Corsa na glebie
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
-
- Moderatorzy
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Corsa na glebie
ma ktoś może foto corsy na glebie -60/-60 ? 

było C14SE - 101 KM 120 NM
Później C14NZ -seria
Obecnie C16XE - obecnie seria :->
Pomogłem ? wciśnij pomógł
Później C14NZ -seria

-
- Moderatorzy
Re: Gorsa na glebie
hmm trochę wysoko jak na -60 ten przód wisi
Później C14NZ -seria
Później C14NZ -seria

- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
- naked
- Świeżak
- Imię: Łukasz
- Otrzymał podziękowań: 0
hehe misiu nie gadaj tylko wrzucaj swoje!
ja wiem ze przy -60 z przodu skok amora to jakies 2 cm (czyli praktycznie nie pracuje)

-
- Swój
- Imię: Mateusz
Kadett 2.0 8v aktualna zbawka
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
- Fifo
- Swój
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Nie no, tak zglebowane fury na polskie drogi to kozak pomysł. Czas przejazdu 10km po mieście 7 razy dłuzszy niz każdego innego auta, że juz nie wspomne o jakimkolwiek ostrzejszym dodaniu gazu czy ewentualnym ganianiu się z kims chetnym do konfrontacji. Żadne z moich aut (no poza TT mojej żony) nie jest na seryjnym zawiasie ale wyleczyłem się z gleby wiekszej niz -40 bo nie ma mowy o szybszej jeździe. Ja rozumiem ze jak ktos ma 1.2 45km pod maska to i tak nie poszaleje więc zapodaje glebe i zawsze się może tłumaczyc, ze mu zawias nie pozwala na dynamiczna jazdę, ale nie rozumiem po co komuś 150 i więcej KM w Corsie, skoro na glebie -60 i więcej i tak jezdzi jakby jajka woził albo zamiast w kolejne mody wkłada kase w naprawy fury po spotkaniach z podłożem. Odkąd w moim aucie zagościło turbo to podniosłem samochód do góry i teraz ciesze się jazdą a nie sram w gacie ze strachu, żeby czegos przypadkiem nie urwać pod spodem.
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
I tu się nie zgodzę chociaż też nie do końca... U mnie siedzi zawias w tej chwili nie do końca do określenia ale minimum 70 przód i 60 tył. Może nawet więcej. Kto widział wie... Np. naked
ale w zasadzie to nie ma się czym chwalić
jednak auto jeździ, gania innych i focha na stan dróg nie narzeka... Fakt że zdążyło mi się tylną poduszkę wymieniać już 2 lub razy ale to szczegół. Jednak auto było w górach, parokrotnie w wawie, poznaniu, legnicy i jeździ. Oprócz tego po całej okolicy śmiga (okolice Tychów) i daje radę. Do tego wcale się nie staram jechać jakos specjalnie uważając na byle kamień na drodze. Wiem po prostu na co stać moje auto i gdzie mogę nim jeździć, oraz jak... Ale to zależy zarówno od kierowcy i jego woza jak i od miejsca gdzie się mieszka... Jakie drogi itp... Tyle odemnie... Pozdro

- gtszudi
- Nowy
ja u siebie mam sprezyny weiteca - 35 mm i amorki bilstein b4 , i jezdzi sie w miare komfortowo , lecz jak trafi sie wieksza dziura to masakra , poki co PL nie jest na zawieszenia tunowe 

Mechanika Elektryka Kosmetyka Samochodowa Opel Renault SWAPy
- Fifo
- Swój
- Kontakt:
B4 nie nadaje się do jakiejkolwiek nizszej sprezyny. Jest to najzwyklejszy odpowiednik seryjnych amorów, produkowany przez Bilsteina bardziej z musu (zeby miec w ofercie) niz z faktu, że zmajstrowali swietnego seryjnego amora. Do takiej sprezyny najlepszy B6 a wszystko powyzej -35 to juz tylko B8. Na -35 i przynajmniej B6 w ogóle nie zauwazyłbyś, ze przez dziure przejechałeś.gtszudi pisze:ja u siebie mam sprezyny weiteca - 35 mm i amorki bilstein b4 , i jezdzi sie w miare komfortowo , lecz jak trafi sie wieksza dziura to masakra , poki co PL nie jest na zawieszenia tunowe
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
- kamiloooo
- Post Mistrz
- Imię: Kamil
- Kontakt:
z mojego doswiadczenia mam 5 cm miske od ziemi i czesto i gesto szoruje kolektorem,kotry jest na podobnej wysokosci, nie jest to fajne i uciazliwe ale na takim zestawie dojechalem do warszawy i wcale nie jechalem 60 km/h, wiec da sie tak jezdzic....
2 cm wyzej i mozna bezproblemowo wszedzie jezdzic, tyle ze trzeba troche uwazac na dziury (wyrwy) na naszych pieknych dziurach
2 cm wyzej i mozna bezproblemowo wszedzie jezdzic, tyle ze trzeba troche uwazac na dziury (wyrwy) na naszych pieknych dziurach

- gtszudi
- Nowy
Fifo pisze:B4 nie nadaje się do jakiejkolwiek nizszej sprezyny. Jest to najzwyklejszy odpowiednik seryjnych amorów, produkowany przez Bilsteina bardziej z musu (zeby miec w ofercie) niz z faktu, że zmajstrowali swietnego seryjnego amora. Do takiej sprezyny najlepszy B6 a wszystko powyzej -35 to juz tylko B8. Na -35 i przynajmniej B6 w ogóle nie zauwazyłbyś, ze przez dziure przejechałeś.gtszudi pisze:ja u siebie mam sprezyny weiteca - 35 mm i amorki bilstein b4 , i jezdzi sie w miare komfortowo , lecz jak trafi sie wieksza dziura to masakra , poki co PL nie jest na zawieszenia tunowe
dla mnie wieksza dziura to minimum 10cm , wszystkie inne dziury sa lajtowe , jak bylo 1.4 jezdzilo sie super na tym zestawie , ale jak weszlo c20xe zmienila sie charakterystka pracy , B6 bylyby idealne , ale mi odpowiada ten zestaw ktory mam.
Mechanika Elektryka Kosmetyka Samochodowa Opel Renault SWAPy
-
- Nowy
http://pistonheads.co.uk/sales/largepic ... odel=CORSA tu jest -60/60
Biały człopak z czarna muza na japońskim systemie
-
- Moderatorzy
chyba jednak trochę więcej niż -60/-60 a jakie tam są felgi i opony ze to się tak schowało ?
Później C14NZ -seria
Później C14NZ -seria

-
- Świeżak
- Imię: Łukasz
Wygląda na 16 z VB.
I dzięki za te fotki, już wiem, jak wygląda corsa z pomalowanymi plastikami w czarny metallic.;D
I dzięki za te fotki, już wiem, jak wygląda corsa z pomalowanymi plastikami w czarny metallic.;D
-
- Nowy
195/40/16 to jest na 100% -60/60
ostatnio widziałem -60/100 tył ładnie leży

Biały człopak z czarna muza na japońskim systemie