Witam.Zakupilem komplet silniczkow elektrycznych szyb do opla corsy b z prowadnicami.Prosze o pomoc jak je podlaczyc do akumulatora aby sprawdzic dzialanie.Auto mam bez elektrycznych szyb dlatego nie posiadam kostek wtyczek do podlaczenia do silniczka.Sa to silniczki siemensa a alektryczne szyby z firmy brose.Kostki maja 6 pinow jak na zdjeciu.Prosze o pomoc jak mam je podlaczyc zeby sprawdzic.Artur.
http://obrazki.elektroda.pl/4568846000_1318872793.jpg
http://obrazki.elektroda.pl/4975416500_1318872795.jpg
Jak sprawdzic (podlaczyc) silniczki elektrycznych szyb -[CB]
- koza149
- Nowy
- Imię: Łukasz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Re: Jak sprawdzic (podlaczyc) silniczki elektrycznych szyb -
Sprawdzałeś w drzwiach ze na 100 % nie ma poprowadzonej instalacji pod szyby ? U mnie w corsie z 93 roku sa wszelkiego rodzaju kostki do podłączenia wszędzie.. bo z tego co wiem opel ma zazwyczaj instalację poprowadzoną fabrycznie tylko braki są w wyposażeniu.
- mehes
- Moderator Leader
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
niestety nie,zależy na jaki rynek szło auto i z jakim wyposażeniemkoza149 pisze:bo z tego co wiem opel ma zazwyczaj instalację poprowadzoną fabrycznie tylko braki są w wyposażeniu.
rutter18 masz schemat

[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Ok wstępnie na krotko sprawdziłem i jest działanie silniczków,ale silniczki działają przerywalnie czyli tylko tak impulsowo podnoszą opuszczają się.Moze to wina tego ze w obwodzie który podłączałem brakowało przekaźnika?Zamiast ciągle podnosić bez przerw silniczki działają"impulsowo".Co to może być?