Witam.
Panowie czeka mnie wymiana listwy wtryskowej w motorze C14SE. Bowiem trzeci wtrysk nie podaje paliwa. Teraz mam pytanie, szukając listwy wtryskowej musi być ona od C14SE? Czy np. podejdzie też od X14XE lub też innego 1.4?
Pozdrawiam
Wymiana listwy wtryskowej
- mr_luke
- Nowy
- Imię: Łukasz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Re: Wymiana listwy wtryskowej
A nie łatwiej wymienić po prostu ten walnięty wtrysk? Co do innych 1.4 to tylko se i xe mają liste... cała reszta jest na mono. W xe i se są te same wtryski.Dawidoski pisze:Witam.
Panowie czeka mnie wymiana listwy wtryskowej w motorze C14SE. Bowiem trzeci wtrysk nie podaje paliwa. Teraz mam pytanie, szukając listwy wtryskowej musi być ona od C14SE? Czy np. podejdzie też od X14XE lub też innego 1.4?
Pozdrawiam
Corsa - sold
-
- Bez listowiec ;-)
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
nie wiem sam.. Kumpel mi mówił, że lepiej wymienić całą listwe. Bo czasami może sie okazać, że dwa wtryski nie podają. A wtryski dostanę nowe? Czy też uzywki tak jak listwa?
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
jak kupisz nowe to dostaniesz noweDawidoski pisze:nie wiem sam.. Kumpel mi mówił, że lepiej wymienić całą listwe. Bo czasami może sie okazać, że dwa wtryski nie podają. A wtryski dostanę nowe? Czy też uzywki tak jak listwa?

-
- Bez listowiec ;-)
Panowie dalej mam problem. Wtryski zmienione, świece kable nowe, a auto nadal źle chodzi. Trochę przebiera, a podczas jazdy i wciśnięcia pełnego pedału przerywa mocno tak jakby się dusiło, dostawało za małą dawkę paliwa albo coś. Chwile jest ok, po chwili znów przerywa, to wszystko na wciśniętym pedale gazu. Co może być przyczyną? Pompa paliwa? Dopiero jutro sprawdzę ciśnienie na listwie bo nie mam aktualnie manometru. Nasuńcie mi coś co może powodować te objawy, jakie ciśnienie powinno być na listwie?
Eh, pomału wymiękam.
Eh, pomału wymiękam.
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
3 Bary mierzone względem podciśnienia w kolektorze. Przyczyn może być dużo od padniętego tps a, szalejące czujnika podciśnienia, walniętej sony lambda , może być też problem z okablowaniem wtrysków (zły styk na zasilaniu ), okablowanie i sam dis też może być przyczyną. Po całą stertę usterek mechanicznych . Skąd jesteś. Ja zaczynam naprawę teraz (jeśli tylko odpala) od przejazdu na fotelu pasażera z lapkiem na kolanach i podglądam parametry na żywo.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
- mr_luke
- Nowy
- Imię: Łukasz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Dokładnie, prawidłowa kolejność. Jeśli masz bliżej do Łodzi to wpadaj, również mogę Cie podpiąć.wolga85 pisze:Ja zaczynam naprawę teraz (jeśli tylko odpala) od przejazdu na fotelu pasażera z lapkiem na kolanach i podglądam parametry na żywo.
Corsa - sold
-
- Bez listowiec ;-)
Auto odpala bez problemu. Niestety mam do was kawał drogi, jestem z Pniew (50 km) od Poznania. Jutro zmierzę ciśnienie na listwie i dam znać.
-- 7 kwi 2012, o 11:19 --
Ciśnienie zmierzone, pompa sprawna. Nie wiem już od czego zacząć, świece całe brudne od oleju. A 2 dni temu kupione nowe. Czy uszczelka pod kolektorem ssącym może powodować takie objawy?
-- 7 kwi 2012, o 11:19 --
Ciśnienie zmierzone, pompa sprawna. Nie wiem już od czego zacząć, świece całe brudne od oleju. A 2 dni temu kupione nowe. Czy uszczelka pod kolektorem ssącym może powodować takie objawy?