Serwus.
Po dlugim czasie wracam na forum i kieruje do Was jedno pytanko. Mianowicie, zakladam w koncu antene CB na stale- montazowka. Chcialbym to zrobic w miejscu anteny FM, zeby nie wiercic dachu bo poprostu mi szkoda. Do czego zmierzam. Chodzi mi o to czy jakos mozna myknac CB w dziure a FM jakos tak zastapic zeby odbieralo normalnie radio? jakos luzem ja zostawic, albo jakas inna alernatywe zastosowac?
chyba ze nie da rady to podajcie mi inne sensowne miejsce montazu takiej antenki CB. moze na relignu jak sie odsunie ten plastik jakos? albo jakis uchwyt?
antenka nie jest dluga generalnie
pozdro
montaz anteny na dachu a antena FM
- corsianek
- Świeżak
- Imię: Michał
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: montaz anteny na dachu a antena FM
Zastepstwo anteny fm jest w postaci czegos takiego do przyklejenia do szyby np http://allegro.pl/antena-samochodowa-we ... 66147.html a w miejsce starej cb pakujesz Ale nie wiem jak ta alternatywna antenka sie sprawuje bo nie mialem:D
Lubie Mę Corse
-
- Świeżak
- Imię: Kuba
- Podziękował;: 0
wlasnie czytalem o takiej i strasznie odbiega jakoscia od tych montowanych np. w bmw dlatego nie zbiera fal ;D myslalem o splitterze cb/fm ale nie wiem na jakiej zasadzie to by dzialalo
a jak zdjac podsufitke zeby jej nie zniszczyc?
a jak zdjac podsufitke zeby jej nie zniszczyc?
- corsianek
- Świeżak
- Imię: Michał
- Podziękował;: 2 razy
musisz zdemontowac slupki z przodku i te na srodku no i przy bagazniku i te raczki pprzy dachu akurat ostatnio swoja zdemontowalem
Lubie Mę Corse
- prymasso
- Użytkownik Premium
- Imię: Adrian
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Wiesz co widziałem, tylko nie powiem Ci gdzie bo nie pamiętam czy to było allegro czy conrad, antenę uniwersalną 2w1. Montowało się ją w miejsce fabrycznej z tym, że miała dwa baty jeden do CB a drugi krótszy do radia.
...i zapamiętajcie obywatele i obywatelki: To ja tutaj jestem Pan Sowa i ja wiem lepiej
-
- Świeżak
- Imię: Kuba
mialem taka antenke kiedys i szalu nie robi niestety. Generalnie zastanawiam sie nad dorobieniam z kawalka grubej blachy uchwytu. Montaz? pod sruba teleskopa tylnej klapy. troche gimnastyki, ale mysle ze spelni swoje zadanie po odpowiednim przygotowaniu blachy
antenka bedzie sztywna, blachy nie bede kaleczyl i mysle ze bedzie estetycznie
antenka bedzie sztywna, blachy nie bede kaleczyl i mysle ze bedzie estetycznie