Honda CBR 929RR Fireblade ,2000r. 150KM

jakiś czas temu żegnałem kuzyna, zostawił żone i dzieckoAdamXXL pisze:.
statystycznie nie wychodzi to zbyt różowo
to dobrze, kuzyn udzielał sie w akcjach charytatywnych itp. los nie wybiera tylko tych szalejących ...-=kLaRi=- pisze:Bez stresu ,nie ciągnie mnie do szaleństw.
Najgorsi są motocykliści, którzy maja w d.... przepisy i ganiają na szlifierkach wyprzedzajac pomiedy autami itp. i dziwia się, że ktoś nie zdążył ich zauważyć ...-=kLaRi=- pisze: Najgorsi są jednak kierowcy ,którzy mają gdzieś motocyklistów ,zdarzają się wyjątki ale nieliczne...
Hmmm no to może mnie oświecisz bo nie bardzo wiem o co Ci chodzi...pirat pisze: moim zdaniem niektorzy kierowcy nie tyle maja gdzies, co nie maja swiadomosci jak jezdzi motor i na co zwracac uwage
wystarczy że ktoś otworzy drzwi, a ty nie wyhamujesz i jest twoja wina, bo nie możesz jeździć pomiędzy pasami-=kLaRi=- pisze: Na światłach jak jest miejsce to się przeciskam ,w tym momencie kiedy samochody stoją to nie ma zagrożenia dla mnie czy dla nich
Nie jest Twoja wina tylko jego. Możesz się przeciskać póki samochody nie ruszą. Jak zaczną się poruszać musisz być w miejscu takim jak określają przepisy.corsarz pisze:wystarczy że ktoś otworzy drzwi, a ty nie wyhamujesz i jest twoja wina, bo nie możesz jeździć pomiędzy pasami
mam tu na mysli zupelnie inny przypadek. mianowicie czesc osob ma zupelnie stosunek ambiwalentny do motorow. Czy one sa, czy ich nie ma - maja to gdzies. nie mysla tez o takich kwestiach, ze jadac droga 2pasmowa, chcac wyprzedzic samochod przed nimi spojrza w lusterko, zobacza motor gdzies daleko, wyjada... motor zazwyczaj potrzebuje chwili zeby znalezc sie tuz za zderzakiem kierujacego lub na zderzaku powodujac bum.przyciaga pisze:Hmmm no to może mnie oświecisz bo nie bardzo wiem o co Ci chodzi...pirat pisze: moim zdaniem niektorzy kierowcy nie tyle maja gdzies, co nie maja swiadomosci jak jezdzi motor i na co zwracac uwageNa co mam zwracać uwagę? Najcześciej motor wyprzedza mnie ze wściekłą prędkością. Tyle go widze we wtecznym co i z przodu
![]()
Z góry przepraszam za OT ale zaintrygowało mnie to co pirat napisał.
Ciekawe....!markos pisze:aha - motocykliscie NIE WOLNO przeciskac sie miedzy samochodami niezaleznie czy stoja czy jada. na jednym pasie moze znajdowac sie jeden pojazd. motocyklista, ktory wciska sie miedzy samochody jest juz drugim pojazem na jednym pasie, a tego przepisy w tym kraju zabraniaja. koniec kropka.
heh... polskie prawo jest niedokladne ale..._KUKI_ pisze:Ciekawe....!markos pisze:aha - motocykliscie NIE WOLNO przeciskac sie miedzy samochodami niezaleznie czy stoja czy jada. na jednym pasie moze znajdowac sie jeden pojazd. motocyklista, ktory wciska sie miedzy samochody jest juz drugim pojazem na jednym pasie, a tego przepisy w tym kraju zabraniaja. koniec kropka.
http://www.burgmania.net/forum/index.ph ... ntry130534 - ostatni post. Tak wiem, na forum se każdy może napisać co chce dlatego:
http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,59 ... SCIMY.html