jaki zawias do CB 1.0 12v?

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia Corsy B.
ODPOWIEDZ
Goofy1202
Świeżak
Imię: Kuba
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

jaki zawias do CB 1.0 12v?

Post autor: Goofy1202 »

Siemson ;) tak na początku chciałem się przywitać bo tak wypada z uwagi na to iż to jeden z moich pierwszych postów jak i tematów.

Moje pytanie dotyczy zawieszenia do Corsy B 1.0 12v. Autko niedawno kupiłem i dla mnie jest za miękkie (wcześniej jezdziłem Golfem Mk 3 na sportowym zawieszeniu KONI). Chciałbym zamontować coś twardszego. Mianowicie mam możliwość kupienia zielonych springów WEITECa. Tyle ze powiedzcie mi, czy może na nich pójść sporo w dół? Chodzi mi również żeby była gleba w aucie bo lepiej się będzie prezentować, a nie tak jak teraz taka koza :grin: . Chyba że możecie coś polecić, jakiś zestaw spring plus amor, czy od razu gewinde?

Btw. jutro postaram się założyć temat o moim Corsche jak będę u rodziców i wysprzątam bzyka.

Pozdro ;)
Awatar użytkownika
truckerek
Nowy
Imię: Sergiusz
Podziękował;: 2 razy

Re: jaki zawias do CB 1.0 12v?

Post autor: truckerek »

Siemasz. Po pierwsze uwazaj na uzywanie slowa Corsche, bo moze rozpetac sie wojenka :twisted:

Ile chcesz autko posadzic na dol? Jakie kola chcesz wsadzic? Ja akurat mam kit TA obnizajacy okolo 40-50 mm przod i tyl. Lekki taboret, plomby nie leca :)
Obrazek
Posty bez polskich znaków pisane za pośrednictwem telefonu :)
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: Porszak »

Weitec'a nie polecam, siada wiecej niz powinien, sporo wiecej, nawet w 1.0. poza tym szukajka.
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
Awatar użytkownika
mehes
Moderator Leader
Moderator Leader
Imię: Piotr
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 14 razy
Kontakt:

Post autor: mehes »

truckerek pisze:Siemasz. Po pierwsze uwazaj na uzywanie slowa Corsche, bo moze rozpetac sie wojenka :twisted:
racja to słowo jak na razie jest zarezerwowane dla jednego auta :)
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Goofy1202
Świeżak

spoko spoko Panowie obiecuje poprawę ;) a ile chce posadzić? delikatnie. póki co zostaje na 13 serii, potem w zależności co się ciekawego trafi, ale max 15 cali.

@truckerek masz foty auta przed i po?
Awatar użytkownika
truckerek
Nowy

Tutaj masz temat dotyczący mojego auta. Początkowe foty na seryjnym zawieszeniu i felgach 13", później TA na 14" :)

corsa-b-by-serku-t70978.html
Obrazek
Goofy1202
Świeżak

na 14 cali wyglada najs ;) to powiem Ci ze chcialbym osiagnac cos takiego lub deko nizej ;) ile na taki zestawik trzeba szykowac? jakie wrazenia z jazdy i jak wytrzymalosc tego? bo w golfie bylo Koni i na lodzkich wybojach bylo bardzo sztywno, ale za to zawieszenie bardzo wytrzymale
Awatar użytkownika
truckerek
Nowy

Ja akurat kupiłem używkę od mehesa z forum za 350 zł razem se springami obniżającymi. Jeżdżę na nim dopiero 3 miesiące. Taboret nie jest, ale kanapa też nie :) Przy 5 osobach ledwo co się obniża autko.

Co do jazdy- jeździ się świetnie. Bez porównania z seryjnym zawiasem. Zakręty to zupełnie coś innego- trzyma się swojego toru. Co prawda ja mam jeszcze rozpórkę górną na kielichy i to też trochę poprawiło sztywność budy (ja przynajmniej odczułem różnicę). Przejeżdżając przez progi zwalniające (ale te małe na osiedlach) trzeba praktycznie zwolnić do zera, bo podskakujesz jak głupi :P Skok amortyzatora jest dosyć krótki. No ogólnie powiem, że bardzo zadowolony jestem z zawiasu. Amory mają już parę tysia przejechane i jest ok.

Także jeśli chcesz niedużym kosztem poprawić autko to ładuj TA-TECHNIX'a.
Obrazek
Awatar użytkownika
olekr21
Nowy
Imię: Aleksander

Post autor: olekr21 »

ja mam u siebie gwint ta-tesko i patelnie z cali z opona profil 45 i jest fajnie przyjemnie twardo czuc kazda dziure nawet najmniejsza telepie niemilosiernie. polecam!

ps. patelnie beda na sprzedaz jak przyjdzie sezon "grzewczy" takze jak bedziesz zainteresowany to pw
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenie”