Jest różnica po wypolerowaniu kanałów. Tak z ciekawości ile ci zeszło aby dojść do takiego efektu ?
Powodzenia w modach.
Różnica?Krzy Krzy pisze:Dawno cie tu nie było![]()
Jest różnica po wypolerowaniu kanałów. Tak z ciekawości ile ci zeszło aby dojść do takiego efektu ?
Powodzenia w modach.
tak ide po bandzieBear_ pisze:W końcu jakieś fotki
A powiedz mi Pan drogi kolego czy porting też będzisz robił ?
Z tego silnikazyniogs pisze:Mehes strzela w moc 200KMdobra robota, dużo nie będę pisał, bo prawie codziennie rozmawiamy o tych sprawach
Nie, mam let'arQs pisze:Z tego silnikazyniogs pisze:Mehes strzela w moc 200KMdobra robota, dużo nie będę pisał, bo prawie codziennie rozmawiamy o tych sprawach
?
Po niedzieli czapka idzie na obróbkę zaworówPorszak pisze:tylko juz tych kanałów dolotowych w głowicy nie poleruj. 240 to i tak chyba za duzo. niestety zrobiles tez blad moim zdaniem z tym powiekszaniem wlotu do glowicy. daj ta czapke jeszcze na obrobke zaworów i wtedy bedzie efekt, kanal jest na tyle duzy, że ma jeszcze zapas
HmmmBear_ pisze:Byłeś jednak mendo po ten silnik i nie dałeś znać.... !!?? Jeeeeeeeeeee !!! Masz niewybaczone![]()
![]()
![]()
Po za tym musicie mnie wszyscy wkurI!@%!$@Ja tu se dopiero zrobiłem silnik a wszyscy to pier*^%^&%& i idą w T
i znowu będę mial najsłabszy motur na forum
![]()
są dwie opcjeczester 1 pisze:przy z16let nie bedzie problemu przy elektryce?
Co to jest "porting"Bear_ pisze:W końcu jakieś fotki
A powiedz mi Pan drogi kolego czy porting też będzisz robił ?
Po co to Konik
Bear_ tak porting będzieKrzy Krzy pisze:Ja wrócę kilka postów wcześniej bo mam pytanie ...
Co to jest "porting"Bear_ pisze:W końcu jakieś fotki
A powiedz mi Pan drogi kolego czy porting też będzisz robił ?Nie spotkałem się jeszcze z takim pojęciem.
nooo taka obróbka moze ma sens(przyznam,że pierwszy raz się z tak spotykam choc wydaje mi sie ona dobrze uzasadniona), ale jesli dopreżysz silnik tlokami, jesli nie to zonk bo silnik odpręzysz i to wcale nie tak mało. do tego jeśli wcześniej nikt nie ruszął glowicy to najprawdopodobniej stopien sprężania jest mniejszy niż deklaruje producent.
w środe odbieram głowice, a zakładam z 16xel'aPorszak pisze: mehes zmierz wysokośc głowicy. zakladasz czapke z xel czy z x16?