Hamulce 280x25, 288x25
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
- Konik
- Moderatorzy
- Imię: Grzegorz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Re: Hamulce 280x25, 288x25
Panowie sam siedze w temacie i jednak stwierdzam ze hamulce to bezpieczeństwo w szczególności na dłubanych autach- Na tym SIE NIE OSZCZĘDZA. Wiadomo chodzi o prawidłowa techniczną sprawe dobierania i zamontowania gratów. Ale Miło ze doceniacie poswiecenie, czas i godzinne rozmowy. Kazdy ma inne rozwiązania lepsze/gorsze , tańsze/drozsze i za to własnie lubie to forum ze komentujecie poszczególne mody i wyrazacie swoje opinie POZDRO
-
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
I chwała Wam za to, że opisujecie co udało się osiągnąć
Ułatwicie życie wielu forumowiczom, którzy chcą zmienić heble na lepsze bez żadnej rzeźby. Tak jak Fifo zauważył nie jest to jakieś mega odkrycie, ale moim skromnym zdaniem potrzebny był taki topic, w którym wszystkie SPRAWDZONE info zbierze się w przysłowiową kupę, tak że nawet laik czytając Wasze dokonania będzie wiedział co kupić, gdzie kupić i jak zamontować
Szacun.
Ułatwicie życie wielu forumowiczom, którzy chcą zmienić heble na lepsze bez żadnej rzeźby. Tak jak Fifo zauważył nie jest to jakieś mega odkrycie, ale moim skromnym zdaniem potrzebny był taki topic, w którym wszystkie SPRAWDZONE info zbierze się w przysłowiową kupę, tak że nawet laik czytając Wasze dokonania będzie wiedział co kupić, gdzie kupić i jak zamontować
Szacun.
- Fifo
- Swój
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
mehes, żebysmy się dobrze zrozumieli, ja nie rekomenduje tutaj mega kiepskiego patentu z przerabianiem tarcz 5xcos tam na 4x100, ale opcje z seryjna tarcza z Fiata Coupe 4 x98 z powiiekszonymi otworami tak aby pasowało na 4x100. Jak zauwazył Porszak to nie śruby główne koła trzymaja tarczę a za centrowanie odpowiada w przytoczonej przeze mnie opcji pierscień centrujacy. Tak się to robi poprawnie i nie ma w tym żadnego druta.mehes pisze:Chodzi nam o pełny profesjonalizm chcemy uniknąć rozwiercania otworów śrub mocujących tarcze i
jak wiadomo angole i nie tylko ładują tarcze 5-cio otworowe z rozwierceniem
Każdy/a szanujący się warsztat np. WG MotorWorks nie wypuścił by od siebie w ten sposób zmodyfikowanych tarcz. w/w firma daje nam inspiracje,natchnienie i motywacje.
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
- mehes
- Moderator Leader
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Hamulce ogarnięte
Nie obyło się bez "miny" napiszę tylko że rozerwało nam serwo (nie pytać o szczegóły ciekawskich zapraszam na zlot tam opowiemy)
Zestaw założony u zynia sprawuje się ... corsa hamuje, znikł efekt "gumiastego" hamulca jak w przypadku seryjnej pompy hamulcowej.
Porszak dzięki za podpowiedz odnośnie pompy
Nie obyło się bez "miny" napiszę tylko że rozerwało nam serwo (nie pytać o szczegóły ciekawskich zapraszam na zlot tam opowiemy)
Zestaw założony u zynia sprawuje się ... corsa hamuje, znikł efekt "gumiastego" hamulca jak w przypadku seryjnej pompy hamulcowej.
Porszak dzięki za podpowiedz odnośnie pompy
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
no i dzieki Wam moja tez dostanie lepszy hamulec plus stalowy oplot, i pewnie pompe tez odrazu, choc zastanawiam sie jak ta większa pompa sprawdziłaby sie u mnie w przypadku bebnów z tyłu, czy sie w nia pchac czy nie?
czy mikoda poleca do tych tarcz jakies konkretne klocki, które zbyt szybko nie zapchaja rowków i otworów?
czy mikoda poleca do tych tarcz jakies konkretne klocki, które zbyt szybko nie zapchaja rowków i otworów?
- Konik
- Moderatorzy
- Imię: Grzegorz
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Ja wsadzam ATE, a jak bedzie kręcąc kołem to niewiem. Pogadaj z zyniem on juz pewnie ma dograne wszystko złożone z ATE