C0RSA by GTSZUDI
- gtszudi
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
C0RSA by GTSZUDI
No to i ja zaprezentuje moje wozidełko.
Moim wzorem , a własciwie sciezka ktora staralem sie podazac bylo Corsche KLARI'ego ale niestety finanse i narodziny potomka , zmusily mnie do czesciowego odpuszczenia prac.
Na chwile obecna wyglada tak:
Corsa B 95 SWING
C14NZ
lakier E276
Silnik : C20XE mit Coscast
Skrzynia biegow : F16cr + polosie i piasty Kadett GSI
Zawieszenie : Weitec + Bilstein B6
Koła : Powertech 7Jx14 Et 33 + Dunlop SP 2000 195/45/14
Wydech : 2,25 cala srodkowy od civic 1.4Si , koncowy WM sport
Wnetrze : elektryka szyb , fotele z calibry , niedlugo KLIMA
Nadwozie : ARTEB , MHW , lotka GSI
Plany : w garazu lezy C25XE , lecz brakuje wiazki , kompa , kolektora ssacego. Potem lakierowanie całego auta na obecny kolor , i zmiana wnetrza na czarne.
tu za czasow 15' - zima 2008
podczas SWAP na C20NE
Moim wzorem , a własciwie sciezka ktora staralem sie podazac bylo Corsche KLARI'ego ale niestety finanse i narodziny potomka , zmusily mnie do czesciowego odpuszczenia prac.
Na chwile obecna wyglada tak:
Corsa B 95 SWING
C14NZ
lakier E276
Silnik : C20XE mit Coscast
Skrzynia biegow : F16cr + polosie i piasty Kadett GSI
Zawieszenie : Weitec + Bilstein B6
Koła : Powertech 7Jx14 Et 33 + Dunlop SP 2000 195/45/14
Wydech : 2,25 cala srodkowy od civic 1.4Si , koncowy WM sport
Wnetrze : elektryka szyb , fotele z calibry , niedlugo KLIMA
Nadwozie : ARTEB , MHW , lotka GSI
Plany : w garazu lezy C25XE , lecz brakuje wiazki , kompa , kolektora ssacego. Potem lakierowanie całego auta na obecny kolor , i zmiana wnetrza na czarne.
tu za czasow 15' - zima 2008
podczas SWAP na C20NE
Mechanika Elektryka Kosmetyka Samochodowa Opel Renault SWAPy
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Re: C0RSA by GTSZUDI
cieszy fakt, że klubowe auto stało się dla Ciebie inspiracją rozumiem, że nie masz wspomagania hydraulicznego skoro chcesz wsadzić Klime ? oraz czemu chcesz się pozbyć tylnych MHW ?
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- gtszudi
- Nowy
wspomagania wogole nie ma , Corsche Klariego ujrzalem juz pare lat temu , i tak jakos mnie to zainspirowalo , pamietam ze kiedys tez pomagal mi informacjami na temat SWAPa.
MHW chce sie pozbyc , poniewaz w moim miejscu zamieszkania Policja nie toleruje takich rzeczy, mimo iz sa homologowane to i tak robia mi problemy. fakt faktem zalezy duzo od policjanta , ale szkoda kasy na tracenie dowodu. Klime mam juz nagrana od 1.4 za 800 zl kompletna do przekladki , z kompresorem bede musial cos pomodzic , a ze duzo jezdze z dzieckiem , ktore w foteliku jest doslownie mokre , to klima jest bardzo potrzebna. moznaby powiedziec ze lepiej auto zmienic. ale mam z nim taka sentymentalna przeszlosc , ze szkoda byloby sie go pozbyc. poza tym jako ze wlascicielem jest moja niepelnosprawna mama (ja jako wspolwlasciciel) ktora kupila autko za akcje ktore dostala od Poczty Polskiej , stwierdzilem ze nalezy sie jej "Demo-Car" , a i mialem wiele roznych aut , od Golfa MK1 po BMW E34 535 konczac na Omega B , i w zadnym z nich nie czuje sie jak w Corsie.
Wspomy nie montuje , bo lekko sie kreci , nawet lzej niz na 1.4 , nie wiem czemu , moze dlatego ze mialem regenerowana przekladnie , bo miala lekkie luzy i nowe koncowki drazkow.
MHW chce sie pozbyc , poniewaz w moim miejscu zamieszkania Policja nie toleruje takich rzeczy, mimo iz sa homologowane to i tak robia mi problemy. fakt faktem zalezy duzo od policjanta , ale szkoda kasy na tracenie dowodu. Klime mam juz nagrana od 1.4 za 800 zl kompletna do przekladki , z kompresorem bede musial cos pomodzic , a ze duzo jezdze z dzieckiem , ktore w foteliku jest doslownie mokre , to klima jest bardzo potrzebna. moznaby powiedziec ze lepiej auto zmienic. ale mam z nim taka sentymentalna przeszlosc , ze szkoda byloby sie go pozbyc. poza tym jako ze wlascicielem jest moja niepelnosprawna mama (ja jako wspolwlasciciel) ktora kupila autko za akcje ktore dostala od Poczty Polskiej , stwierdzilem ze nalezy sie jej "Demo-Car" , a i mialem wiele roznych aut , od Golfa MK1 po BMW E34 535 konczac na Omega B , i w zadnym z nich nie czuje sie jak w Corsie.
Wspomy nie montuje , bo lekko sie kreci , nawet lzej niz na 1.4 , nie wiem czemu , moze dlatego ze mialem regenerowana przekladnie , bo miala lekkie luzy i nowe koncowki drazkow.
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
Mam kolektor ssący do C25XE na sprzedaż jakby cogtszudi pisze:Plany : w garazu lezy C25XE , lecz brakuje wiazki , kompa , kolektora ssacego.
- gtszudi
- Nowy
i z dniem dzisiejszym staram sie reaktywowac plan na c25xe , jako ze c20xe ktore mam aktualnie pod maska , lyka spore ilosci oleju , a co najdziwniejsze wogole nie dymi , postanowilem przyspieszyc prace nad swapem.
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
no to szykuje się ciekawy swap, informuj na bieżąco o postępach w pracach
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- gtszudi
- Nowy
jak to zwykle z moim pechem bywa , jadac dzis po nowy blotnik po krajowej drodze , ni stad ni z owad na akurat moim pasie znalazl sie kamien , a ze jego srednia byla ok 10 cm , i nie mialem jak go ominac , felga i opona poszla sie j...c 110 zl za spawanie i prostowanie w plecy i szukanie nowej opony. na domiar zlego moja 16v bierze juz 1l oleju na 200 km , motul 10w40 , nie wiem czy przejsc na 15w50 czy brac sie za pierscienie , pech mnie nie opuszcza. o tyle dobrze ze mam juz nowy blotnik i przod juz lepiej wyglada.
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
masz autko w takim kolorze jak ja . do c25 zmiesci sie klima? po co lejesz taki drogi olej skoro tyle go lyka no i niemozliwe ze pry tych pochlanianych ilosciach nie dymi.
fajnie ze mimo powiekszenia rodziny nie zmieniles auta no i niech 2 polowa bedzie wciaz tak wyrozumiala
fajnie ze mimo powiekszenia rodziny nie zmieniles auta no i niech 2 polowa bedzie wciaz tak wyrozumiala
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
- gtszudi
- Nowy
no wlasnie to mnie zastanawia , bo wogole nie dymi , wyciekow nie ma , a olej znika.
Porszak moj kod lakieru to E276 , fioletowy jak Milka , na zdjeciach wychodzi bardziej granatowo. u Ciebie jest chyba tylko granat.
Czy zmiesci sie klima do C25 nie wiem , ale postawilem sobie to za punkt honoru zeby byla.
nie ma rzeczy niemozliwych , sa tylko trudne do zrobienia.
Porszak moj kod lakieru to E276 , fioletowy jak Milka , na zdjeciach wychodzi bardziej granatowo. u Ciebie jest chyba tylko granat.
Czy zmiesci sie klima do C25 nie wiem , ale postawilem sobie to za punkt honoru zeby byla.
nie ma rzeczy niemozliwych , sa tylko trudne do zrobienia.
- ja37
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Model auta: Astra H GTC
- Silnik: Z20LEH
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
Widzę, że sprawę V6 odpuściłeś.
Szkoda.
Prywatne pytanie - dlaczego sądzisz, ze masz/miałeś 156KM?
Sterownik od kadzia i tyle?
Szkoda.
Prywatne pytanie - dlaczego sądzisz, ze masz/miałeś 156KM?
Sterownik od kadzia i tyle?
- gtszudi
- Nowy
powiem lepiej , mam 157 km , wykres zamieszcze niedlugo , jak uruchomie skaner po przeprowadzce.
sprawa V6 nie jest odpuszczona , na dowod , wklejam foto
tu V6 swiezo po zakupie , na chwile obecna wyglada o wiele ciekawiej , aktualnych foto nie mam , bo jestem w trakcie przeprowadzki , i zajmuje sie remontem chaty , przez co nie mam czasu na to aby siedziec w garazu.
jedyne co przy Milce robilem , to geometria , poniewaz jako mechanik Renault , mam nieograniczone mozliwosci warsztatowe.
przod ustawiony na najbardziej jak sie da zbieznosc w granicach tolerancji , prowadzenie i start o niebo lepsze. jeszcze musze cos zrobic z tylem , bo na zakretach troszke go wyrzuca.
sprawa V6 nie jest odpuszczona , na dowod , wklejam foto
tu V6 swiezo po zakupie , na chwile obecna wyglada o wiele ciekawiej , aktualnych foto nie mam , bo jestem w trakcie przeprowadzki , i zajmuje sie remontem chaty , przez co nie mam czasu na to aby siedziec w garazu.
jedyne co przy Milce robilem , to geometria , poniewaz jako mechanik Renault , mam nieograniczone mozliwosci warsztatowe.
przod ustawiony na najbardziej jak sie da zbieznosc w granicach tolerancji , prowadzenie i start o niebo lepsze. jeszcze musze cos zrobic z tylem , bo na zakretach troszke go wyrzuca.
-
- Świeżak
- Otrzymał podziękowań: 0
Przeczytałem cały temat i się pogubiłem
Najpierw C14NZ, potem C20NE, C20XE a na koniec ma być C25XE
Nie za dużo na jedno autko te 18 garów
P.S. nie lepiej już było poszukać 3,0 ?
Najpierw C14NZ, potem C20NE, C20XE a na koniec ma być C25XE
Nie za dużo na jedno autko te 18 garów
P.S. nie lepiej już było poszukać 3,0 ?
- gtszudi
- Nowy
do c25 xe wrzucam walki od x30xe , do tego strojenie , poprawienie dolotu , i mam cos kolo 190 KM , co i tak juz wystarczy , a bedzie odglos pod maska
- gtszudi
- Nowy
hehe , brak czasu , i checi...
- gtszudi
- Nowy
z racji ze ostatnio mam troche wiecej czasu , zabralem sie za v-ke.
czapki poszly w gore , i co mnie zdziwilo , na tulejach widac slady honowania , jutro bede mierzyl tuleje i tloki , i ocenial czy nowe pierscionki , czy polece dalej , i bede szukal tlokow.
czapki poszly w gore , i co mnie zdziwilo , na tulejach widac slady honowania , jutro bede mierzyl tuleje i tloki , i ocenial czy nowe pierscionki , czy polece dalej , i bede szukal tlokow.
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
- gtszudi
- Nowy
ja ją normalnie widze
- mr_luke
- Nowy
- Imię: Łukasz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Albo mam wrażenie, albo między 1 i 2 cylindrem ścianka jest megaa cienka. Fote widać ale Fotosik strajkuje i nie da się zobaczyć full size
Corsa - sold
- gtszudi
- Nowy
takie wrazenie zdjecie robi.
potrzebuje jeszcze 2 kol rozrzadu bo niestety silnik nabylem juz bez nich
potrzebuje jeszcze 2 kol rozrzadu bo niestety silnik nabylem juz bez nich
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Cienie Panie, cieniemr_luke pisze:Albo mam wrażenie, albo między 1 i 2 cylindrem ścianka jest megaa cienka. Fote widać ale Fotosik strajkuje i nie da się zobaczyć full size
Ślady po honowaniu to ja nawet miałem na swoim c16xe także tym się nie sugeruj... Musisz tak jak pisałeś - przemierzyć wsio i wtedy będziesz miał pewność...
Chociaż patrząc po tym, że silnik na pewno nie ma mniej jak te 200+ kKm przebiegu to żeby to wsio było na cacy to mimo wszystkiego to bym zrobił to do porządku z jakimś nadwymiarem czy coś...
- gtszudi
- Nowy
jutro okaze sie co pokaze srednicowka i mikromierz.
ktore panewki siadaly w V6 oplowskich ? glowne czy korbowodowe ?
ktore panewki siadaly w V6 oplowskich ? glowne czy korbowodowe ?
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
nie pytaj, ktore siadaly tylko wymieniaj wszystkie, duzej roznicy nie bedzie, a Ty bedziesz mial pewnosc ze jest ok.
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Dokładnie tak jak pisał Porszak - wymień wszystkie -kosztują naprawdę niewiele i po sprawie .
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
- gtszudi
- Nowy
c25xe chodzi , ale w innej budzie , do CA zeswapowane , jazdu testowe odbyte , wymienione panewki , glowice obrobione , pierscienie , uszczelki , uszczelniacze nowe , takze po 3 city jezdzi juz 2 Corsa z v6