Witam.
Mam pytanie. Chcę wymienić amortyzatory w swojej Corsie B (1.2 16 V), po kupnie - rok temu - założyłem Kayaby Excel G - gazowo olejowe i nie mogę się przyzwyczaić do nich - tłucze niemiłosiernie. Myślę, że popełniłem błąd zakładając tak twarde amory i jestem 'głodny' komfortu ...
Chcę założyć zwykłe, olejowe amortyzatory. Niedrogie. Co polecacie?
Kayaby sprzedam.
Pozdrawiam.
Opel Corsa B - amortyzatory olejowe/ jakie?
-
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Opel Corsa B - amortyzatory olejowe/ jakie?
Nie mam zerowych wymagań - poprostu kayaby gazowo-olejowe są dla mnie za twarde. Może zrobimy deal ? Oddam Ci je - są roczne, więc jak nowe - a Ty w zamian za to dasz mi nowy zestaw olejowych.

- marmi
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
nie bardzo rozumiem jak seria gazowa może byc dla ciebie za twarda, tak jak mówi post wyżej poprzednie raczej miałeś tak wytłuczone że praktycznie ich nie było i stąd teraz wrażenie ''twardości'', zmiana na olej wiele nie da będą troszkę miększe ale też pogorszy się prowadzenie w zakrętach i koleinach...Bartequs pisze:Nie mam zerowych wymagań - poprostu kayaby gazowo-olejowe są dla mnie za twarde. Może zrobimy deal ? Oddam Ci je - są roczne, więc jak nowe - a Ty w zamian za to dasz mi nowy zestaw olejowych.
- Zioo
- Nowy
- Imię: Adam
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
moge sie wymienic za ori GMy wytluczone nie halasujace i obiecuje, ze auto bedzie mieciutkie jak tapczan... ale raczej wlasnie w tym celu wymienia sie amory .. zeby miec przyczepnosc i komfort... a tluc rownie dobrze moga tulejena wahaczach , silentblocki, czy nawet poduchy amorow, ktore nagle dostaly cos twardego do obsluzenia i polegly przy nowym setupie 

Morette bitch !! ZłooGarage - elektryka/mechanika pojazdowa 883 969 504