Opel Corsa B - amortyzatory olejowe/ jakie?

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia Corsy B.
ODPOWIEDZ
Bartequs
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Opel Corsa B - amortyzatory olejowe/ jakie?

Post autor: Bartequs »

Witam.
Mam pytanie. Chcę wymienić amortyzatory w swojej Corsie B (1.2 16 V), po kupnie - rok temu - założyłem Kayaby Excel G - gazowo olejowe i nie mogę się przyzwyczaić do nich - tłucze niemiłosiernie. Myślę, że popełniłem błąd zakładając tak twarde amory i jestem 'głodny' komfortu ...

Chcę założyć zwykłe, olejowe amortyzatory. Niedrogie. Co polecacie?

Kayaby sprzedam.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

na twoje zerowe wymagania - cokolwiek.

przypuszczam, ze przyzwyczailes sie do tego, ze NIE MASZ amortyzatorow i kazdy nowy - DOBRZE DZIALAJACY - bedzie "za twardy".

...potem jedzie taka padaka i podskakuja jej wszystkie kola, bo panu tluklo jak mial nowe amorki :lol:
Obrazek
Bartequs
Świeżak

Re: Opel Corsa B - amortyzatory olejowe/ jakie?

Post autor: Bartequs »

Nie mam zerowych wymagań - poprostu kayaby gazowo-olejowe są dla mnie za twarde. Może zrobimy deal ? Oddam Ci je - są roczne, więc jak nowe - a Ty w zamian za to dasz mi nowy zestaw olejowych.
:)
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

roczne to juz dawno nie sa jak nowe :lol:

poza tym nie mam opla corsy, wiec na nic nie bede sie zamienial. wystaw je na sprzedaz, a dla siebie kup cokolwiek, byle tanie i byle z gwarancja. serio mowie.
Obrazek
Awatar użytkownika
marmi
Nowy

Post autor: marmi »

Bartequs pisze:Nie mam zerowych wymagań - poprostu kayaby gazowo-olejowe są dla mnie za twarde. Może zrobimy deal ? Oddam Ci je - są roczne, więc jak nowe - a Ty w zamian za to dasz mi nowy zestaw olejowych.
:)
nie bardzo rozumiem jak seria gazowa może byc dla ciebie za twarda, tak jak mówi post wyżej poprzednie raczej miałeś tak wytłuczone że praktycznie ich nie było i stąd teraz wrażenie ''twardości'', zmiana na olej wiele nie da będą troszkę miększe ale też pogorszy się prowadzenie w zakrętach i koleinach...
Corsa C 1,7CDTI Z17DTH 101PS
Obrazek
Awatar użytkownika
Zioo
Nowy
Imię: Adam
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: Zioo »

moge sie wymienic za ori GMy wytluczone nie halasujace i obiecuje, ze auto bedzie mieciutkie jak tapczan... ale raczej wlasnie w tym celu wymienia sie amory .. zeby miec przyczepnosc i komfort... a tluc rownie dobrze moga tulejena wahaczach , silentblocki, czy nawet poduchy amorow, ktore nagle dostaly cos twardego do obsluzenia i polegly przy nowym setupie :P
Morette bitch !! ZłooGarage - elektryka/mechanika pojazdowa 883 969 504
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenie”