Nie ma to jak rozmawiać na piśmie o dźwiękach..... A nie mógłbyś nagrać tego dźwięku w jakiś sposób? Myślę, że troszkę więcej by to powiedziało.... Dźwięk śrubki w silniku (nie mam pojęcia jak to może brzmieć) dobiega z?CorsaC12NZ pisze:Czy takim odgłosami jakby wpadła śrubka do silnika może charakteryzować się zużycie jakiś elementów skrzyni, przegubów itp. ??
[Corsa B] Spalanie stukowe, grające zawory
- mr_luke
- Nowy
- Imię: Łukasz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Re: [Corsa B] Spalanie stukowe, grające zawory
Corsa - sold
- CorsaC12NZ
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: [Corsa B] Spalanie stukowe, grające zawory
Próbowałem nagrać telefonem ale nie da rady za duże szumy nic nie słychać.
Jakie są objawy zażytego przegubu wew. może to on stuka?
Nie mogę zlokalizować źródła dźwięku wydaje się że dobiega gdzieś z silnika. Usłyszeć to można tylko podczas jazdy co utrudnia lokalizację.
-- 17 lis 2011, o 13:35 --
Witam,
Zauważyłem pewną rzecz. Wydaje mi się że mam przestawiony aparat zapłonowy. Ustawiony jest na wyprzedzanie zapłonu chyba. Czy możliwe jest że mechanik który wymieniał wałek za bardzo przekręcił aparat i to powoduje spalanie stukowe (detonacyjne)?
Wstawiam fotkę, czy tak samo jet u was ?

-- 25 lis 2011, o 22:01 --
O dźwiękach nie pogadamy, ale opisałem objawy które występują dość dokładnie, pisałem również że podjeżdżam spalanie stukowe (detonacyjne) i po długich poszukiwaniach na 99% mogę stwierdzić że to waśnie jest ono.
Jakie są objawy zażytego przegubu wew. może to on stuka?
Nie mogę zlokalizować źródła dźwięku wydaje się że dobiega gdzieś z silnika. Usłyszeć to można tylko podczas jazdy co utrudnia lokalizację.
-- 17 lis 2011, o 13:35 --
Witam,
Zauważyłem pewną rzecz. Wydaje mi się że mam przestawiony aparat zapłonowy. Ustawiony jest na wyprzedzanie zapłonu chyba. Czy możliwe jest że mechanik który wymieniał wałek za bardzo przekręcił aparat i to powoduje spalanie stukowe (detonacyjne)?
Wstawiam fotkę, czy tak samo jet u was ?

-- 25 lis 2011, o 22:01 --
mr_luke pisze:Nie ma to jak rozmawiać na piśmie o dźwiękach..... A nie mógłbyś nagrać tego dźwięku w jakiś sposób? Myślę, że troszkę więcej by to powiedziało.... Dźwięk śrubki w silniku (nie mam pojęcia jak to może brzmieć) dobiega z?CorsaC12NZ pisze:Czy takim odgłosami jakby wpadła śrubka do silnika może charakteryzować się zużycie jakiś elementów skrzyni, przegubów itp. ??
O dźwiękach nie pogadamy, ale opisałem objawy które występują dość dokładnie, pisałem również że podjeżdżam spalanie stukowe (detonacyjne) i po długich poszukiwaniach na 99% mogę stwierdzić że to waśnie jest ono.