odzież warsztatowa.. rekawice dla mechanikow

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
RotkiV
Swój
Imię: Wiktor
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

odzież warsztatowa.. rekawice dla mechanikow

Post autor: RotkiV »

potrzebuje sobie kupic jakies fajne rekawice do pracy w garazu....
rekawiczki te gumowe typu chyba wampirki sa do bani :)3
mialem jedne fajne ale krotko posluzyly...
teraz chce cos praktycznego i wygodnego ale potrzebuje tez waszej porady :)2

znalazlem na allegro cos takiego:
1 http://moto.allegro.pl/item757059918_ne ... nikow.html
wydaja sie byc super... nie jakas tam skora tylko material.... cena dosc spora jak za rekawiczki ale moze warto? urzywał ktos lub zna jakas opinie ze slyszenia?
2 ewentulanie takie:
http://moto.allegro.pl/item750288131_re ... roz_s.html
3lub takie:
http://moto.allegro.pl/item760063070_re ... o_bhp.html
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Re: odzież warsztatowa.. rekawice dla mechanikow

Post autor: -=m&m=- »

Ja do swoich robót kupowałem takie najtansze w markecie gumowane od wewnetrznej strony, jak miałem zrobic cos bardziej precyzyjnego to i tak je zdejmowałem.
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
RotkiV
Swój
Imię: Wiktor

Post autor: RotkiV »

no i ja tez tak robię ale roboty ustatnio więcej niż kiedyś.... a później łapy cieżko domyć :-D
Awatar użytkownika
Gesio_CB
Nowy
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Gesio_CB »

Rotki sory ale dla mnie to wszystkie sa za drogie :-P skoro maja sluzyc do roboty to sie i tak uwalą
Ja kupuje w sklepie z odzieza roboczą takie za 4-5 zl z materialem gumowym i idealnie przylegają do dłoni,niestety niewiem jak sie nazywaja fachowo...
Obrazek
Awatar użytkownika
DaroXE
Nowy
Imię: Darek
Kontakt:

Post autor: DaroXE »

szczerze? :P lepiej robi sie bez rękawic... wiec taniej wyjdzie Ci kupic jakas fajna paste do mycia rąk ( 17zł) niz bawic sie w rekawice xD
Czarnulka... troche koni już to ma pod maską... :lol:
artbi2
Świeżak

Post autor: artbi2 »

Rękawice które podałeś nadają się raczej do prac monterskich (jedne mają nawet taką nazwę), tzn. byłyby idealne do stosunkowo czystej pracy przy taśmie montażowej w fabryce samochodów. Podejrzewam że przy pracach typowo garażowych - styczność ze smarami - to faktycznie gołe ręce kilka szmat, porządna pasta, szczotka i apteczka :oko: . Wampirki to faktycznie najwyżej do ogrodu bo przy pracy z metalem to i tak ręki nie ochronią, a w dodatku pięknie się wkręcają w wiertło :-D (totalny zakaz używania przy wierceniu).Mają niezaprzeczalną zaletę - są lepsze od skórzanych jeśli chcesz przenosić coś, co łatwo się wyślizguje typu płyty gipsowo kartonowe itp. Przejrzyj oferty producentów odzieży roboczej, bo przeważnie to z ich fabryk wychodzą te sygnowane logiem znanych w sporcie motorowym firm - pewnie wyjdzie taniej.
Awatar użytkownika
bix
Nowy
Imię: Bartek
Model auta: Grande Punto
Silnik: 1.2

Post autor: bix »

za pieniądze na te rękawiczki, kup lepiej spodnie typu "ogrodniczki" i dobrą ciepłą bluzę (w końcu zima się zbliża). A za resztę opakowanie pasty (bhp lub yellow coś tam :P)
Była: Corsa B x12sz + LPG
Był: Rover 416
Była: Audi A6 C5 1.8T
Jest: Grande Punto 1.2
Awatar użytkownika
pajak2444
Świeżak
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: pajak2444 »

ewentualnie podjedź do castoramy i kup "profesjonalne" rękawiczki za 29,90.
z wyglądu jak te z allegro, dłoń skórzana, góra materiał.
upadek na motorze na żwirze nie zrobił na nich żadnego wrażenia, ale osobiście jakoś mi się nie widzi pracować w nich przy silniku, zawieszenie i blacharka owszem - jako izolator od pyłu to one będa dobre, ale jeśli miałbym je topić w smarach, to później ten smar będzie na wszystkim- łatwiej zetrzeć smar z rak niż irchy.
Awatar użytkownika
G4lu5
Nowy
Podziękował;: 1 raz

Post autor: G4lu5 »

Do prac garażowych mogę polecić tego typu rękawice są bardzo wytrwałe dobrze przylegają do dłoni i nie ma opcji żeby się wkręciła rękawica w wiertło jak to napisał artbi2 w przypadku wampirki. Te rękawice można wyprać i nic się z nimi nie dzieje. Używam takie u siebie w pracy i jak do tej pory lepszych nie spotkałem :oko: http://sklep.bhpapis.pl/p/pl/865/rekawi ... a+891.html
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: Porszak »

ja wpracy uzywam rekawic DRAGON, nie wime ile kosztuja bo ja ich nie kupuje. ogolnie niezle, gumowana dlon i koniuszki palcow, gorna strona dloni to sam material. troche sie w nich rece poca po dluzszm czasie, ale mozna wytrzymac
http://moto.allegro.pl/item806750761_re ... oz_11.html

jak skladalem silnik to albo bez rekawiczek, albo uzywalem zwyklych lateksowych (szczegolnie kiedy wpadalem na "godzine"). sa cienkie i jest w nich czucie. tam gdzie jest duzo smaru, a nie zamierzam sie brudzie, rowniez w pracy uzywamy lateksowych. czasem po 2 min pracy ida w kosz i nowa para zeby nie brudzic in czesci. pracuje w utrzymaniu ruchu, ale po moich dloniach nie widac zebym byl mechanikiem. jasne ze czasem trzeba zdjac rekawiczki i tego sie nie uniknie
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”