Czy ktoś się orientuje czy do CB 1,4 8V Si (c14se) pasuje zwrotnica z CB 1,0 1,2 lub 1,4 16V?
Czy zwrotnice w CB są takie same bez względu na rodzaj silnika czy może są jakieś różnice?
Muszę w najbliższym czasie wymienić zwrotnicę tylko ciężko znaleźć używkę do 1,4 8V stąd moje pytanie.
Corsa B Zwrotnice - Pytanie
- mr_luke
- Nowy
- Imię: Łukasz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Re: Corsa B Zwrotnice - Pytanie
Skąd przyszło Ci do głowy, że mogą się różnić to nie wiem. Nie ma powodu by zwrotnica przy różnych silnikach się różniła, to taka sama część jak belka tylna czy końcówki drążków kierowniczych -> zawsze te same 

Corsa - sold
-
- Świeżak
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
Na alledrogo są zwrotnice sprzedawane z opisem do poszczególnych wersji silnikowych (1,0 1,2 1,4) stąd moje pytanie.
A czy półosie też są jednakowe we wszystkich CB ?
Pytam ponieważ przeważnie sprzedają zwrotnicę wraz z piastą i jeżeli kupię np. zwrotnicę z piastą z CB 1,2 to czy podejdzie taki zestaw do CB 1,4 ?
A czy półosie też są jednakowe we wszystkich CB ?
Pytam ponieważ przeważnie sprzedają zwrotnicę wraz z piastą i jeżeli kupię np. zwrotnicę z piastą z CB 1,2 to czy podejdzie taki zestaw do CB 1,4 ?
- mr_luke
- Nowy
Półośki są niestety różne a co do piast nie jestem pewien 

Corsa - sold
- mehes
- Moderator Leader
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
różnią się końcówki są inne do przed a inne do poliftamr_luke pisze:, to taka sama część jak belka tylna czy końcówki drążków kierowniczych -> zawsze te same
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- mr_luke
- Nowy
Nie wiedziałem, dzięki mehesmehes pisze:różnią się końcówki są inne do przed a inne do poliftamr_luke pisze:, to taka sama część jak belka tylna czy końcówki drążków kierowniczych -> zawsze te same

Corsa - sold