Corsa B - wyrzuca olej

Wszystkie informacje o elementach układu napędowego i skrzyniach biegów montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
dario613
Bez listowiec ;-)
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Corsa B - wyrzuca olej

Post autor: dario613 »

Witam jak w temacie , dziwnie wyrzuca mi olej w Corsie B 1.2 8v z kopułką zapłonową z palcem(pomarańczowa) < nie wiem dokładnie jaki to model silnika>. Problem polega na tym że pojawiają się wycieki pod pokrywą silnika tą z korkiem(tu wystarczyła wymiana uszczelki) i w miejscu zaraz pod wałem, nie wiem czy tam znajduje się uszczelka, dzieje się to od czasu przeczyszczenia monowtrysku i regulacji zapłonu, co mogło się stać ? podsyła zdjęcie w którym miejscu występuje wyciek, mam wrażenie że to obok śruby się leje. http://imageshack.us/photo/my-images/81 ... lniko.jpg/ W jaki sposób to naprawić proszę o pomoc ?! :(

BTW>
Zdjęcie zapożyczone z google, aby pokazać tylko miejsce wycieku.
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Re: Corsa B - wyrzuca olej

Post autor: Porszak »

nie jest to czasem sruba gówicy? moze te wycieki tylko przypadkowo zbiegły sie z tamtymi regulacyjnymi. ten olej się leje czy tylko tam się poci?
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
kamil600f
Świeżak
Imię: Kamil
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Corsa B - wyrzuca olej

Post autor: kamil600f »

Też miałem problem z wyciekiem z tego miejsca. Ostatnio przy robieniu uszczelki pod głowicą złożyłem to na silikon i mam spokój. Nie było tam żadnej uszczelki a nawet nie stwierdziłem tam jakiegokolwiek silikonu. Żeby to naprawić trzeba wykręcać śruby od głowicy. Jeżeli się tylko poci to zostaw bo szkoda zachodu. To przypadek że cieknie po tym co wcześniej zrobiłeś bo związek żaden.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Napędowy”