Problem z odpaleniem
- boniek1993
- Świeżak
- Imię: Mateusz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Problem z odpaleniem
Ostatnio gdy chciałem odpalić moją corse miałem problem, rozrusznik kręcił ale nie odpalał.Silnik strasznie kopcił na jasno, jakby para.Gdzieś po 2 minutach kręcenia odpalił, tak jakby najpierw 1 cylinder potem 2 3 i 4 i wskoczył na wysokie obroty .Dzisiaj postanowiłem zczytać błędy i wyskaczył mi błąd 0230 czyli przekaźnik pompy paliwa.Nie wiem czy to ma coś wspólnego z tym problemem w odpaleniu.Przypomniało mi się że nigdy nie wymieniałem filtra paliwa.Czy może mieć to coś wspólnego z problemem w odpaleniu?
- mehes
- Moderator Leader

- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Re: Problem z odpaleniem
Może ...
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Może a i powiem więcej raczej ma. Przekaźnik pompy szwankuje pompa się nie załącza ciśnienie paliwa do dupy i stąd problemy.
- Za ten post autor wolga85 otrzymał podziękowanie:
- boniek1993 (28 lis 2012, o 13:49)
- Ocena: 100%
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
- boniek1993
- Świeżak
Gdzie jest ten cały przekaźnik?ogólnie to ostatnio ten samochód mi pali około 15 litrów-dosłownie jak czołg, albo mi wskaźnik szwankuje, nie wiem co ma robić
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Przekaźnik jest po stronie pasażera w nogach kierowcy po prawej stronie. A co do spalania to przyczyną mogą być od najprostszych czujnik temperatury cieczy ,sonda lambda , lejący wtrysk lub zawieszający się wtrysk ,padający silnik (słaba kompresja poniżej 8 barów ).
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
- boniek1993
- Świeżak
Pojade chyba na komputer i tam się lepiej dowiem o co chodzi, a przy okazji zmierze ciśnienie na cylindrach