wiazke elektryczna musze przekladać?? wtyczka pasuje do podlaczenia do kompa. wiazke z kompa to wiadomo ze przelozyc. ale co z elektryka. potem wiem ze wybierak z skrzyni trzeba zmienic i lapy skrzyni. a co z filtrem paliwa?? montować go w astrze był w prawym nadkolu. ??
i jeszcze licznik w astrze z indeksem w=1111 jest. czy obrotek w==1150 podejdzie?
co jeszcze waznego mi sie przyda. chodzi o informacje. doradzcie jak mozecie co jeszcze musze pozmieniac