1.2 8V Problem.
-
- Bez listowiec ;-)
- Imię: Adrian
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
1.2 8V Problem.
Witajcie Panowie.Zwracam się do was z pytaniem co może dolegac mojej corsie.Jest to 93 rok z silniczkiem 1.2 8v czysta benzyna.Dzisiaj od 2 tygodni autko zostało odpalone bo przez 2 tygodnie miałem robote przy innym aucie i nim jeździłem a corsa stała,fakt ze miała mało paliwa wiec dzisiaj zalałem jej za przysłowiowe 2 dychy,odpaliła przejechałem sie zrobiłem 3km i wieczorem chciałem pojechac do sklepu..Autko odpaliło,ruszyłem szarpnęło i zgasło i juz do tej pory nie chce odpalic.. Paliwo jest,rozrusznik kręci,niestety nie mam teraz jak sprawdzic swiec bo ciemnawo..Wiecie może co to moze byc ? Dodam ze ostatnio wymieniałem radio fabryczne na soniaka a tam taki czarny kabel był taki luźny może coś z tym jest nie tak..aa no i odkąd ją mam to ciagle pali mi sie ta żółta kontrolka.Z Góry dziekuje za odpowiedzi.
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Re: 1.2 8V Problem.
Ja bym zaczal od sprawdzenia pompy paliwa. Niski stan paliwa jej nie słuzy.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
- Tycjan
- Świeżak
- Imię: Tycjan
- Kontakt:
jak sie swieci żółta kontrolka (check?) to sie pierwsze sprawdza bledy 

Tigra miłością, jazda Nią radością. A spalanie? A hu* ze spalaniem! 

-
- Bez listowiec ;-)
- Imię: Adrian
Wymigałem kody błędów i pokazuje tylko kod 12 cały czas,nic więcej.A Jest możliwosc ze jak jest za mało paliwa powiedzmy nawet nie 2l to może nie odpalic ? Mimo ze na wskazniku pokazuje troche na czerwonym polu.