montaż powerboxa

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
plucik4
Bez listowiec ;-)
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

montaż powerboxa

Post autor: plucik4 »

Witam, jako że zakupiłem "robionego na zamówienie mantzela" Chciałbym poprosić o rady odnośnie montażu. Czytałem wiele postów ale mam jeszcze parę pytań. Widziałem post w którym jest opis post738528.html?hilit=powerbox#p738528 ale linki do zdjęć już wygasły niestety więc tu chciałbym poprosić o wskazówki. Mam silnik x14xe i zastanawia mnie jak założyć powerbox. Tzn czy dużo jest z tym problemów, czy powerbox się mieści bez problemu z przepustnicą zamiast górnych żeberek kolektora fabrycznego i czy wyciąganie przepustnicy oraz całej rury dolotowej da się jakoś sprawnie przeprowadzić. Czy nie trzeba czasem docinać lub dokupować krótkiej rurki aby poprowadzić ją z filtra do mantzela. W fabrycznej rurze z boku jest jakaś wtyczka (nie wiem dokładnie co to jest) i wydaje mi się, że jak włożę nowy kolektor z przepustnicą to ona się już tam nie zmieści.
Chciałbym zapytać jeszcze o strojenie silnika. Co rozumiemy dokładnie przez strojenie? Zmiana mapy silnika?
Ile może coś takiego kosztować i czy ktoś może wie gdzie można zrobić coś takiego na śląsku? Może jest coś w Katowicach?
Dzięki, pozdawiam
Awatar użytkownika
wafel
Świeżak
Imię: Kamil
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: montaż powerboxa

Post autor: wafel »

Dołączam się do pytań kolegi :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”