Dziwne piszczenie (prawdopodobnie) w tylnym kole

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia Corsy B.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Volter
Nowy
Imię: Tomek
Podziękował;: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Dziwne piszczenie (prawdopodobnie) w tylnym kole

Post autor: Volter »

Witam, na początek chciałem powiedzieć, że nie wiem czy to jest odpowiedni dział na mój temat. Jeśli nie jest, proszę moderatorów o przesunięcie tematu.

Mój problem polega na piszczeniu czegoś w tylnym lewym kole (lub też w tej okolicy).Przy dobrze rozgrzanym samochodziku i przy dodawaniu gazu zaczyna coś piszczeć, ciężko mi to ocenić jednak jak zrzucam na bieg jałowy, bądź też po wciśnięciu sprzęgła- piszczenie ustaje. Może jest to wina łożyska?

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi z góry :)
Obrazek
Awatar użytkownika
STELMI
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Piotr
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Kontakt:

Re: Dziwne piszczenie (prawdopodobnie) w tylnym kole

Post autor: STELMI »

Volter pisze:Witam, na początek chciałem powiedzieć, że nie wiem czy to jest odpowiedni dział na mój temat. Jeśli nie jest, proszę moderatorów o przesunięcie tematu.

Mój problem polega na piszczeniu czegoś w tylnym lewym kole (lub też w tej okolicy).Przy dobrze rozgrzanym samochodziku i przy dodawaniu gazu zaczyna coś piszczeć, ciężko mi to ocenić jednak jak zrzucam na bieg jałowy, bądź też po wciśnięciu sprzęgła- piszczenie ustaje. Może jest to wina łożyska?

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi z góry :)
jeżeli na sprzęgle i na luzie nie ma dźwięku to wygląda to na skrzynię biegów a nie koło
Awatar użytkownika
Volter
Nowy

hmm czy ja wiem to piszczenie staje się bardziej intensywne przy dodawaniu gazu, a jeszcze raz podkreślam, że przy delikatnej jeździe nic takiego się nie dzieje. Może sprawdzić olej w skrzyni??
Obrazek
Awatar użytkownika
STELMI
Moderatorzy
Moderatorzy
Kontakt:

Volter pisze:hmm czy ja wiem to piszczenie staje się bardziej intensywne przy dodawaniu gazu, a jeszcze raz podkreślam, że przy delikatnej jeździe nic takiego się nie dzieje. Może sprawdzić olej w skrzyni??
jeżeli przy zwiększaniu obrotów to również może wychodzić na skrzynię. Na pewno kontrola ilości oleju nie zaszkodzi.
Awatar użytkownika
Volter
Nowy

Stelmi, a możliwe jest że coś ze skrzynią biegów by było przy przebiegu 55 tysięcy?? Nie znam się za bardzo więc wole zapytać :)
Obrazek
Awatar użytkownika
STELMI
Moderatorzy
Moderatorzy
Kontakt:

Volter pisze:Stelmi, a możliwe jest że coś ze skrzynią biegów by było przy przebiegu 55 tysięcy?? Nie znam się za bardzo więc wole zapytać :)
jeżeli było przytarte podwoziem to można na upartego uszkodzić zaślepkę przy skrzyni i mógł się wydostawać tamtędy olej i jest obecnie sucha, jednak to teoretyzowanie. Druga sprawa to jak się źle trafi to i w nowym aucie może paść skrzynia jak np jakieś łożysko się trafi wadliwe
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenie”