[quote="mojo"]Ja się troszeczkę wtrącę bo w ostatnich dniach patrze sobie na Corsy i ich ceny w necie
Podstawowe pytanie - ile chcesz na auto przeznaczyć?
Chce wydać ok 5000.. I myśle nad sprowadzonym okazem.. Miałem już 2 samochody sprowadzone z niemiec.. Wyróżniam 2 rodzaje bitych samochodów.. Lekko bity gdzie został zerwany zderzak lampa maska.. i drugi gdzie z 2 samochodów zlepiono 1 używając przy tym tonę szpachlu.. Śmieszą mnie np ludzie którzy kupują samochód 15-sto letni.. za śmieszne pieniądze i wymyślają że był bity.. ze lakier porysowany.. że gdzieś rdza wychodzi.. nie czaruje się że za 5000 dostane jakieś cudo.. od 1 właściciela.. z książką serwisową.. bez śladów używania.. po prostu ma jeździć.. żebym to ja je prowadził a nie ono mnie.. a wiadomo to samochód używany.. coś na pewno będzie do wymiany.. chociaż by olej i rozrząd + opłaty

= za te cenę może i dostane już zarejestrowany samochód tylko ciekawi mnie w jakim stanie będzie i ile w niego będę musiał wtopić.. przypuszczalnie za sprowadzoną corse 5000 + 1200 + jakies naprawy = 7000, polską w tej cenie tez kupie, tylko że z gorszym wyposażeniem i gorszym zawieszeniem.. i wyjdzie mi 7000 + 1000.. tak samo corse C kupie za 10000 wsadze 2000 to bede miał lagune 2.. w która też wsadze 2000 i bede miał audi A3

a Jeśli chodzi o koszty utrzymania to miałem Renault Lagune 1 z silnikiem 2.0L 16V DOHC 140km sama wymiana rozrządu kosztowała tysiąc zł z kawałkiem.. o spalaniu nawet nie będę wspominać bo jeździłem bez gazu w bagażniku.. I najważniejsze.. To że myślę nad sprowadzonym samochodem nie znaczy że nie biorę zarejestrowanych pod uwagę..