Witam.
Posiadam silnik C16NZ (Vectra A) oraz C14NZ (Astra Classic)
W Vectrze i tak zmieniam silnik po awarii panewek więc zaświtała żarówka w głowie żeby zamiast 75 mieć 100 kucyków. Moje pytanie jest takie: czy silniki C14SE i C16SE mogą pracować bez przepływomierza? Zaoferowano mi kompletny silnik 1.6 ale na zdjęciu (jeszcze w samochodzie) nie widać przepływomierza na obudowie filtra ani na rurze dolotowej do przepustnicy. Ewentualnie czy ktoś wiedział by jaki jest numer przepływki aby takową dokupić.
C16SE i przepływka
-
- Świeżak
- Imię: Grzegorz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: C16SE i przepływka
1. Jesteś tego pewien? Znalazłem ogłoszenie o sprzedaży 16ki ale właściciel uprzedził mnie że nie ma przepływki bo się uszkodziła.
2. C14SE też jej nie posiadają?
- Zynio
- Swój
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
- Kontakt:
c14se też nie maKoniX pisze:1. Jesteś tego pewien? Znalazłem ogłoszenie o sprzedaży 16ki ale właściciel uprzedził mnie że nie ma przepływki bo się uszkodziła.
był tylko silnik e16se/c16sei które miały układ wtrysku BOSCH (Bosch L3-Jetronic/Bosch Motronic M 1.5) i te układy miał przepływkę w corsie A
Astra miała silnik c16se na innym układzie wtrysku (Multec M) który był oparty na mapsensorze
- Ocena: 100%
-
- Świeżak
- Otrzymał podziękowań: 0
Teraz to wszystko by się zgadzało. Bardzo Ci dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Temat można zamknąć.