Witam,
jestem początkującym użytkownikiem Opla Corsy.Mam alufelgi od Hondy Civic 195/65/R15.Próbowałem je założyć ale są za małe na piaste.Śruby pasują.Prosze o poradę:Czy mogę dokupić jakiś pierscień centrujący i czy wtedy będą pasowały.dzięki za pomoc.
Alufelgi od Hondy Civic
- RotkiV
- Swój
- Imię: Wiktor
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Alufelgi od Hondy Civic
pomysl troche.. skoro opel ma otwor centrujacy 56,6mm a honda ma xx mm ale mniejszy napewno to w jakim celu chcesz zalozyc pierscienie centrujace??
pierscienie zaklda sie w odwrotnej sytacji czyli z np. 65mm zrobic opla 56,6mm
w twojej sytacji mozna tylko stoczyc otwor w felgach na dany wymiar, lub piaste ale to bez sensu
pierscienie zaklda sie w odwrotnej sytacji czyli z np. 65mm zrobic opla 56,6mm
w twojej sytacji mozna tylko stoczyc otwor w felgach na dany wymiar, lub piaste ale to bez sensu
-
- Bez listowiec ;-)
dzieki
-- 2 mar 2010, o 21:57 --
to od jakich marek i modeli najlepej pasują (oprócz Opli i oprócz Corsy)?na seryjnym zawieszeniu lepsze są 14 czy 15tki?
-- 2 mar 2010, o 21:57 --
to od jakich marek i modeli najlepej pasują (oprócz Opli i oprócz Corsy)?na seryjnym zawieszeniu lepsze są 14 czy 15tki?
- corsarz
- Swój
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
od wszystkich co mają rozstaw śrub 4x100 i otwór centrujący jest większy 56,6 i ET 49-37
kumpel ma założone felgi z fiata 4x98 i też się da, ale ma zajebiste bicie na kierownicy między 90 a 110km/h
ogólnie z innym rozstawem śrub też można założyć bo są pierścienie zmieniające rozstaw ale wtedy zmniejsza Ci się ET (co to jest ET to możesz znaleźć na forum), ET poniżej 37 też może być ale tutaj na przeglądzie i niebiescy mogą się dowalić że koło wystaje poza obrys auta.
Ogólnie poświęć 30min i poczytaj forum bo było dość dużo o tym.
kumpel ma założone felgi z fiata 4x98 i też się da, ale ma zajebiste bicie na kierownicy między 90 a 110km/h
ogólnie z innym rozstawem śrub też można założyć bo są pierścienie zmieniające rozstaw ale wtedy zmniejsza Ci się ET (co to jest ET to możesz znaleźć na forum), ET poniżej 37 też może być ale tutaj na przeglądzie i niebiescy mogą się dowalić że koło wystaje poza obrys auta.
Ogólnie poświęć 30min i poczytaj forum bo było dość dużo o tym.
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
jak to jakas zajebista felga, to mozesz roztoczyc otwor centralny u tokarza. dojdzie ci koszt demontazu/montazu opon, bo tokarz raczej nie przyjmie na maszyne zlozonych kol.

- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Czasami też felgi mają wymienny pierścień centrujący i wystarczy go wymienić.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
- corsarz
- Swój
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
dzisiaj przeglądając forum corsa-a team znalazłem temat który powinien Ci dużo odpowiedzieć
http://www.corsa-a.pl/forum/viewtopic.php?t=1778
http://www.corsa-a.pl/forum/viewtopic.php?t=1778