linka predkosciomierza

Wszystkie informacje o elementach układu napędowego i skrzyniach biegów montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
Paawel02
Bez listowiec ;-)
Imię: Paweł
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

linka predkosciomierza

Post autor: Paawel02 »

Witam! mam problem z zamontowaniem linki predkosciomierza . po wymianie skrzyni przestal dzialac predkosciomierz a problemem okazal sie impulsator (poprzednio magnetyczny , teraz slimak) dlatego kupilem licznik na linke i dzis przy wymianie nie moglem znalesc miejsca przez ktory linka dostaje sie do silnika . Moze jezeli oryginalnie nie posiadalem licznika na linke to nie ma miejsca zeby ja poprowadzic i trzeba wywiercic dziure ? prosze o rady ;) pozrawiam
Awatar użytkownika
Zynio
Swój
Imię: Grzegorz
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 7 razy
Kontakt:

Re: linka predkosciomierza

Post autor: Zynio »

Paawel02 pisze:Witam! mam problem z zamontowaniem linki predkosciomierza . po wymianie skrzyni przestal dzialac predkosciomierz a problemem okazal sie impulsator (poprzednio magnetyczny , teraz slimak) dlatego kupilem licznik na linke i dzis przy wymianie nie moglem znalesc miejsca przez ktory linka dostaje sie do silnika . Moze jezeli oryginalnie nie posiadalem licznika na linke to nie ma miejsca zeby ja poprowadzic i trzeba wywiercic dziure ? prosze o rady ;) pozrawiam

Witam
Tak dziury nie ma, i tak nie masz wyjścia trzeba zamontować impulsator do sterowania silnikiem, bo on nie jest tylko do licznika wiec pozostaje ci zbić wieniec ze swojej starej skrzyni i założyć go do nowej uprzednio zbijając zębatkę ślimaka lub wymieniając napęd różnicowy ze starej skrzyni, jeśli jest taki sam.

-- 17 lip 2013, o 09:50 --
Zynio pisze:
Paawel02 pisze:Witam! mam problem z zamontowaniem linki predkosciomierza . po wymianie skrzyni przestal dzialac predkosciomierz a problemem okazal sie impulsator (poprzednio magnetyczny , teraz slimak) dlatego kupilem licznik na linke i dzis przy wymianie nie moglem znalesc miejsca przez ktory linka dostaje sie do silnika . Moze jezeli oryginalnie nie posiadalem licznika na linke to nie ma miejsca zeby ja poprowadzic i trzeba wywiercic dziure ? prosze o rady ;) pozrawiam

Witam
Tak dziury nie ma, i tak nie masz wyjścia trzeba zamontować impulsator do sterowania silnikiem, bo on nie jest tylko do licznika wiec pozostaje ci zbić wieniec ze swojej starej skrzyni i założyć go do nowej uprzednio zbijając zębatkę ślimaka lub wymieniając napęd różnicowy ze starej skrzyni, jeśli jest taki sam.

Sorry mój błąd nie zobaczyłem, że masz silnik diesel impulsator jest potrzebny tylko do liczników wiec najtaniej będzie wywiercić dziurę w ścianie grodziowej
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Napędowy”