Corsa A "Stealth" 3.2 v6 ..z32se ;)
-
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Corsa A "Stealth" 3.2 v6 ..z32se ;)
no i nowy projekcik po gastrolocie
corsa A bezwypadkowa 92 rok, w czarnym macie , blachy zdrowe az beka i c12nz pod maska masa na razie 750 kg :rotfl:
plan c20xe na razie+ porzadny hebel i gwint, wybebeszenie do zera + kubelek , maska laminat, klapa tez i poliweglan na szybki. i jakos docelowo zalozenie do przyszlego sezonu turbaska .
szkoda ze nie v6 bo sie przyzwyczailem - brzmienie i kultura pracy ale moze kiedys kto wie:cwaniak:
reszta fotek za chwile
serducho
shamowane miesiac temu c20xe - 160km/200nm z nowa obrobiona glowica wiec raczej zle nie bedzie na razie
do tego wiadomo skrzynia z lanosa - d16
szyby poliweglan
wazylem u rodzicow i nie chcialo mi sie wierzyc a, ale w sumie waga dobrze wazy
wszytskie 3 szybki cos kolo 2 kg w porownaniu z 14 z groszem w serii
fotki z prac
i oklejone wlasciwymi naklejkami
felgi do kosiarki
i hebelki 256- tarcze i klocki maja nakulane cos kolo 2 tys , zaciski pelna regeneracja rok temu ( znajomy zmienial komplet na 288 wiec sie oplacalo brac
corsa A bezwypadkowa 92 rok, w czarnym macie , blachy zdrowe az beka i c12nz pod maska masa na razie 750 kg :rotfl:
plan c20xe na razie+ porzadny hebel i gwint, wybebeszenie do zera + kubelek , maska laminat, klapa tez i poliweglan na szybki. i jakos docelowo zalozenie do przyszlego sezonu turbaska .
szkoda ze nie v6 bo sie przyzwyczailem - brzmienie i kultura pracy ale moze kiedys kto wie:cwaniak:
reszta fotek za chwile
serducho
shamowane miesiac temu c20xe - 160km/200nm z nowa obrobiona glowica wiec raczej zle nie bedzie na razie
do tego wiadomo skrzynia z lanosa - d16
szyby poliweglan
wazylem u rodzicow i nie chcialo mi sie wierzyc a, ale w sumie waga dobrze wazy
wszytskie 3 szybki cos kolo 2 kg w porownaniu z 14 z groszem w serii
fotki z prac
i oklejone wlasciwymi naklejkami
felgi do kosiarki
i hebelki 256- tarcze i klocki maja nakulane cos kolo 2 tys , zaciski pelna regeneracja rok temu ( znajomy zmienial komplet na 288 wiec sie oplacalo brac
Ostatnio zmieniony 23 maja 2010, o 19:46 przez Hans, łącznie zmieniany 4 razy.
byl Gastrolot V6 Deliszys
jest CORSA A 3.2 v6
spawanie TIG/MIG,montaz -strojenie Ecumaster, wydechy nierdzewka,Autolaweta- www.HaNs-GaRaGe.eu
Hamownia/CHIPTUNING by V-Tech/DEAKTYWACJA FAP & DPF/nowość CHIPTUNING EDC 17!!!\ www.strefatuningu.pl
jest CORSA A 3.2 v6
spawanie TIG/MIG,montaz -strojenie Ecumaster, wydechy nierdzewka,Autolaweta- www.HaNs-GaRaGe.eu
Hamownia/CHIPTUNING by V-Tech/DEAKTYWACJA FAP & DPF/nowość CHIPTUNING EDC 17!!!\ www.strefatuningu.pl
- Sznaps
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Kociarka aka "Czarna Wdowa" CA c20xe+td04l
Fajnie się zapowiada. Takie szybki nie podpadają pod paragraf?
No bubbles no beer
AE82 4agze -> http://www.cultrides.com/content/toyota ... gze-sznaps
AE82 4agze -> http://www.cultrides.com/content/toyota ... gze-sznaps
-
- Świeżak
- Kontakt:
Re: Kosiarka aka "Czarna Wdowa" CA c20xe+td04l
teoretycznie powinny miec wybita homologacje, nie szukalem w kodeksie jak to wyglada, z drugiej strony z tylu mozesz sobie zaspawac szyby;)
nie wiem jak bedzie wygladalo na Bt na ew zawodach, ale jezeli jest poliweglan i ma odpowiednia grubosc nie powinno byc klopotu sadze, a na przegladzie zobaczymy w przyszlym roku
next fotki gratow
gwincik H&R tak wygladal p okupnie
zakres regulacji - przod 30-80mm, tyll 30-60mm
a tak po kilku godzinach w oparach rozpuszczalnika i farby (sprezyny piaskowane i malowane proszkowo)
komplecik stabilizatorow
licznik od gsi z obrotkiem i wskaznikiem ladowania i cisnienia oleju
no i najwazniejsze
suszareczka TD04L z imprezy zero luzu wzdluznego, poprzeczny ledwo wyczuwalny
nie wiem jak bedzie wygladalo na Bt na ew zawodach, ale jezeli jest poliweglan i ma odpowiednia grubosc nie powinno byc klopotu sadze, a na przegladzie zobaczymy w przyszlym roku
next fotki gratow
gwincik H&R tak wygladal p okupnie
zakres regulacji - przod 30-80mm, tyll 30-60mm
a tak po kilku godzinach w oparach rozpuszczalnika i farby (sprezyny piaskowane i malowane proszkowo)
komplecik stabilizatorow
licznik od gsi z obrotkiem i wskaznikiem ladowania i cisnienia oleju
no i najwazniejsze
suszareczka TD04L z imprezy zero luzu wzdluznego, poprzeczny ledwo wyczuwalny
jest CORSA A 3.2 v6
jest CORSA A 3.2 v6
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
Hansik, super, ze tu też swój projekt będziesz opisywał. Jak dobrze wiesz, trzymam kciuki i odliczam czas jak razem będziemy na kresce w jednej klasie w Borsku
- cwirus88
- Nowy
- Imię: Michał
noo gruby projekt
co do szyb, bo ktoś tam pytał. jeżeli chodzi o tylne szyby, możesz sobie nawet marmur tam wsadzić i guzik ci zrobią. doczepić sie mogą dopiero do przednich bocznych i czołowych
co do szyb, bo ktoś tam pytał. jeżeli chodzi o tylne szyby, możesz sobie nawet marmur tam wsadzić i guzik ci zrobią. doczepić sie mogą dopiero do przednich bocznych i czołowych
Wylyź.
- -=m&m=-
- Website Admin
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
szykuje się niezły killer, powodzenie w dalszych pracach
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
-
- Świeżak
- Kontakt:
maly update co by nie bylo zastoju
dzieki wolnemu podnosnikowi w SRTGarage i chwili wolnego czasu w koncu wpadlo pod padlo zawieszenie i stabilizatory dzieki svinx za pomoc przez telefon ze stabilizatorami bo zapomnialem kuknac jak maja byc zamontowane
[/URL]
stabilizatory
jak na tylu letniego opla zadnej praktycznie rdzy :bounce:
a tak cholera padla na cycki - gwint na maksa podneisiony, troche bedzie hardcore jak wpadnie ciezszy silnik - dzisiaj kazdy policjant byl zachaczony wydechem
przod na 15"
tyl 13" jest dobrze
dla porownania wysokosc w dniu zakupu
co do wlasciwosci jezdnych - dzieki stabilizatorom juz tak nie myszkuje, zawias jest powiedzmy twardy, ale duzo amortyzuja opony, ciekawe jak bedzie na letnich. ale i tak jest duzo wiecej komfortu i amortyzacji niz na KOnisport kit co mialem w gastrolocie - tu prawie jak seria
od nowego wlasciciela gastrolota i wymontowalem troche gratow z rozbitka, ktore raczej juz mu sie nie przydadza
fotek nowych nie bede robil bo mi sie nie chce wiec rzuce stare co robilem jak wrzucane byly graty do gastrolota :razz:
fotelik i pasy
do cosiarki wpada spowrotem sytem NItro Nx
i dzisiaj po hardcorowej trasie do grudziadza jakos dotarlismy z gratami do cosiarki - przeguby, polosie, piasty , olej valvoline vr1 racing 10w60
kosiarka w stanie jak na zdjeicu - pozostaly polosie do przerobienia , ukl chlodzenia i elektryka i odpalanko w sumie :razz:
Sebek mysli co popsuc w swoim td05 i co bedzie trzeba zmienic na td06
a i mam juz komplet wskaznikow dodatkowych - temp oleju, boost, egt - autogaugany seri sm z peak'em i warningiem
ogolnie juz blizej niz dalej
cdn niebawem
pozdr
dzieki wolnemu podnosnikowi w SRTGarage i chwili wolnego czasu w koncu wpadlo pod padlo zawieszenie i stabilizatory dzieki svinx za pomoc przez telefon ze stabilizatorami bo zapomnialem kuknac jak maja byc zamontowane
[/URL]
stabilizatory
jak na tylu letniego opla zadnej praktycznie rdzy :bounce:
a tak cholera padla na cycki - gwint na maksa podneisiony, troche bedzie hardcore jak wpadnie ciezszy silnik - dzisiaj kazdy policjant byl zachaczony wydechem
przod na 15"
tyl 13" jest dobrze
dla porownania wysokosc w dniu zakupu
co do wlasciwosci jezdnych - dzieki stabilizatorom juz tak nie myszkuje, zawias jest powiedzmy twardy, ale duzo amortyzuja opony, ciekawe jak bedzie na letnich. ale i tak jest duzo wiecej komfortu i amortyzacji niz na KOnisport kit co mialem w gastrolocie - tu prawie jak seria
od nowego wlasciciela gastrolota i wymontowalem troche gratow z rozbitka, ktore raczej juz mu sie nie przydadza
fotek nowych nie bede robil bo mi sie nie chce wiec rzuce stare co robilem jak wrzucane byly graty do gastrolota :razz:
fotelik i pasy
do cosiarki wpada spowrotem sytem NItro Nx
i dzisiaj po hardcorowej trasie do grudziadza jakos dotarlismy z gratami do cosiarki - przeguby, polosie, piasty , olej valvoline vr1 racing 10w60
kosiarka w stanie jak na zdjeicu - pozostaly polosie do przerobienia , ukl chlodzenia i elektryka i odpalanko w sumie :razz:
Sebek mysli co popsuc w swoim td05 i co bedzie trzeba zmienic na td06
a i mam juz komplet wskaznikow dodatkowych - temp oleju, boost, egt - autogaugany seri sm z peak'em i warningiem
ogolnie juz blizej niz dalej
cdn niebawem
pozdr
jest CORSA A 3.2 v6
jest CORSA A 3.2 v6
- STELMI
- Moderatorzy
- Kontakt:
korciło mnie, zeby do Was podjechać, ale dłubałem przy swojej. Współczuje trasy, byłem 30km od Was i wiem jakie były warunki.
Swietne zabawki
Swietne zabawki
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Witaj Hans !!!
Kurcze widzę grubo idziesz z tą CA super!! działaj dalej bo jestem ciekaw co z tego wyjdzie heheh !!!!
Tak na marginesie ,wiem ,że jestem zboczony ale te koła są zajebiste i pasują pod CA!! Porsche Gullideckel :
Jak dla mnie bomba! w środku oczywiście c20xe
Kurcze widzę grubo idziesz z tą CA super!! działaj dalej bo jestem ciekaw co z tego wyjdzie heheh !!!!
Tak na marginesie ,wiem ,że jestem zboczony ale te koła są zajebiste i pasują pod CA!! Porsche Gullideckel :
Jak dla mnie bomba! w środku oczywiście c20xe
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
-
- Świeżak
- Kontakt:
Re: Kosiarka aka "Czarna Wdowa" CA z32se ;)
no wiec corsa z c20xe jakos tam powiedzmy jedzie, wielkiej tragedii nie ma, ale bez rewelacji , ale dzwiek i kultura pracy mnie zabija do tego stopnia ze plan z turbo i xe odszeedl do lamusa
wszytskie graty juz sprzedane, nowy silnik i osprzet juz kupiony
wiec aktualnie setup bedzie taki w pierwszej corsie A 3.2 w pl
silnik v6 3.2 - z32se
osprzet vb - x25xe
skrzynia wiadomo d16 , plaski zamach, spiek i na 90% robie szpere 100% - po miescie sie da jezdzic wiec tragedii nie bedzie
r888 standardowo
do tego ecumaster III
i zobacze jak bedzie to jezdzilo, jak slabo wpada system NX Stage1 co mi zostal
ale zle chyba nie bedzie
tak sie zwija 3.0 w corsie wiec gorzej na nie moze byc
pozdr
wszytskie graty juz sprzedane, nowy silnik i osprzet juz kupiony
wiec aktualnie setup bedzie taki w pierwszej corsie A 3.2 w pl
silnik v6 3.2 - z32se
osprzet vb - x25xe
skrzynia wiadomo d16 , plaski zamach, spiek i na 90% robie szpere 100% - po miescie sie da jezdzic wiec tragedii nie bedzie
r888 standardowo
do tego ecumaster III
i zobacze jak bedzie to jezdzilo, jak slabo wpada system NX Stage1 co mi zostal
ale zle chyba nie bedzie
tak sie zwija 3.0 w corsie wiec gorzej na nie moze byc
pozdr
jest CORSA A 3.2 v6
jest CORSA A 3.2 v6
- przyciaga
- Moderatorzy
- Imię: Ania
- Podziękował;: 3 razy
- Kontakt:
No to będę trzymac kciuki a już myslałam ze nie da się wsadzić więcej niz 3.0 a tu proszę
Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...
Pamiętaj, wymień świece.
Pamiętaj, wymień świece.
-
- Świeżak
- Kontakt:
da sie bez problemu - 2,5 -3,0-3,2 wielkosciowo bloki to samo a osprzet mozna sobie dobrac c25xe , x25xe wiec bez problemu wchodzi
pozdr
pozdr
jest CORSA A 3.2 v6
jest CORSA A 3.2 v6
- kamiloooo
- Post Mistrz
- Imię: Kamil
- Kontakt:
czytalem juz wczesniej o Twojej decyzji i tylko napisze....
bardzoo dobra decyzja, trzymam kciuki za szybki bezprobelemowy swap i czekam na jakiegos wysciga
-- Śr mar 24, 2010 3:40 pm --
bardzoo dobra decyzja, trzymam kciuki za szybki bezprobelemowy swap i czekam na jakiegos wysciga
-- Śr mar 24, 2010 3:40 pm --
- STELMI
- Moderatorzy
- Kontakt:
świetna decyzja i tak jak Kamiloooo pisze musimy się gdzieś w środku pomiędzy naszymi wioskami spotkać kiedyś we trzech
-
- Świeżak
- Kontakt:
damy rade niedlugo kilka 1/4 bedzie wiec bedzie trzeba sie zgadac na jakies zawody
z nowosci
c20xe wywalone w cholere, silnik 3.2 v6 juz przygotowany do wsadzenia, caly osprzet doszedl.
r888 na przod juz sa w domu i smierdza (dzieki Pepez za szybka akcje :razz: )
op swietach jakos kurier powinien przywiesc t1r na tyl
czekam tylko na drugie kolo zamachowe i komplet leci od razu do Radzikowskiego - nie wiedzialem jaka tarcze wybrac czy spieka czy organiczna - ale po konsultacji bedzie organiczna z wzmocnionym , podwojnym sloneczkiem na docisku - z zapasam uzgodnilem zeby wytrzymala 450 nm do tego zamach z fabrycznych 6,4 kg bedzie odchudzony i wywazony na okolice 4,5 kg
fotki jakos wrzucce niebawem bo niestety siedze w pracy
pozdr
-- 17 maja 2010, o 23:37 --
tak wiec dzisiaj Rav podeslal jakies focisze
co by nie bylo ze jakies 2,5 lub 3.0 wsadzamy
sprzeglo do radzikowskiego - wzmocniony docisk, stoczone kolo i jednak po dlugich konsultacjach zamiast spieka organiczna tarcza - zestaw niby ma wytrzymac 400-450nm
silniki sprzgielko
i dzisiaj dotarla przesylka z Ecumasterem DET III dzieki Grifter
z nowosci
c20xe wywalone w cholere, silnik 3.2 v6 juz przygotowany do wsadzenia, caly osprzet doszedl.
r888 na przod juz sa w domu i smierdza (dzieki Pepez za szybka akcje :razz: )
op swietach jakos kurier powinien przywiesc t1r na tyl
czekam tylko na drugie kolo zamachowe i komplet leci od razu do Radzikowskiego - nie wiedzialem jaka tarcze wybrac czy spieka czy organiczna - ale po konsultacji bedzie organiczna z wzmocnionym , podwojnym sloneczkiem na docisku - z zapasam uzgodnilem zeby wytrzymala 450 nm do tego zamach z fabrycznych 6,4 kg bedzie odchudzony i wywazony na okolice 4,5 kg
fotki jakos wrzucce niebawem bo niestety siedze w pracy
pozdr
-- 17 maja 2010, o 23:37 --
tak wiec dzisiaj Rav podeslal jakies focisze
co by nie bylo ze jakies 2,5 lub 3.0 wsadzamy
sprzeglo do radzikowskiego - wzmocniony docisk, stoczone kolo i jednak po dlugich konsultacjach zamiast spieka organiczna tarcza - zestaw niby ma wytrzymac 400-450nm
silniki sprzgielko
i dzisiaj dotarla przesylka z Ecumasterem DET III dzieki Grifter
jest CORSA A 3.2 v6
jest CORSA A 3.2 v6
- prosport-tuning
- Bez listowiec ;-)
- Kontakt:
Witaj,Hans pisze:a i mam juz komplet wskaznikow dodatkowych - temp oleju, boost, egt - autogaugany seri sm z peak'em i warningiem
Ile płaciłes za te zegarki ?? Spotkałe się z całkiem podobnymi.........
- -=m&m=-
- Website Admin
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
no niezły progres, ledwo co c20xe pod maska zagościło, były plany turbo ale miłość do vałki zwyciężyła
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
-
- Świeżak
- Kontakt:
Re: Corsa A "Stealth" 3.2 v6 ..z32se ;)
zegary cos kolo 700 za komplet wyszlo, ale juz jezdza u znajomego w imprezie
xe brzmialo i jechalo jak kupa wiec nie znioslem tego nawet przez tydzien
spy foto z aktualnym stanem
idzie jak krew z nosa ale tak to jest jak sie rzezbi w gownie
pozdr
-- 21 lip 2010, o 06:36 --
w koncu po miesiacach walki corsa odpalila
okazalo sie ze walniety byl kompa albo immo, na innym zagadal.
na razie czekamy na pasek bo trzeba zrobic rozrzad, i pozniej przeglad ze zmianami technicznymi i zmiana ilosci miejsc. i byc moze next tydzien bedzie juz na kolach
pozdr
xe brzmialo i jechalo jak kupa wiec nie znioslem tego nawet przez tydzien
spy foto z aktualnym stanem
idzie jak krew z nosa ale tak to jest jak sie rzezbi w gownie
pozdr
-- 21 lip 2010, o 06:36 --
w koncu po miesiacach walki corsa odpalila
okazalo sie ze walniety byl kompa albo immo, na innym zagadal.
na razie czekamy na pasek bo trzeba zrobic rozrzad, i pozniej przeglad ze zmianami technicznymi i zmiana ilosci miejsc. i byc moze next tydzien bedzie juz na kolach
pozdr
jest CORSA A 3.2 v6
jest CORSA A 3.2 v6