Witam
Mam pytanie odnośnie pochłaniacza par paliwa lub inaczej nazywając filtra węglowego który znajduje się w CB w prawym nadkolu. Otóż czy jeśli jest on uszkodzony to czy opary mogą przedostawać się do rury wydechowej zwiększając tym samym emisję spalin ?
Z góry dzięki za odpowiedzi
POCHŁANIACZ PAR PALIWA (FILTR WĘGLOWY)
- corsarz
- Swój
- Imię: Grzesiek
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Re: [CB] POCHŁANIACZ PAR PALIWA (FILTR WĘGLOWY)
ja mam pęknięty ten filtr i na badaniu diagnostycznym nie wyszła mi za duża ilość spalin. Jedynym ujemnym skutkiem pękniętego filtra węglowego u mnie jest pierdzący odgłos (z okolic nadkola) przy przyspieszaniu.
- Zioo
- Nowy
- Imię: Adam
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
podepne sie ...
czy to ustrojstwo moze miec wplyw na zapowietrzanie sie wlewu w baku ?? caly czas mi pistolet odbija .. za 100zł benzyne leje przez dobre 5 min.. a zima w rece zimno..
czy to ustrojstwo moze miec wplyw na zapowietrzanie sie wlewu w baku ?? caly czas mi pistolet odbija .. za 100zł benzyne leje przez dobre 5 min.. a zima w rece zimno..
Morette bitch !! ZłooGarage - elektryka/mechanika pojazdowa 883 969 504
- -=martee=-
- Nowy
- Imię: Marta
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
jak najbardziej takZioo pisze:podepne sie ...
czy to ustrojstwo moze miec wplyw na zapowietrzanie sie wlewu w baku ??
tutaj podobny temat viewtopic.php?f=43&t=65853
"Życie to najbardziej zdumiewająca bajka"
Hans Christian Andersen
Hans Christian Andersen
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Raczejej rozpadła się sie taka palstikowa klapka która jest we welewie paliwa i tamuje przepływ (u mnie tak było) trzeba by zajrzeć choć jak spadła roche niżej to może byc ciężko. Lub przewód odpowietrzania wlwy sie zatkał lub został zaślepiony.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
- Zioo
- Nowy
- Imię: Adam
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
ok odkope kotleta jeszcze raz..
czy ktos juz wywalil u siebie ten filtr weglowy pochalaniajacy opary paliwa ??
rozebralem conieco i wchodza do niego 3 wezyki , ktory z ktorym polaczyc i co zrobic z 3cim ?? a moze trójnik ??
mam dosyc nie zawsze jadacego auta, niemozliwosci wystrojenia, odbijajacego pistoleta, i zwiekszonego spalania...
EDIT:
Ok wyciagnalem to badziewie .. brzynczy w srodku jak grzechotka i wypada czasem ten wegiel jednym z otworow
pytanie.. czy jak wysype calosc to bedzie pusto w srodku i nic nie bedzie blokowac ?? czy lepiej robic zupelnie bez tej puchy obejscie ??
wiem juz (metoda dmuchania
), ze 1 z wezykow idzie pod maske w kol. ssacy, 2gi idzie pod auto i ma tam "ujscie" a 3ci o ile dobrze patrzylem (oczoplasu od tych przewodow dostalem) leci do baku przez dekiel od pompy...
mialem straszna ochote otworzyc ten filtr, ale chyba nie jest rozbieralny
PISZCIE bo mnie juz nosi... zaraz wysype caly ten wegiel z srodka i licze, ze bedzie dzialac poprawnie a, ze bedzie smierdziec benzyna... mnie nie przeszkadza
i 2ga sprawa... elektrozawór odpowietrzania zbiornika paliwa - Delco remy 199 ... jakie wezyki powinny do niego wchodzic ??
EDIT 2:
nie dostalem odpowiedzi zrobilem po swojemu... 20 min stalem nad zlewem i wytrzepywalem caly wegiel z tego ustrojstwa, jest pusty i ma przedmuch wreszcie
benzyna nie smierdzi, dzwiek silnika ulegl zmianie
, pompa paliwa odzyla, odpowietrzenie baku odzylo, spalanie spadlo znacznie (wczesniej za "100" robilem 170km teraz mam 170 i niecale 10l w baku ) auto troszke jakby lepiej sie kreca na obroty, pistolet jeszcze odbija, ale to wina "zapadnietej" klapki -nie widac jej
czy ktos juz wywalil u siebie ten filtr weglowy pochalaniajacy opary paliwa ??
rozebralem conieco i wchodza do niego 3 wezyki , ktory z ktorym polaczyc i co zrobic z 3cim ?? a moze trójnik ??
mam dosyc nie zawsze jadacego auta, niemozliwosci wystrojenia, odbijajacego pistoleta, i zwiekszonego spalania...
EDIT:
Ok wyciagnalem to badziewie .. brzynczy w srodku jak grzechotka i wypada czasem ten wegiel jednym z otworow
pytanie.. czy jak wysype calosc to bedzie pusto w srodku i nic nie bedzie blokowac ?? czy lepiej robic zupelnie bez tej puchy obejscie ??
wiem juz (metoda dmuchania
mialem straszna ochote otworzyc ten filtr, ale chyba nie jest rozbieralny
PISZCIE bo mnie juz nosi... zaraz wysype caly ten wegiel z srodka i licze, ze bedzie dzialac poprawnie a, ze bedzie smierdziec benzyna... mnie nie przeszkadza
i 2ga sprawa... elektrozawór odpowietrzania zbiornika paliwa - Delco remy 199 ... jakie wezyki powinny do niego wchodzic ??
EDIT 2:
nie dostalem odpowiedzi zrobilem po swojemu... 20 min stalem nad zlewem i wytrzepywalem caly wegiel z tego ustrojstwa, jest pusty i ma przedmuch wreszcie
Morette bitch !! ZłooGarage - elektryka/mechanika pojazdowa 883 969 504