Witam!
Czy ktoś mógłby mi podać dobrą instrukcję do skasowania wskazania konieczności wykonania przeglądu serwisowego w Corsie C 1.3 cdti z 2007 roku?
Z góry dziękuję!
Kasowanie wskazań konieczności wykonania przeglądu
-
- Bez listowiec ;-)
- Imię: Marta
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
5 sekund w szukajce.
kasowanie-inspekcji-serwisowej-t34820.html
przynies podaj pozamiataj, bo mi sie nie chce
aha - google zwraca potrzebne wyniki w mniej niz 5 sekund, potem trzeba tylko kliknac. oraz witamy, fajnie, ze wpadlas i przeznaczylas nam zadanie znalezienia czegos za ciebie.
kasowanie-inspekcji-serwisowej-t34820.html
przynies podaj pozamiataj, bo mi sie nie chce

aha - google zwraca potrzebne wyniki w mniej niz 5 sekund, potem trzeba tylko kliknac. oraz witamy, fajnie, ze wpadlas i przeznaczylas nam zadanie znalezienia czegos za ciebie.

-
- Bez listowiec ;-)
- Imię: Marta
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Kasowanie wskazań konieczności wykonania przeglądu
Nie bez przyczyny poprosiłam o dobrą instrukcję-standardowe w google (Wyłączyć zapłon.
Wcisnąć i przytrzymać przycisk <A>.
Po ok. 4 sek. na wyświetlaczu pojawi się "INSP 0".
Przycisk <A> nadal trzymać naciśnięty, wcisnąć pedał hamulca i włączyć zapłon.
Na wyświetlaczu napis "INSP ----" zacznie migać, a po ok. 10 sek. pojawi się "INSP xxxx KM".
Puść przycisk <A>, zwolnij pedał hamulca i wyłącz zapłon.)
nie działają...
Owszem, pomyliłam dział, powinnam wpisać post w elektronice prawdopodobnie, ale to chyba nie powód żeby się czepiać? Nie znam się zbytnio na autach więc dlatego pytam...?
Wcisnąć i przytrzymać przycisk <A>.
Po ok. 4 sek. na wyświetlaczu pojawi się "INSP 0".
Przycisk <A> nadal trzymać naciśnięty, wcisnąć pedał hamulca i włączyć zapłon.
Na wyświetlaczu napis "INSP ----" zacznie migać, a po ok. 10 sek. pojawi się "INSP xxxx KM".
Puść przycisk <A>, zwolnij pedał hamulca i wyłącz zapłon.)
nie działają...
Owszem, pomyliłam dział, powinnam wpisać post w elektronice prawdopodobnie, ale to chyba nie powód żeby się czepiać? Nie znam się zbytnio na autach więc dlatego pytam...?
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
sprawdz obie metody, jesli zadna nie dziala, co jest malo prawdopodbne - cel serwis.
btw.
jak tak skrupulatnie przegrzebalas gugla, to to pewnie tez czytalas?
btw.
jak tak skrupulatnie przegrzebalas gugla, to to pewnie tez czytalas?
Poza tym jest mała różnica: z początku wyświetla "-------" i trzeba poczekać na wyświetlenie "35000" i wtedy dopiero puścić przycisk kasowania dziennego przebiegu km i wyłączyć stacyjkę.
Sposób działa, tylko czasem trzeba mieć nie lada cierpliwość (czasem nie trafia się w sekwencję), a czasem się dziwnie zresetuje. Np. z "INSP 1000" skasowałem raz na "INSP ------" i tak się wyświetlało. Dopiero drugie podejście (4-5 prób) skasowało na dobre.

- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Re: Kasowanie wskazań konieczności wykonania przeglądu
kasowanie-inspekcji-0-t69534.html i tak jak pisałem w linku jej działanie jest przetestowane 

"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert