Niskie sprężyny na tył poszukiwane.
- bez pozdrowień
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Niskie sprężyny na tył poszukiwane.
Mam w Corsie na tyle sprężynę weiteca, zeszło jakieś 5cm w dół w porównaniu z serią jednak nadal wg. mnie sterczy jak koza. Na kołach 185/60 14" jest równo z oponą, jednak na sezon czeka koło 8x14 z oponą 195/45 i po przymiarce się załamałem, bo z tyłu jest taka przerwa, że sam bym się tam zmieścił
Podkładek nie mam żadnych, nie licząc małej 4mm gumy, środek seryjny, nie wybebeszany. Pytanie do wszystkich jakie macie sprężyny na tyle, żeby w miarę się zgrało z mniejszym kołem ?
Ładnie siedzi dopiero jak z tyłu mi usiądzie 2 panów po 90kg
dlatego szukam sprężyn na tył, a w ciemno nie chce nic brać.
Podkładek nie mam żadnych, nie licząc małej 4mm gumy, środek seryjny, nie wybebeszany. Pytanie do wszystkich jakie macie sprężyny na tyle, żeby w miarę się zgrało z mniejszym kołem ?
Ładnie siedzi dopiero jak z tyłu mi usiądzie 2 panów po 90kg
dlatego szukam sprężyn na tył, a w ciemno nie chce nic brać.
-
- Swój
- Imię: Mateusz
Re: Niskie sprężyny na tył poszukiwane.
to chyba do kowala musisz oddać
Kadett 2.0 8v aktualna zbawka
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
- mehes
- Moderator Leader
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Na jakich amorach to masz?
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- bez pozdrowień
- Nowy
amory mam niestety póki co seria, ale za 2 tyg powinienem mieć coś o skróconym skoku, ale czy to aż tak wpływa na wysokość? chyba nie..
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Ja u siebie mam springi Mantzel'a z Tigry... Auto jak mi usiadło to pracuje tylko na jednym zwoju...
Z tyłu felga 9J - opona 195/40/14
Puste auto i tylko ja na pokładzie - palca nie wciśniesz... Naciąg chowa się w błotnik...
Mehes i wielu innych widziało
Co do amora to w jakimś stopniu ma wpływ... Bo jeśli ciągle jest ściskany w dół to sprężony olej tez nie puści do samego dołu...
Wydupc springi wogóle i dobre
Z tyłu felga 9J - opona 195/40/14
Puste auto i tylko ja na pokładzie - palca nie wciśniesz... Naciąg chowa się w błotnik...
Mehes i wielu innych widziało
Co do amora to w jakimś stopniu ma wpływ... Bo jeśli ciągle jest ściskany w dół to sprężony olej tez nie puści do samego dołu...
Wydupc springi wogóle i dobre
- mehes
- Moderator Leader
- Kontakt:
zmierz wysokość od podłoża do rantu nadkola przed założeniem i po zamontowaniu krótszych amorkówbez pozdrowień pisze:amory mam niestety póki co seria, ale za 2 tyg powinienem mieć coś o skróconym skoku, ale czy to aż tak wpływa na wysokość? chyba nie..
Jakie te weitec ile - ?
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Pomogłem postaw +
- koza149
- Nowy
- Imię: Łukasz
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Przy sportowym amorku tył minimalnie siądzie, bo amorek jest krótszy o 2 cm względem serii, więc pewnie też o tyle się obniży. Może -60 załatwi twój problem
- bez pozdrowień
- Nowy
niestety za amorkami będę czekał koło 2 tyg więc nie sprawdze teraz czy to rozwiąże mój problem
Weiteci są z kompletu z gwintu, nie wiem ile wg. "książki" miały obniżać, mi zeszło 5 centów.
Weiteci są z kompletu z gwintu, nie wiem ile wg. "książki" miały obniżać, mi zeszło 5 centów.
- mehes
- Moderator Leader
- Kontakt:
wyciąg sprężyne zmierz długość to ci powiem o ile jest na "-"
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Pomogłem postaw +
- kamiloooo
- Post Mistrz
- Imię: Kamil
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
u mnie ten sam problem, mam najnizsze dostepne sprezyny i dziura w nadkolu i tak jest
pozostaje tylko kowall
pozostaje tylko kowall
- bez pozdrowień
- Nowy
dzięki za zainteresowanie, lecz ja wiem, że mi tył usiadł o 5 cm, bo mierzyłem przed i po włożeniu tych sprężyn. będę czekał na te amory i może się coś poprawi. jeszcze się w okolicy rozejrzę za jakimś ogarniętym kowalem.mehes pisze:wyciąg sprężyne zmierz długość to ci powiem o ile jest na "-"
tylko patrząc po galerii w projektach, to troche ludzi ma mniejsze koła i ten tył jakoś tam siedzi w miare ładnie, a u mnie to można by stado mustangów przepuścić tą szczeliną