Chciałbym stworzyć temat na jaki natknąłem się na jakimś forum astry. Każdy przedstawia kilka zdjęć z róznych kątów swojej CC skupiając się na kołach przednich i tylnych i podaje:
- markę felgi, opony, a PRZEDE WSZYSTKIM DOKŁADNE ICH ROZMIARY z ET włącznie
- informacje o zawieszeniu - jaka firma, JAKIE OBNIŻENIE
- modyfikacje - np: dystanse (ile mm), konieczność wypychania nadkoli itp.
- uwagi - np: obciera przy dużym obciążeniu na tylnej kanapie albo "można jeździć tylko w przód i tył"

W ten sposób galeria spowoduje, że zamiast pisać podobne posty z pytaniami czy 7 mi spasuje a czy 6,5 też to tutaj ktoś może znajdzie odpowiedź na zdjęciu, przy okazji zobaczy jak się to prezentuje.
TO SAMO MOŻNA (a nawet trzeba) ZROBIĆ ODNOŚNIE POZOSTAŁYCH MODELI CORSY

Ja mam np dylemat:
Aro pisze:...Pirat ma 16" i ET bodajże 35 i sporo rzeźbienia w plastikach miał...
A jakby wsadzić 15 cali nieco węższe (6,5``) ale i nieco mniejsze ET (35) bo takie mi wpadły w oko?-=m&m=- pisze: Wchodzi praktycznie to samo co do corsy b no moze minimalnie wiecej 7" et 37 zarówno w przypadku 15 jak i 16".
http://www.ladnefelgi.pl/product-pol-21 ... ancer.html
Wyjdzie podobny efekt jak 7`` ET 37? Na chłopski rozum o pół cala (12,7 mm) koło będzie węższe a ET 35 względem 37 to 2 mm różnicy.
2 - 12,7 = - 10,7mm - o tyle mm koło bedzie bardziej schowane niż 7``ET37 czyli różnica mała. Dobrze kombinuje? Tylko jak wyglądać będzie? nie wiem nawet za bardzo jak 7 cali z ET37 wygląda w CC.
Myślę, że galeria taka przyda się aby uniknąć takich wywodów

MAŁY PRZYKŁAD
CORSA C 1.0
1. Oryginalna felga stalowa 13x5 et43, opony 155/80 r13 Hankook
2. Zawieszenie seryjne (z corsy 1.0)
3. Modyfikacji brak
4. Uwagi: seria czyli nic nieobcierający traktorek

EDIT:
Można też śmiało podawać wysokość przedniego zderzaka/dokładki od ziemi