Problem ze skrzynią F-13 pomocy
-
- Bez listowiec ;-)
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Problem ze skrzynią F-13 pomocy
Mam mały problem ze skrzynią biegów F-13 montowanej w Corsach i innych opelkach. Przez klapkę rewizyjną wymieniałem łożysko oporowe. Prędzej trzeba było odłączyć wałek sprzęgłowy tzn wyciągnąć go przez klapkę w skrzyni. Wszystko szło gładko do chcili gdy wszystko skręciłem. Nie było z tym żadnych problemów. W międzyczasie przez skręceniem musiałem wyprowadzić auto z garażu. Nie pamiętam czy wyprowadziłem go na biegu czy luzie. Problem polega na tym że przestawiła mi się skrzynia i na tzw luzie auto jedzie do przodu a biegi nie wchodzą. Nie wiem jak doprowadzić to do normalności. Może ktoś pomoże.
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Re: Problem ze skrzynią F-13 pomocy
A sprzęgło działa. Jak tak to pewnie na łapkach się przestawiła i masz wybierak do regulacji.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
-
- Bez listowiec ;-)
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
masz racje wybierak byl do regulacji i wszystko grało do dzis. Pojawił się ten sam problem wiec wymieniam skrzynie na F-15 mam nadzieje ze podejdzie
- mehes
- Moderator Leader
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Nie wiemy jaki motor masz w aucie?
Może by tak uzupełnić profil?
Podejdzie...
Może by tak uzupełnić profil?
Podejdzie...

[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.