Witajcie,
Jak to wiadomo różnie w życiu bywa. Kupując corsę w zeszłym roku byłem w związku ze swoją kobietą od ponad 3 lat. Zarejestrowaliśmy auto na nią a ja jestem jego współwłaścicielem. Okazało się po roku że moja kobieta woli niedoszłego męża i ojca 2 dzieci, taki tam psikus Za auto płaciłem ja. Chciał bym ją usunąć z dowodu rej. i zarejestrować auto tylko na siebie. Nie mam pojęcia od czego zacząć
Pomóżcie koledzy oszukanemu przez życie
Pozdro !
Marcin
Wyrejestrowanie współwłaściciela samochodu
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Re: Wyrejestrowanie współwłaściciela samochodu
Najprościej umowa kupna sprzedaży (całości lub udziału). Bez umowy długa droga sądowa (trzeba udowodnić że to ty płaciłeś za auto, świadkowie wyciąg z banku w danym dniu na daną kwotę). No chyba że masz znajomą urzędniczkę w wydziale komunikacji i bez umowy przerejestruje , ale to jest gruby przekręt.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
- !rafi
- Nowy
- Imię: Rafał
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Wystacza umowa darowizny, laska musi Ci podarować połowe autka, później z taka umowa skrabówka i urząd komunikacji i po sprawie.
- ryth
- Świeżak
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 0
Ok a wiecie jak mniej więcej wygląda taka umowa ? Szukam w sieci nie mogę znaleźć wzoru