[Corsa B] Nie działa prędkościomierz
- pitervip
- Świeżak
- Podziękował;: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
[Corsa B] Nie działa prędkościomierz
Witam. Koledzy mam do Was pytanie. Od jakiegoś tygodnia nie działa mi prędkosciomierz oraz licznik nie nalicza mi przejechanych kilometrów (kontrolki na liczniku swiecą), i tu pojawia się moje pytanie, otoż co może być przyczyną tej usterki, oraz gdzie dokładnie ta linka sięga, do którego koła i jak w ogóle ona idzie, do czego dokładnie jest podłaczona ? Moje auto to corsa B z 1993 roku, sinkik 1.2, chyba to jest zwykły liecznik nie elektroniczny. Niestety nie znam się na autach za dobrze, tak więc wolę sie zapytać. Pozdrawiam
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
Re: [Corsa B] Nie działa prędkościomierz
linka nie idzie do kół tylko do skrzyni biegów. Często się zdarza, że się ukręci. Nie kupuj zamiennika, tylko kup ori w ASO, bo będziesz kupował 2 razy
- Ocena: 100%
- pitervip
- Świeżak
Pewnie, kupie w ASO, ale czy do demontażu i założenia linki potrzebny jest kanał, nie da sie bez tego zrobić?STELMI pisze:linka nie idzie do kół tylko do skrzyni biegów. Często się zdarza, że się ukręci. Nie kupuj zamiennika, tylko kup ori w ASO, bo będziesz kupował 2 razy
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
nie jest potrzebny. Odkręcasz licznik, wyciągasz go, z tyłu będzie linka, która wchodzi do komory silnika, a tam do skrzyni biegów, wymiana linki to 20-30min roboty.
- pitervip
- Świeżak
Dzięki za wszystkie rady mój imienniku. Pozdro, miłego popołudnia