Brak iskry po swap'ie X12SZ na C14SE
-
czerwo
- Swój
- Imię: Robert
- Podziękował;: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Brak iskry po swap'ie X12SZ na C14SE
Witam, męczę się z przekładką silnika (jak w tytule), wszystkie czujniki mam podpięte, z ECU zdjęte immo, ale nie mam iskry. Kompa mam z Corsy, wiązkę z Astry (C14SE były montowane i tu i tu, więc wydaje mi się, że to nie jej wina), DIS'a przekładałem ze starego silnika, kable WN też, macie jakieś pomysły czego może to być wina? Proszę o szybką odpowiedź, bo zależy mi na czasie. Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 2 gru 2011, o 17:20 przez czerwo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
czerwo
- Swój
Re: Brak iskry po swap'ie X12SZ na C14SE
Prawdopodobnie nie, ale pewny będę gdzieś za godzinkę, bo muszę skoczyć do garażu kumpla i sprawdzić. Jeśli dochodzi to kable WN, a jeśli nie, to co? Czujnik położenia wału?
- koza149
- Nowy
- Imię: Łukasz
- Podziękował;: 1 raz
- Kontakt:
Kable WN nie daja pradu na disa.. tylko daja iskre na swiece. Problem może być w wiązce, może brak jakieś masy na kompie. Czekaj na wypowiedź innych.
-
czerwo
- Swój
Wiem wiem, ze WN dają na świece, po prostu nie wyraziłem się precyzyjnie.
Byłem, sprawdziłem, DIS nie wytwarza iskry, pompa nie podaje paliwa (mimo że immobilizer jest usunięty). Niepodpięty mam tylko wężyk do MAP Sensora i paska na alternatorze. Jak może być tego przyczyna? Gdybyście potrzebowali więcej info to mówcie. Dzięki.
Byłem, sprawdziłem, DIS nie wytwarza iskry, pompa nie podaje paliwa (mimo że immobilizer jest usunięty). Niepodpięty mam tylko wężyk do MAP Sensora i paska na alternatorze. Jak może być tego przyczyna? Gdybyście potrzebowali więcej info to mówcie. Dzięki.
- mehes
- Moderator Leader

- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Szukaj w elektryce pompa idzie przez przekaźnik,zasilanie disa nie pamiętam
Myślę że masz schematy przepatrz na spokojnie jeszcze raz elektryke.
Ktoś pewny ci ściągał immo?
Myślę że masz schematy przepatrz na spokojnie jeszcze raz elektryke.
Ktoś pewny ci ściągał immo?
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- koza149
- Nowy
- Imię: Łukasz
- Kontakt:
Sprawdz polaczenie wiazki z autem ---> Chodzi o kostki przy nogach pasazera , czy aby na pewno tam jest wszystko ok. Dis ma zasilanie stale(+) po przekreceniu kluczyka, mase (-)dostaje z ecu. Moze tak jak Mehes napisał ten immo nie zostal poprawnie zdjety..
-
czerwo
- Swój
Raczej pewny, wcześniej robił już przy aucie ojca i wszystko jest w porządku. Powiedział, że gdybym nie dał sobie z czymś rady, to żebym podstawić do niego auto to zobaczy w czym problem. Myślałem, że sam dam radę, ale chyba jednak będę musiał skorzystać z jego usług.
Edit:
Problem rozwiązany, do zamknięcia.
Edit:
Problem rozwiązany, do zamknięcia.