piasty tarcze na tył do corsy B
piasty tarcze na tył do corsy B
od jakiego opla przełozyc najlepiej,chce zrobic tarcze z tyłu w corsie b dzieki czekam na odpowiedz
Ostatnio zmieniony 7 gru 2009, o 15:04 przez fullda, łącznie zmieniany 3 razy.
- sfoboda
- Świeżak
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: corsa b piasta łozysko tarcze zaciski
cze
ja w swojej posiadam tarczo-bębny od viki b 1.6 z tym że kupiłem calutką belke, a reszte tylko przełożyłem.
W sumie to najwięcej pacy miałem z dobraniem nasadek torx, bo potrzeba bodajże e14, a wycięcie i dospawanie nowych flansz oraz wywiertanie nowych dziur to już chwila z tym że ja mam na mojej belce regulator (modulator)ciśnienia płynu na tył i obyło się bez poprawek
Natomiast długą linke z ręcznego (tą z corsy) zostawiłem normalnie a tą krótką poprostu skróciłem i skręciłem cybantem. Znacznej różnicy w hamowaniu nie widać gdy jade sam ,a fajnie to jest przy pełnym załadunku, no i jeszcze fajnie to wygląda ...
ja w swojej posiadam tarczo-bębny od viki b 1.6 z tym że kupiłem calutką belke, a reszte tylko przełożyłem.
W sumie to najwięcej pacy miałem z dobraniem nasadek torx, bo potrzeba bodajże e14, a wycięcie i dospawanie nowych flansz oraz wywiertanie nowych dziur to już chwila z tym że ja mam na mojej belce regulator (modulator)ciśnienia płynu na tył i obyło się bez poprawek

Natomiast długą linke z ręcznego (tą z corsy) zostawiłem normalnie a tą krótką poprostu skróciłem i skręciłem cybantem. Znacznej różnicy w hamowaniu nie widać gdy jade sam ,a fajnie to jest przy pełnym załadunku, no i jeszcze fajnie to wygląda ...
c20xe... c20xeT mmm....
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
to ciekawe, szczególnie że Vectra B nie ma z tyłu belki tylko wielowahaczsfoboda pisze:cze

Ja mam z Kadetta u siebie. To od czego zastosujesz jest uzależnione od tego czy masz ABS czy nie. Jak nie masz to najłatwiej z kadetta, bo ma chociażby tańsze łożyska piast i łatwiej zamontować, bo nie ma z tyłu czujnika ABSu. Jak masz ABS to z Vectry B z czujnikiem itp.
W poradach masz opisane jak zamontować tarcze z tyłu
- Porszak
- Support Team Leader
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
fullda zmien tytul tematu na taki wiecej mowiacy innym uzytkownikom.
pozdr
pozdr
- sfoboda
- Świeżak
Re: piasty tarcze na tył do corsy B od czego przełozyc najlepiej
do kolegi "porszak"
ja miałem zakupioną takową belke , a możliwe że byłą to wersja kombi ale napewno vectra b

ja miałem zakupioną takową belke , a możliwe że byłą to wersja kombi ale napewno vectra b

c20xe... c20xeT mmm....
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
to nie Porszak pisał tylko ja

Fakt, zapomniałem, ze jeszcze kombi były, tylko one miały belkę, bo sedany i habety były na wielowahaczach. Tylko tak jak mówilem, niepotrzebne komplikowanie sobie życia, bo przez flanszę przechodzi ogromny czujnik ABSu, który utrudnia montaż. Stąd łatwiej z Kadetta, lub j.w. z Astry GSI bez ABSu. Kolejna sprawa to, że łożyska do kół do piast bez ABSu są bez problemu dostępne i kosztują ok 20-30zł, a do kół z ABSem są dostępne tylko z całymi piastami i czujnikami ABSu razem, bo są nierozbieralne i kosztują 350zł/1szt, wiem, bo musiałem kupić do mojej Vectry kiedyś
- sfoboda
- Świeżak
No to się wyjaśniło, ale i tak muszę tobie chylić czoła za twoją wiedzę na temat aut , a belke dostałem kompletną za grosze to kupiłem i już nie będę koledze zaśmiecał posta 

c20xe... c20xeT mmm....
- Zynio
- Swój
- Imię: Grzegorz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
- Kontakt:
Witajcie
Włącze się do dyskusji bo mam corse B 99/00 z ABS i co do tego musiał bym założyć żeby mieć tarcze a ABS nie robił problemów widziałem w na allegro belki do astry G miała tarcze lub corsa C GSI mam możliwość kupienia całej takiej belki tylko cały czas się zastanawiam czy ABS nie będzie wywalał błędów czy wszystkie piasty maja tyle samo zębów na pierścieniu bo pamiętam z czasów gdy miałem vectre A to tam były dwa rodzaje pierścieni z różna ilością zębów z góry dziękuje za odpowiedź
Włącze się do dyskusji bo mam corse B 99/00 z ABS i co do tego musiał bym założyć żeby mieć tarcze a ABS nie robił problemów widziałem w na allegro belki do astry G miała tarcze lub corsa C GSI mam możliwość kupienia całej takiej belki tylko cały czas się zastanawiam czy ABS nie będzie wywalał błędów czy wszystkie piasty maja tyle samo zębów na pierścieniu bo pamiętam z czasów gdy miałem vectre A to tam były dwa rodzaje pierścieni z różna ilością zębów z góry dziękuje za odpowiedź