Tak jak w temeacie jak ocenić czy łozysko oporowe i docisk jest do wymiany. Corsiawka ma nalatane już 160 km i tarcza juz chuda nie slizga ale wole wyminić wcześniej. Skrzyna to chyba f15 (tarcza 200 mm).
Jescze jedno pytanie gdzie szukać luzów gdy szarpie przy odjeciu nogi za gazu i dodaniu?
Czy wymieniać samą tarcze sprzegła czy komplet?
- corsarz
- Swój
- Imię: Grzesiek
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Re: CB Czy wymieniać samą tarcze sprzegła czy komplet?
raczej wymienia się całość, bo nie ma sensu 2 razy rozbierać skrzyni, poza tym i tak kupujesz komplet.
P.S. Wpadasz na spota w sobote?
P.S. Wpadasz na spota w sobote?
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Ale właśnie nie trzeba skrzyni odłąnczać od silnika (wyciąga się wałek do tyłu i można wszystko przez osłone sprzegła wyciągnąc i odkrecić. I szukam właśnie co decyduje o tym. Znalazlem że doscisk jak słabo trzyma ub jest krzywy ( przegrzany) to się wymienia w innym wypadku nie ma potrzeby.
A ze spotem to zobacze czy zdąże bo mam poprawke o 14
A ze spotem to zobacze czy zdąże bo mam poprawke o 14

6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
- RotkiV
- Swój
- Imię: Wiktor
wymieniaj tylko w komplecie, niema sensu oszczedzac
jest nawet jedno powiedzienie... robisz taniej, robisz dwa razy!
łozysko mozesz poznac po tym ze halasuje, docisk no glownie jak wyglada powierzchnia styku z tarcza, i stopien wytarcia sloneczka...
tak czy owak mimo ze moze wydawac sie ze jest dobre to lepiuej wymianic kompletem i miec z glowy na dlugi czas....
szarpanie takie jak piszesz moze oznaczac oberwane poduszki na silniku lub skrzyni
jest nawet jedno powiedzienie... robisz taniej, robisz dwa razy!
łozysko mozesz poznac po tym ze halasuje, docisk no glownie jak wyglada powierzchnia styku z tarcza, i stopien wytarcia sloneczka...
tak czy owak mimo ze moze wydawac sie ze jest dobre to lepiuej wymianic kompletem i miec z glowy na dlugi czas....
szarpanie takie jak piszesz moze oznaczac oberwane poduszki na silniku lub skrzyni
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Wlaśnie poduszki całe. A może to byc spowodowane luzem na przegubach wewnetrznych bo jak zagladałem to jest na nich tylko nie wiem bo jest jeszcze i luz prostopadły do osi ( góra dól i na boki). Tak może być czy to stan zagrożenia urwaniem.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
- Zioo
- Nowy
- Imię: Adam
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
przy wymianie sprzegla wypada wymienic calosc, tak jak wypada np umyc rece a nie tylko brudne palce... 

Morette bitch !! ZłooGarage - elektryka/mechanika pojazdowa 883 969 504
- corsarz
- Swój
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
ja wymieniałem miesiąc temu bo urwała mi się tarcza, docisk podobno był ok, łożysko to już totalny shit, ale wymieniłem całość, 470zł komplet valeo w intercars'ie tyle w gdańsku, bo akurat nad morzem byłem (jak pech to pech), ale mi odkręcali skrzynie w serwisie